Moje datury białe obudziły się z zimowego snu, tak się cieszę że w końcu listki rosną normalnie w górnej części ,bo przez 2 lata obijały mi od korzenia ,pewno żle je przechowywałam, chociaż wydaje mi się że w tym roku miały takie same warunki .
moje datury chyba zmarzły w zimie. Czy ktoś mógłby mi pomóc stwierdzić, czy coś znich jeszcze będzie? Jak powinna wyglądać gałązka po przecięciu? Może jakieś zdjęcie albo opis?
jak tam Wasze daturki? moja ukorzeniana na jesień ma już 47 cm
czy można daturze poobcinać dolne liście? zasłaniają słońce innym roślinom na parapecie :/
gieru96 właśnie miałam do Ciebie pisać jak twoje daturki ja dziś swoim kupiłam lepszy nawóz bo coś marnie rosły. widzialam Twoje daturki i są w super formie
teraz wyglądają znacznie lepiej,
żółta mało podrosła, białej obciąłem jedną gałązkę, bo słabo rosła, najwięcej podrosła różowa
może niedługo zrobię jakieś fotki
Też miałam robactwo w ziemi. Wywaliłam całą ziemię z doniczek, z korzeni też wysupływałam jak najwięcej. Potem doniczki porządnie wyszorowałam, a ziemię (wilgotną) wrzuciłam do mikrofali na 4 minuty. Od miesiąca nie widzę robala.
nie znam się na daturach, to mój pierwszy rok myślę, że jak wkleisz zdjęcie, będzie łatwiej określić, czy jest jeszcze żywa
zmarznięte są chyba miękkie i wodniste, tak mi się wydaje