Lilie - uprawa - cz.2

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
Yoostysia
200p
200p
Od: 12 lut 2011, o 16:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Lilie - uprawa - cz.2

Post »

U mnie dalej nic ;:145 Chyba naprawdę są za głęboko, do tego jesień bezdeszczowa była i stąd taki efekt, buuuuuu.....
regulamin
Awatar użytkownika
BozenkaA
1000p
1000p
Od: 26 cze 2011, o 21:29

Post »

Właśnie wsadziłam do donic dwie lilie, Anastasię i Little Kiss. Wczoraj przeglądałam wątki o liliach i trafiłam na rozmnażanie przez łuski. Więc sadząc, trochę ich uszczknęłam. Ciekawe, czy też doczekam się ;:86 ?
3 KOTY
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2010, o 11:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Na pewno ;:215
Ja zrobiłam raz taki myk, że motyczka potraktowałam moją lilijkę " na maczek".Odrodziło się z tego w nastepnym sezonie dużo ;:86 . No i co zrobiłam kolejnego roku trach - motyczką !;:14
Trochę się na mnie pogniewały i urosła tylko 1.Teraz już uważam ! ;:170
Marta
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2010, o 21:23

Post »

Yoostysia pisze:U mnie dalej nic ;:145 Chyba naprawdę są za głęboko, do tego jesień bezdeszczowa była i stąd taki efekt, buuuuuu.....
Nic się nie martw :wink: Na pewno odbiją , z moich dopiero dwie dzisiaj wystawiło nosy z ziemi :

Obrazek

Obrazek

:uszy :uszy :uszy
duduś
1000p
1000p
Od: 22 sie 2009, o 09:07

Post »

ja już zgupiałam myślałam że lilie kwitną latem ????????? :shock: , ja swoje dopiero niedawno wsadziłam do ziemi i do tego jeszcze mam przykryte korą
duduś
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11

Post »

No bo kwitną latem, a Twoim zdaniem kiedy :?: :lol:
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2010, o 21:23

Post »

duduś pisze:ja już zgupiałam myślałam że lilie kwitną latem ????????? :shock: , ja swoje dopiero niedawno wsadziłam do ziemi i do tego jeszcze mam przykryte korą
Lilie można sadzić jesienią lub wczesną wiosną :wink: Z kołderką z kory same sobie poradzą a kwitną tak od połowy czerwca :uszy :uszy :uszy
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Moje zaczynają wystawiać noski. Najszybsza jest jak zwykle Annemarie Dream`s i Red Velvet. Zaraz wyjdzie Oryginal Love. :D W doniczkach kiełkują Mona Lisa, Belgrado i Brasilia.
Jeżeli chodzi o straty, to w tym sezonie najbardziej ucierpiały LA Massimo i chyba Brunello. Po prostu zaczęły kiełkować w styczniu i późniejsze mrozy je dobiły. Objawy takie jak opisywała wcześniej Dorotam. :cry: Cebule przeźroczyste i miękkie. Chciały jeszcze wypuścić listki, ale łuski się rozpadły. Mam nadzieję, że tylko te i więcej strat nie będzie, ale zobaczymy za jakieś 2 tygodnie. Idzie ocieplenie. ;:3
Awatar użytkownika
Yoostysia
200p
200p
Od: 12 lut 2011, o 16:24

Post »

Zibi_41 pisze: Nic się nie martw :wink: Na pewno odbiją , z moich dopiero dwie dzisiaj wystawiło nosy z ziemi :uszy :uszy :uszy
Euzebiuszu, lejesz miód na moje serce ;:190 Choć zaniedbałam trochę podlewanie po zasadzeniu...
Rozanka pisze: (...) Po prostu zaczęły kiełkować w styczniu i późniejsze mrozy je dobiły. Objawy takie jak opisywała wcześniej Dorotam. Cebule przeźroczyste i miękkie.
Rozanko, niestety ta sama przykra przypadłość dotknęła mi przedwczesne tulipany ;:186
regulamin
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie martwić się,a kupować nowe,komu zmarzły.Cebule lilii są teraz dostępne i tak tanie,że patrzeć
na ceny przykro.Kiedy zaczynałem z liliami,najtańsza cebula Nutmegger,kosztowała 150zł,czyli tyle,
co 50paczek Sportów,to papierosy.I nie można było kupić,najwyżej na giełdzie w Skierniewicach Obrazek

Martagon,Bornholm.
Awatar użytkownika
aga13
500p
500p
Od: 11 paź 2008, o 21:39

Post »

u mnie cisza ale to normalne bo dopiero zaczynają wychodzić korony cesarskie
więc czekam cierpliwie :)
Pozdrowionka :)))
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Korony jeszcze mi nie wzeszły, ale lilie zaczynają się powolutku pokazywać.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
duduś
1000p
1000p
Od: 22 sie 2009, o 09:07

Post »

doczytałam że chyba za głęboko posadziłam moje cebulki , do tego ta warstwa kory na wierzchu - a Wy już piszecie że Wam coś wschodzi - to kiedy wyjdą te moje - a może przy tak głebokim sadzeniu po prostu nie wyjdą ? ;:124
duduś
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Bardzo głęboko? teraz na pewno zdejm z nich korę, chyba, że spodziewasz się jeszcze mocnych przymrozków.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Dopiero znalazłam wątek :D wpisuję się więc, żeby nie zgubić...bo jest tu wszystko!!!

Lilii trochę mam, odziedziczyłam je po poprzedniej właścicielce ogrodu, ale słabo rosły i w mało atrakcyjnym miejscu, jednym słowem - specjalnie mnie nie zachwycały.Na razie wiem o nich tyle tyle, że są żółte :D, zabłąkała się też między nimi jakaś jedna pomarańczowa i jedna czerwona.

Ale...zaczęłam jakoś jesienią czytać o liliach i ... urzekły mnie ;:173
Zamówiłam trochę cebul - na razie tak trochę "na oślep" i bez specjalnego planu, gdzie je posadzić :lol:
A swoje przesadziłam i postanowiłam się za nie zabrać.

No i...wyłażą z ziemi: Obrazek
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”