fikusy lubieją :P wilgoć - trzeba albo je zraszać... albo mieć wilgoć w domu jak ja bo mój fikus odkąd nastała jesień i poziom wilgotności w domu zrobił się niczym jak w Tunezji to fiksuik wystrzelił z kopyta
Twoje Lidziu powalają na kolana
Gosiaa może go przestawiałaś przesuwałaś ? Powiem Ci że moje teraz ostatnio przestawiłam bo zasłoniły całe okna ! to trochę listków straciły ale na to miejsce zaraz nowe rosną !! Postaw w jednym miejscu i niech stoją bez ruszania zobaczysz co potrafią a i jeszcze jedno wszyscy tu piszą co by nie za dużo wody a ja moje dużo podlewam . Ziemię w doniczce mają zawsze wilgotną no i codziennie zraszam
Aga dziękuję . zgadza się benki uwielbiają pryskanie !!!
Gosiu będzie oj będzie !!! Ja już pomału moich w pokoju nie mieszczę !! Przestawiłam wszystkie trzy na jedną ścianę i..... całą mi zajęły !!! Dobrze że na podłodze trochę miejsca między nimi to resztę upchnęłam !!!
Renatko dziękuję bardzo . A tak za szybko to niech skubany nie rośnie kolejnego drzewa ni jak nie pomieszczę
Fajne to zielone. Uwielbiam takie Mój Benek mimo dość okazałych rozmiarów /w końcu to nie młoda roślina/ ciągle gubi liście i nie wyglada zbyt atrakcyjnie Twoje za to to okazy zdrowia
Lidka lmw pisze: a i jeszcze jedno wszyscy tu piszą co by nie za dużo wody a ja moje dużo podlewam . Ziemię w doniczce mają zawsze wilgotną no i codziennie zraszam
ano właśnie, ja swoim oszczędzałam podlewanie i widzę, że bez sensu bo jak raz chlupnęło mi się za dużo to ten żyć zaczął, więc teraz podlewam częściej
A i benki ogólnie lubią bez powodów sobie zrzucić trochę listeczków, nie ma co sie przejmować myślę