Mój wiejski ogród '12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój wiejski ogród '12

Post »

Irys syberyjski, niespodzianka kolorystyczna. W sobotnim bukiecie takie COŚ, różowa mgiełka znad rzeki, myślałam, że to wiązówka błotna, ale chyba nie. Zabrałam korzonek i już siedzi w ziemi razem z irysami i krwawnicą. Kot zawsze mi towarzyszy jak widać. A w bukiecie ostatnie piwonie tego lata, jak szybko ostatnie

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry ;:3
To byłem ja,trochę pooglądałem,pozazdrościłem,sprawdziłem, czy z tym kotem to prawda - prawda :!:
Ładna ta ostróżka,co masz dostać nasiona.
Pozdrawiam,
Sławek
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Różowy sorbecik te uroczy :)
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ostróżka cudna pod każdym względem (Lidziu ;:167) Sławku, a przez Twoje zdjęcia nagietków chodzę koło swoich i namawiam, żeby już pokazały pomarańczowe i żółte kwiatki (tytuł filmu 'Bezbronne nagietki', lata osiemdziesiąte, niewiele pamiętam fabuły)

Gosiu, a ta róża podoba Ci się? Jest jeszcze sprzed forum, dzisiaj pewnie obczytałabym wszystko co dostępne, ale wtedy, bach i zakochałam się, znaczy kupiłam :D Wstawię ją do identyfikacji, niech zdradzi w końcu swoje imię

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
MaGorzatka

Post »

Irminko, przepiękna. Ostatnio mi padło na te wszystkie bladości ogrodowe...
A powiesz mi, co z tym Twoim Chopinem?
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, ja głośno przyznaję się do BUSZU i nieporządku :oops: Wsadziłam róże bez oznaczeń, bo nigdy nic nie oznaczam. Mam kilka róż starszych, które ciągle przesadzałam, bo kolorystycznie mnie uwierały i teraz mam i nowe i stare, i dopiero jak zakwitną, wszystko będzie wiadome. Jedna z 'naszych' róż mi padła, po wypuszczeniu jedynego listka, ale teraz nie wiem, która to. I tak to wygląda. Może 'różanki' tego nie przeczytają :lol: Kwitną Ci te słoneczka?

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba zmienię awatarek, kwiaty niby są podobne, ale maczki tak naturalnie piękne... ;:3 Sławek robi konkursy cudownym irysom, a ja przyznaję własną nagrodę Makom ;:31

Obrazek Obrazek
MaGorzatka

Post »

Irminko, z tych róż, które razem kupowałyśmy bajecznie kwitnie Chippendale. Pastelka ma pąki, już takie duże. Reszta udaje głupka.
Chociaż... dziś na New Dawn zauważyłam coś jakby zapowiedź pąków kwiatowych. To było, jak zbierałam z niej palcami mszyce!
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, do mojej New Dawn nawet nie zaglądam, tak mi jej żal, po tylu latach mam emocjonalny stosunek do róży, która zachwycała mnie w otoczeniu tak brzydkim i będąc jak z innego świata dawała nadzieję, że wszystko się zmieni i jeszcze będzie pięknie. Na pewno nie kupię nowej, taka dziwaczka ze mnie :) Cieszę się, że Twoje róże tak dobrze kwitną i mają pąki, pokazuj jak najwięcej zdjęć :D
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Do BassBeci :) Okulary są mi potrzebne od zaraz, skoro nie odpowiedziałam tak miłej osobie, która bardzo kocha naturę i koty. Dzięki tobie weszłam do Kociego Kątka i zaraz chciałam rejterować, bo jeszcze trochę i zostałabym tam na zawsze. Ale zobaczyłam Twoje koty, Lilith (skąd to imię) i jej kolegów. I wszystkie inne jak z obrazka, a każdy z wielką osobowością. Miło mi, że mnie odwiedzasz i zapraszam jak najczęściej. Czy jest szansa na zobaczenie Twojego ogrodu? Dzwonek brzoskwiniolistny u mnie to jedna wysoka gałązka i nie zauważyłam, żeby specjalnie rozrastał się. I tak jak wszystkie byliny dzielę zdecydowanie, tej mizeroty z nieznanym mi systemem korzeniowym nie chcę ruszać, bo mam wrażenie, że go zniszczę. Może ktoś nam podpowie, jak to z tym dzwonkiem jest :)
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Żółty rumianek zasłużył u mnie na zaszczytne miano terminatora numer jeden!Posiałam w tamtym roku paczkę nasionek dość póżno, bo w czerwcu.Jak tylko wzeszły zostały dokładnie skopane przez kreta.To co ocalało z pogromu kwitło do pierwszych śniegów jeszcze w grudniu.Na wiosnę podzieliłam poprzesadzałam,obdarowałam sąsiadkę i mam dziesięć ogromnych kęp wysokich na metr i na metr szerokich!Jest niesamowity i tak obsypany kwiatami,że musiałam go popodwiązywać ;:oj ;:oj ;:oj

Pozdrawiam-Bejka
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Irminko, szkoda kwiatów. Każdego ;:108 .
Co z tą bladoróżową piękności?
Zachęcona twoimi widokami posiałam naparstnicę, orliki i krwawnik :D
Kot podwójnie szczęśliwy, cudo bukiet przed nosem i taaaki widok za oknem ;:oj
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bejko, rumian żółty będzie Ci kwitł całe lato, aż do jesieni, można go przyciąć i będzie ładniejszy. Czasami lubią go mszyce :)

Justynko, róża nie przetrwała tej dziwnej zimy. Ten zestaw naparstnice, orliki i krwawniki będzie ładnie komponował się z Twoimi różami :)

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

:wit Irminko
Słodkie obrazki - takie lubię, lubię...I to niezwykłe światło ;:173 . Wielki kunszt ;:180 .
A kocio z bukietem wylądował jako tapetka na moim kompie ;:138 .

pozdrawiam, oczywiście - Jagoda
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kiedyś Szara była na tapecie u Danusi Brzózkowej, teraz Ruda u Ciebie. Mają szczęście te kociambry :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jaga, jeszcze jeden dzwonek, kremowy , w rzeczywistości drobniejszy i wyglądający nieco dziko, dlatego spodobał mi się, choć to straszna bieda była

Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”