Ogródek Robaczka
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka
Jule, u mnie pod kamieniami są betonowe wylewki, właśnie żeby uniknąć zapadania. Początkowo chciałam to odpuścić, bo trochę z tym zachodu, ale ogrodnik mnie przekonał i chyba racja
Na ścieżkę poszło 12 metrów kw. kamienia, nie wiem ile to ton, ale duuuuużo
Zostało mi trochę ponad metr - wystarczyło na wyłożenie kamiennego tarasu przed wejściem i jeszcze kilka sztuk zostało. To dosyć fajny kamień, ma ładna fakturę..więc myślę, czy nie wykorzystać resztek na jakiś mini skalniak...ale pomysłu jeszcze nie mam. Prześpię się z tym, papapapa 
-
magnolia15

- Od: 26 sty 2009, o 14:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięknie wygląda ta ścieżka
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
Kasiu zakochalam sie w Twojej sciezce.Rewelka
Bedziesz mieszkala w zaczarowanym ogrodzie
Wstawiaj duzo zdjec chce przynajmniej ogladac te cuda 
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Rewelacyjnie prezentuje sie Twoja scieżka
Pięknie przełamuje monotonię dużej zielonej płaszczyzny
Obsadzona i kolorowa bedzie centralnym punktem zachwytów!!!Brawo 
marzenia się spełniają! Dana
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Kasiu,
ale super ścieżka wyszła!
Brawa dla projektantki!
Już szykuję ci różyczki i będzie się działo!
Do zobaczenia wieczorkiem
ale super ścieżka wyszła!
Już szykuję ci różyczki i będzie się działo!
Do zobaczenia wieczorkiem
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Kasiu, nic odkrywczego nie napiszę - świetnie Wam wyszła ta ścieżka
.
Najpierw się na ostatniej stronie naczytałam pochwał, a potem dopiero obejrzałam ją na poprzedniej - już wiedziałam, że będzie zjawiskowa
Najpierw się na ostatniej stronie naczytałam pochwał, a potem dopiero obejrzałam ją na poprzedniej - już wiedziałam, że będzie zjawiskowa
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Kasiu już chyba wszystkie przymiotniki określające Twoją ściezkę zostały użyte .
Ja po prostu chylę czoła

Ja po prostu chylę czoła
Kasiu i ja przyłączam się do pochwał
Ścieżka wyszła fenomenalnie. A z tymi rabatami po bokach coś cudownego. Ale będzie ładnie. 
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Mój ogród
Kasik, bajecznie to wygląda, a jak zakwitną posadzone na rabatach wzdłuż ścieżki rośliny to będzie raj dla oczu!
Uwielbiam, gdy tyle się dzieje u nas
Uwielbiam, gdy tyle się dzieje u nas
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Wow, ilu miałam gości
Przepraszam, ze odpowiem zbiorczo - dziękuje wszystkim za komplementy pod adresem sciezki
Nawet nie wiecie jak mi jest miło, ze spotkała sie z tak ciepłym przyjęciem
To mnie utwierdza w przekonaniu, ze było warto
Od strony technicznej, Asiu - kamień to gnejs, szaro-rudy - płyty maja ok. 10cm grubości, były łamane na mniejsze kawałki, zeby uzyskać naturalny efekt. Najpierw wytyczylismy kształt, potem działał ogrodnik - darniowanie, korytowanie, beton pod kamienie i ułożenie. Pomiędzy kamienie wsypalismy ziemie, chce tam posadzić poduszkowe roslinki, a w inne luki wysypac kamyk żwirowy. Teraz przez tydzień musi schnac a potem będę uzupełniać rośliny. Tymczasem będę obsadzać rabaty
Sciezka ma 80cm grubości i 18 metrów długości.
Jeszcze raz wszystkim dziękuje za ciepłe słowa, jesteście kochani
Miłego dnia
Przepraszam, ze odpowiem zbiorczo - dziękuje wszystkim za komplementy pod adresem sciezki
Nawet nie wiecie jak mi jest miło, ze spotkała sie z tak ciepłym przyjęciem
Od strony technicznej, Asiu - kamień to gnejs, szaro-rudy - płyty maja ok. 10cm grubości, były łamane na mniejsze kawałki, zeby uzyskać naturalny efekt. Najpierw wytyczylismy kształt, potem działał ogrodnik - darniowanie, korytowanie, beton pod kamienie i ułożenie. Pomiędzy kamienie wsypalismy ziemie, chce tam posadzić poduszkowe roslinki, a w inne luki wysypac kamyk żwirowy. Teraz przez tydzień musi schnac a potem będę uzupełniać rośliny. Tymczasem będę obsadzać rabaty
Jeszcze raz wszystkim dziękuje za ciepłe słowa, jesteście kochani
Miłego dnia
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Kasik tak, pod sciezke trzeba zrobic utwardzenie. U mnie tez jest robione, dlatego na tej dlugosci nic nie osiadlo ale na calej powierzchni kola nie moglam tak robic - no cos Ty
Sciezka jest stalym elementem i zawsze bedzie ale jak mnie sie na starosc koncepcja zmieni i będę chciala naprzyklad ogrodek warzywny sobie zalozyc, to bym miala jazde dopiero zeby to sciagnac.
Ścieżka wyszła pięknie
.Miałam spytać o długość i szerokość ale mnie ubiegłaś.Jestem zachwycona, cudo 
no ja i tak to powiem - ścieżka bomba!
baaardzo mi się podoba, tak się pięknie wije zaś te rabatki przy niej....ojej.....ale bedzie pachniało!
chylę czoła
no to sobota, bo mi też pasuje
grrrr jeszcze muszę wyjaśnić sprawę z tą pracą w czwartek....no bo mamy imprezę w pracy, z konkursu, w którym wygrałyśmy a ja jestem w pracy od 17 do 1 a impreza o 21.....więc o co chodzi....muszę pogadać dziś - mam nadzieję, że to jest tylko głupia pomyłka...
baaardzo mi się podoba, tak się pięknie wije zaś te rabatki przy niej....ojej.....ale bedzie pachniało!
no to sobota, bo mi też pasuje
grrrr jeszcze muszę wyjaśnić sprawę z tą pracą w czwartek....no bo mamy imprezę w pracy, z konkursu, w którym wygrałyśmy a ja jestem w pracy od 17 do 1 a impreza o 21.....więc o co chodzi....muszę pogadać dziś - mam nadzieję, że to jest tylko głupia pomyłka...
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Wczoraj wieczorem byłam na chwilę u Ciebie i ścieżka wygląda naprawdę przepięknie tak inaczej i naturalnie.