Hiacynty to świetne lekarstwo na te paskudne dni, u mnie zapach jest już bardzo silny
Mój wiejski ogród.
- Francesca
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój wiejski ogród.
Ta przemiana z ubiegłej strony zapiera dech w piersiach
. Ile sezonów pokazałaś?
Hiacynty to świetne lekarstwo na te paskudne dni, u mnie zapach jest już bardzo silny
.
- irminka

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O, widzę że i u Ciebie za oknem śnieg po pas
Na szczęście obrazki z poprzednich pór roku dają nadzieję, że to jednak chwilowe
A chciałam spytać, co to za roślinka na ostatnim zdjęciu z serii jesiennej - ta co wyglada jak miniaturowy rododendron?
-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Irminko czy te hiacynty kupiłaś już pędzone czy z własnej uprawy? Bardzo podoba mi się hiacynt w wiklinowym koszyczku,oryginalny-w puszce po krówkach(krakowski kredens)?
- irminka

Pat, to jest azalia, jedyna w ogrodzie. O rodendrony i azalie trzeba odpowiednio zadbać i muszę się przyłożyć
Marzenko, przypomniałaś mi o słodkiej zawartości tej krakowskiej puszki. Przeceniasz mnie jednak, podejrzewając o pędzenie hiacyntów. Ale bratki szwajcarskie już wysiałam i zacieniłam, a teraz czekam i czekam

U nas padały od rana duże płatki śniegu. Usuwanie śniegu to nudne zajęcie, ale można przecież ulepić bałwanka, nawet w różnych wersjach. Przydała się miechunka i doniczka

Marzenko, przypomniałaś mi o słodkiej zawartości tej krakowskiej puszki. Przeceniasz mnie jednak, podejrzewając o pędzenie hiacyntów. Ale bratki szwajcarskie już wysiałam i zacieniłam, a teraz czekam i czekam

U nas padały od rana duże płatki śniegu. Usuwanie śniegu to nudne zajęcie, ale można przecież ulepić bałwanka, nawet w różnych wersjach. Przydała się miechunka i doniczka

- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Irminko
Masz piękny wiejski zakątek u siebie
Te tulipaki, naparstwice, malwy...ogród jest taki "prawdziwy", jak malowany pędzlem! Na wiosnę będzie wyglądał uroczo..już nie mogę się doczekać zdjęć! Pozdrawiam serdecznie 
Masz piękny wiejski zakątek u siebie
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mruczenie kotów to też metoda na zimową nudę,
ale z drugiej strony, jaka strata miejsca na siewki i sadzonki
.
Brawo za bałwanka, tak właśnie trzeba traktować zimę, na wesoło,
parasol bardzo potrzebny, bo taki gruby śnieg może zasypać bałwanka i cała praca na darmo
.
ale z drugiej strony, jaka strata miejsca na siewki i sadzonki
Brawo za bałwanka, tak właśnie trzeba traktować zimę, na wesoło,
parasol bardzo potrzebny, bo taki gruby śnieg może zasypać bałwanka i cała praca na darmo
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
-
Marzenka79
- 1000p

Piękne koty-uwielbiam te zwierzeta,a zdjęcia? no cóż,odkąd tu zajrzałam pierwszy raz-poczułam,że chcę takiego ogrodu 
- irminka

Kasiu, cieszę się, że do mnie zajrzałaś. Twój powojnik Rooguchi zacznie mi się chyba niedługo śnić, ale nie jestem odosobniona w zachwycie
Elżbietko, wszystkie bałwanki są wdzięczne za właściwe podejście i zrozumienie ich funkcji w sezonie zimowym. Ten bałwanek żył-był bardzo krótko i zostanie już wyłącznie na fotografii. Mój pies nie wykazał żadnego zainteresowania dziwnym przybyszem do czasu, kiedy wróciliśmy do domu. Najpierw szybko zniknął nos z marchwi, potem głowa, a na koniec na pozostałej części po całej długości zostały ślady łap. Ale dzięki temu jest już pomysł na następnego, dużo większego :P
Marzenko, dzięki, koty i ja
Wybierasz się na Gardenię?
Elżbietko, wszystkie bałwanki są wdzięczne za właściwe podejście i zrozumienie ich funkcji w sezonie zimowym. Ten bałwanek żył-był bardzo krótko i zostanie już wyłącznie na fotografii. Mój pies nie wykazał żadnego zainteresowania dziwnym przybyszem do czasu, kiedy wróciliśmy do domu. Najpierw szybko zniknął nos z marchwi, potem głowa, a na koniec na pozostałej części po całej długości zostały ślady łap. Ale dzięki temu jest już pomysł na następnego, dużo większego :P
Marzenko, dzięki, koty i ja
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Irminko, Twoje koty są bardzo zsynchronizowane, to już kolejne takie zdjęcie
Wszystkiego najlepszego dla nich, podobno dziś mają swoje święto
.
Położyć się na rozgrzanej trawie obok tej ukwieconej pachnącej rabaty... Marzenia...

Położyć się na rozgrzanej trawie obok tej ukwieconej pachnącej rabaty... Marzenia...
- irminka

-
Marzenka79
- 1000p

Irminko no jakżebym mogła nie jechać na Gardenię-toć to impreza branżowa-muszeę tam być,nie ma innej opcji.A pod tą grusza to bym poleżała...tylko najpierw to muszę te moje boczki wyszczuplić cobym się nie toczyła jak kulka-mam jakies 12 kg do zgubienia

- irminka