Kanna - paciorecznik - cz.3

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kanna-paciorecznik - cz.3

Post »

Witaj Małgosiu.Miło,że dołączasz do wielbicieli cann. Przyznam się,że wczoraj odwiedzałem Twój ogród. Masz już ładnie zagospodarowany jak na tak krótki okres. Bernardynka ma co w nim robić a tak nawiasem mówiąc to Cię podziwiam, tak duży pies w ogrodzie i panujesz nad współistnieniem.
Wiesz, jesteś najdalej mieszkającą osoba ode mnie w Polsce. Byłem na wyspie jeszcze w latach 60- tych
:wit
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
gosia79z
200p
200p
Od: 19 sty 2011, o 18:36

Post »

Wyspa Wolin-kraniec Polski.Daleko wszędzie.
Lata '60, dawno...Teraz z pewnością wszystko wygląda zupełnie inaczej.
Kiedyś Międzyzdroje były dzielnicą Świnoujścia, mimo, że dzieli je 15 km, a dziś Międzyzdroje to "kurort".
Jednak ja wolę moją malutką, spokojną wioseczkę niedaleko Wolina. :D :D :D
A pochodzę z pod Zielonej Góry.

Moja sunie nie niszczy, tzn. teraz już nie niszczy.Kiedy była jeszcze szczeniaczkiem, to dała nam trochę w kość, no wyobraź sobie 40 kilogramowe szczenię :D
Jej miejsca są jej miejscami, nic tam nie sadzę, a ona w zamian zostawia rabaty w spokoju :D
Awatar użytkownika
zjawka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 paź 2010, o 20:12

Post »

Gosiu masz bardzo mądrą suczkę ;:108
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Moje kanny to wyglądają na takie zasuszone... :( czy ja mam je jakoś podlać, skropić wodą czy coś....??? W ubiegłym roku nic nie robiłam [piwnicę mam raczej wilgotną, więc nie było potrzeby...] i przeżyły bez problemu...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit A ja się boję czy moje nie zmarzły :( .... pomimo , że je okryłem . Nie spodziewałem się tak dużego
mrozu . Nawet nie zaglądam do nich aby dodatkowo nie ziębić piwnicy .... gdyby jednak mróz nie przeszedł do piwnicy . ;:108
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

W zeszłym roku pierwsze kanny wniosłem do domu 8 lutego miały wtedy 4cm kły. Teraz jeszcze nic nie mają dopiero ukazują się kilku milimetrowe. Postanowiłem więc przenieść 4 pierwsze doniczki do domu. Tydzień w te czy w te... zresztą akurat te pójdą pod blok więc można je testować :) Tym bardziej że Iwonie tak pięknie zimują! :D
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

Help!
Jak głęboko sadzić nasionka :?: :oops:
Ogród Heleny cz.3
MLODA1
500p
500p
Od: 2 kwie 2010, o 23:08

Post »

Ja sadzę na 1 cm do 1,5 cm.
annaha
100p
100p
Od: 18 paź 2010, o 09:04

Post »

drozd pisze: Aniu. Tak powinno być. Czego nie pokazałaś tu w wątku. Wszyscy mogą tu wstawiać zdjęcia swoich 'podopiecznych'.
Nie pokazywałam gdyż były to zwykłe czerwone - dla mnie cudne, ale dla Was kolekcjonerów zwykłe Indica.
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu.
...to jesteśmy na dwóch krańcach Polski choć jeszcze dalej od Ciebie są Bieszczady.
Masz dobre rozwiązanie z sunią a ważne,że to zaakceptowała. Z moich pupilków to tylko Collie był tolerancyjny wobec ogrodu.Wystarczyło mu tylko,że mógł być w pobliżu mnie a jak coś pieliłem to tak kładł się koło mnie by choć trochę mógł mnie dotknąć. Bardzo towarzyski pies. Teraz nie mam żadnego. Po stracie Labradora w ub. roku - koniec z pieskami.
Żeby Ci się nie nudziło w te "ciężkie" mrozy (ile pisałaś -7 u Ciebie) to dostaniesz na dniach zajęcie

Jagusiu.
Dobrze spryskaj wodą kłącza to może jeszcze coś uratujesz. O tej porze powinny mieś już kły na wierzchy

Adasiu. Chwilowe otwarcie piwnicy nie wyziębi a jak okaże się,że mają za zimno i co wtedy- zmarzną
Co dzień bardziej namarza a koniec mrozów szybko nie będzie.

Adrian. Też zacznę w sobotę. Mróz jak diabli nie ma co robić to pomału zacznę dzielić.

Aniu. Duże już Twoje? Nie wyciągają się za bardzo? Dobrze,że są słoneczne dni tego im
trzeba.

Aniu (annaha)
To nie szkodzi,że zwykłe ale w ładnych kompozycjach też wyglądają pięknie więc nie widzę przeszkód, by pokazać.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

nie wiedziałam Janusz ,ze miałeś collie...też mam collie tylko trochę inne ,bearded collie,to takie już są te pastuchy...choćby nosem dotknąć a być blisko ;:167
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko. Był u nas 15 lat. Zmarł naturalną śmiercią. Brakowało nam go bardzo. Po 2 latach pojawił się Labrador i był krótko zginął pod kołami samochodu.Nie mogę do tej pory przeboleć. Zostawiłem otwartą furtkę z przekonaniem,że jest w domu a jednak nie był......
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

:wit
Witajcie!
Dziś był wielki dzień. Nasionka kann zostały posadzone :tan
Teraz proszę trzymać kciuki, a ja będę chuchać i dmuchać, no i podlewać :D
Ogród Heleny cz.3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Helenko. Chuchać tak ..dmuchać niekoniecznie ....teraz tylko ciepła i po tygodniu powinny się pokazać.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Januszku Gości u Ciebie co niemiara. Moje (wszystkie 3) kłącza ruszyły. Jak na razie ledwie widać. Czytałem , że tak ma być. Czyli , że będą żyły. Może lekko podeschły , wolę to , niż by miały zgnić z wilgoci. :uszy
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”