Moje marzenia -maniusika część III
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje marzenia -maniusika część III
Ja mam niesamowitą ochotę na obuwniki ale też odstrasza mnie cena... nawet bym zapłaciła ale boję się że zmarnuję i to będzie kasa wyrzucona w błoto. Czy ty jakoś specjalnie go pielęgnujesz, zabezpieczasz... itp?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Jacku pszoniak rozłazi się po całych rabatach , wydałam go już sporo a on wraz mi się szybko rozrasta , .. Mogę ci podarować kilka kępek bo na skalniaku znowu będę go zmniejszać bo zajmuje z pół skalniaka .. Nadal cieplutko i komarów pod dostatkiem ,gryzą i nie dają nawet posiedzieć na tarasie ..
Warzywa wreszcie wyszły na wierzch i muszę przygotować nową rabatkę pod buraczki bo posiałam ich przy truskawkach bo na warzywniku było za mokro , teraz jak podrosną będę ich flancować ..
[/URL

wszędzie roznosi się zapach bzu , zaczynają też kwitnąc orliki , ładny kwiat i sam się rozsiewa a kolory zapylone przez owady mają już inne kolory kwitną tez ostatnie prymulki ..
Warzywa wreszcie wyszły na wierzch i muszę przygotować nową rabatkę pod buraczki bo posiałam ich przy truskawkach bo na warzywniku było za mokro , teraz jak podrosną będę ich flancować ..
[/URL

wszędzie roznosi się zapach bzu , zaczynają też kwitnąc orliki , ładny kwiat i sam się rozsiewa a kolory zapylone przez owady mają już inne kolory kwitną tez ostatnie prymulki ..
Super już kolorowo. 

- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
A ja chciałam się zapytać, czy biały bez pachnący, ale już wiem.
Janeczko przyszłam do Ciebie, ale nie wiem czy ta Twoja choroba ( kukułka) nie jest zaraźliwa.
Ogród tonie Ci w kwiatach, szkoda, że komary gryzą -zmykam żeby się nie zarazić.
Pozdrawiam.

Janeczko przyszłam do Ciebie, ale nie wiem czy ta Twoja choroba ( kukułka) nie jest zaraźliwa.
Ogród tonie Ci w kwiatach, szkoda, że komary gryzą -zmykam żeby się nie zarazić.

Pozdrawiam.

- maniusika
Jagusiu obuwnik rośnie w cieniu wilgotnej ziemi przy starej karpie po gruszy wiec ma dobrze . Tak mi poradził Janek aby go w tym miejscu posadzić .. Chyba mu tu dobrze bo zakwitł .. Marylko po tych opadach znowu będzie pełno komarów i będą gryzły ,nawet im zimno nie przeszkadza ..
Teraz moje azalie ..

\

W tym roku pięknie podrosły i zakwitły .
Teraz moje azalie ..

\

W tym roku pięknie podrosły i zakwitły .
- martinez_82
- 500p
- Od: 1 wrz 2008, o 10:18
Pięknie kolorowo u ciebie azalie cudowe moja niestety coś choruje i nie zakwitła po tym jak ja sarna obgryzła pozdrawiam Marcin
- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janeczko pięnie kwitną azalie ,jak ja lubię jak zaczną kwitnąć i zdobią ogród obuwik
,ja kupiłam obuwika regine miała na 100%kwitnąc to była obiecanka sprzedawcy
zapłaciłam za duzą sadzonkę czemu tak nas rypią po kieszeni.

Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Janeczko powalające azalie. Najbardziej mi się podoba ta różowa 

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Janeczko dziś spaceruję wirtualnie po ogrodach bo za oknem szaro, wietrznie i deszczowo a do tego zimno.
Ogród masz już bogato obsadzony więc jak zaczyna się sezon to będziesz mieć kolorowo do samych mrozów. Czy dawno masz Śledziennicę skrętolistną ?
Pytam bo u mnie na jednym stanowisku piękna i obficie kwitnąca a na drugim ledwo widoczna i zbytnie nie miałam co ciąć na miksturę ziołową - to zioło lecznicze.
Musze wykopać, wybrać roślinki i posadzić na nowym miejscu .
Pozdrawiam
Ogród masz już bogato obsadzony więc jak zaczyna się sezon to będziesz mieć kolorowo do samych mrozów. Czy dawno masz Śledziennicę skrętolistną ?
Pytam bo u mnie na jednym stanowisku piękna i obficie kwitnąca a na drugim ledwo widoczna i zbytnie nie miałam co ciąć na miksturę ziołową - to zioło lecznicze.
Musze wykopać, wybrać roślinki i posadzić na nowym miejscu .
Pozdrawiam
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Janeczko, dziękuję Ci za chęć podzielenia się ale jedna kępka pszonaka mi w zupełności starczy
Nawet dostałem inny gatunek ale już nie tak jaskrawy.
Orliki piękne
Od Ciebie też mi zakwitł w kolorze, jakiego nie miałem - biało-różowym.
Część irysów od Ciebie ma już pąki

Orliki piękne

Część irysów od Ciebie ma już pąki

-
- 10p - Początkujący
- Od: 24 maja 2013, o 20:13
Krysiu chyba od ciebie mam tą śledziennicę u mnie ładnie się rozrasta i mam ją już w kilku miejscach .dostałam ją razem z klonikiem ,który padł.. Może teraz gdy już przekwitają obuwniki ceny spadną bo tylko kwiat je dekoruje , tylko u nas ich nie ma.
A teraz kilka krzewów ..

W tamtym roku krzewy po podsypaniem kompostem ładnie mi podrosły ,teraz widać jak ładnie wyglądają i kwitną .. szkoda tylko że przez tą pogodę nie mozna się nimi nacieszyć ..
A teraz kilka krzewów ..

W tamtym roku krzewy po podsypaniem kompostem ładnie mi podrosły ,teraz widać jak ładnie wyglądają i kwitną .. szkoda tylko że przez tą pogodę nie mozna się nimi nacieszyć ..
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Janeczko pamiętam ,że Śledziennice masz ode mnie a ciekawi mnie jak błotne rośliny Ci rosną ?
Krzewy tez potrzebuja dokarmiania, wtedy widać jak ich kondycja szybko się poprawia.
Pęcherznicę kalinolistną 'Luteus' tez mam u siebie właśnie z racji koloru liści - te żółto/złote liście w dni pochmurne wyglądają jak ekologiczna żarówka ...
Krzewy tez potrzebuja dokarmiania, wtedy widać jak ich kondycja szybko się poprawia.
Pęcherznicę kalinolistną 'Luteus' tez mam u siebie właśnie z racji koloru liści - te żółto/złote liście w dni pochmurne wyglądają jak ekologiczna żarówka ...

- marzanka
- Od: 21 lut 2010, o 22:01
Puk puk mogę wejść ...otwarte to mogę
jak tu cudnie 

- maniusika
Krysiu ładnie rosły i kwitły ale chyba są smaczne bo pieski mi przez noc ogryzły , dobrze że nie wykopały ,musiałam je przenieść w inne miejsce .. Moje stare psiska odeszły a mamy teraz z wilczurów dwa młodzieniaszki , są bardzo psotne i kopią tam gdzie nie potrzeba a smakuje im wszystko i wszystko co padnie im w zęby jest w strzępach . Ten rok na podwórku jest stracony ..Może jak będą starsze to mniej będą psotować ,za to z kotami są w wielkiej komitywie i razem się bawią .. przecież nie będą siedzieć w kojcu cały czas ,choć często to im obiecuję ..
Kilka moich irysków

inne jeszcze w pąkach
żarnowiec samosiejka
dziewanny
Hosty w ogródku przydomowym .

kolorowy skalniak .
Dzisiaj było bardzo zimno dobrze że chociaż deszcz przestał padać bo wszędzie pełno wody ..
Kilka moich irysków

inne jeszcze w pąkach

żarnowiec samosiejka

dziewanny

Hosty w ogródku przydomowym .

kolorowy skalniak .
Dzisiaj było bardzo zimno dobrze że chociaż deszcz przestał padać bo wszędzie pełno wody ..
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Piękne ukwiecone krzewy
Dziewanna też w ładnym, ciemnym kolorze. Mi na odmianę zostały same jasne