Róże Annes-i love:) część 2

Zablokowany
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże Annes-i love:) część 2

Post »

Aniu, śliczne zdjęcia nam zaserwowałaś! Zauroczył mnie szczególnie Red Leonardo ... ;:224 . Właśnie zamierzam go zamówić. Jak rośnie u Ciebie? Pachnie?

Eden, Eden ...no cóż ...książę ma prawo do kaprysów ... :lol: . No, nie mogę się doczekać, kiedy zagości w moim ogródku ... ;:65 .

Aniu, masz fotkę tej chorej Aspirynki (jak to brzmi :lol: )? Czy są typowe objawy plamistości, czy może tylko żółkną jej liście?

PiVi, Ty akurat jesteś w dobrej sytuacji, bo masz obok siebie dwa nieźle zaopatrzone w róże sklepy ;:108 . Ale ja bliżej W-wy, to ...kiszka :wink: . Pozostają markety, gdzie rośliny traktuje się nie najlepiej. Może jak otworzą most Północny, to będę częściej zaglądać do Łomianek. Ale to dopiero od wiosny.
Koniecznie trzeba podpytując :arrow: wymuszać lepsze zaopatrzenie w róże w naszych sklepach ogrodniczych, bo jak nie my, to kto? Popyt uruchomi podaż i ... :heja .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
PiVi
100p
100p
Od: 21 lip 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Annes 77 pisze:Pivi Pompon to inaczej Pashmina ;:108 Wspaniała róża-niespodzianka...
Nie mam pojęcia jak znosi deszcze,w ogóle mało o niej wiem.
No tak po tej nazwie od razu mi wyskoczyło - powinienem ją szybciej sam namierzyć :)
Pełna alternatywna nazwa "Pompon Flower Circus" - a myślałem, że to logo Flower Circus nie ma znaczenia.
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.46473.4

Coś mi się tylko nie zgadza.
Eden85 to Meilland
Pashmina to Kordes
Dlaczego piszecie, że to siostrzane róże ?
Ci sami rodzice ?
Rozeta pisze:
PiVi, Ty akurat jesteś w dobrej sytuacji, bo masz obok siebie dwa nieźle zaopatrzone w róże sklepy ;:108 .
Ha... te dwa różane sklepy to powiem Ci pikuś :) Choć nie narzekam - z Ogródka kupiłem parę sztuk (Rosarium), a z p. Darkiem z "Chotomowa" to już prawie na Ty :) - tam jak mówiłem mają Pruchniaka i to w fajnych cenach.
Rzecz w tym, że do Nowego Dworu mam z 10 min samochodem - a widziałaś listę róż które będą na jesień w http://RosaPLANT.pl ?
Wiem, że wysyłkowo też można - ale liczę nie tylko na zakupy, ale może i coś będzie można na żywo zobaczyć a i parę rad dostać w pakiecie.
Tylko jak to wszystko zmieścić w ogrodzie ;))))))))))))

P.
Moje Róże czyli nowe hobby.
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piotrze, jasne, że widziałam tę ofertę :D !!! Również kusi mnie przejażdżka do tej szkółki w celach oględzin, a następnie zakup, powiedzmy, dwóch egzemplarzy ... :wink: . Tylko wiesz to dość ryzykowne, bo tam to dopiero można stracić ...kontrolę nad swoim portfelem ... :lol: . Chociaż z innej strony patrząc, mogłabym potem jakieś swoje wrażenia tu na forum przekazać.
Ala, ale ...nie zapędzajmy się tak daleko, bo nie wiadomo, czy Kamila to chce tam u siebie mieć gości ...z forum w szczególności?

Anuś, wybacz, że takie dyskusje u Ciebie w wątku sobie uskuteczniamy ... :oops: .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniś Red Leonardo mam od tego roku ,kupiłam go bodajże w lipcu w doniczce.
Jestem pod wrażeniem,ponieważ ma sporo pąków i jest zdrowy co nie można powiedzieć o rożowym Leosiu:)
Nie pachnie.
Myślałam,że posiadasz Edena....szybciutko zamawiaj,bo on długo się zadamawia w nowym miejscu ;:224
Aspirynie chorej nie robię fotek,w ogóle od czerwca nie zrobiłam jej fotki.Ja nie jestem nią zachwycona.Ma widoczną plamistość.

Piotrze Pashmina to róża Kordesa,do Edena jest bardzo podobna,ma bardzo upakowany kwiat,przypomina starodawne róże :uszy

Moni urządzajcie sobie rozmówki,może ja się czegoś ciekawego dowiem i nie tylko ja..... ;:108
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dzięki ;:196 , właśnie utwierdziłaś mnie w podjęciu decyzji o zakupie RLdV ;:108 . Edenek będzie na pewno. Inaczej być nie może 8-) .

Ja swoją Aspirynkę mam krótko, bo od lipca. na razie jest zdrowa, ale zobaczymy jak będzie w przyszłym sezonie. Wiesz, może zacznijmy od wiosny pryskać róże zapobiegawczo Biochikolem i Grevitem. Tak robi Asia0809 i ma naprawdę zdrowe krzaczki ;:108 .

A powiedz, czy jesteś zadowolona z Munstead Wood? Coraz częściej zaczynam o niej myśleć ... ;:224 .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni muszę poważnie pomyśleć o pryskaniu zwłaszcza Aspirynki oraz obok rosnącej Tip Top.Obydwie w sierpniu złapały okropna plamistość.
William S w tym roku przeszedł samego siebie...łysy aż do góry,okropnie to wygląda.Myślę,że to wina deszczu ;:108
Munstead Wood ma piękne kwiaty,ale na razie daję jej ocenę dobrą.Nie do końca mogę się o niej w zupełności wypowiedzieć.
Jak na razie jest słaba,w tej chwili jest prawie łysa,zgubiła liście :? Po zimie wypowiem się na jej temat na pewno.
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czyli jednak od wiosny, Aniu, profilaktyka!!! Mój Lincoln do spółki z Chryslerem Imperialem mają na czubku tylko kilka liści, Nina Weibull ...poniżej krytyki, Freud ledwo zipie i od czerwca nie kwitnie ... :evil: . Tra-dże-di ! Może dałam im za dużo nawozu z azotem? ... Tak czy siak od wiosny więcej obornika im dorzucę i pryskanko eko-preparatami ;:108 . A efekty ocenimy potem ... 8-) .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nikt nie pisał że Pashmina i Eden są siostrzane - to zupełnie inne firmy ale kwiaty mają do siebie podobne.
Tak - Pashmina jest Kordesa.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni musimy dbać o nie ...nasze królowe,a Ty z tego co piszesz robisz to z wielkim sercem i oddaniem ;:108

Gosiu Eden i Pashmina to zniewalające róże,są bardzo podobne:)

Dzisiaj byłam na działce i upajałam się piękną,słoneczną pogodą.Słońce przygrzewało aż miło.Różyczki mają się dobrze,niektóre mają jeszcze dużo pąków.

My Girl wyrosła wysoko do chmur,udaje pnącą :uszy

Obrazek

Fisherman pomimo tego,że dopadł ją mączniak pięknie kwitnie,szalona różyczka,a zapach wynagradza wszystko ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bailando nie muszę chwalić,na nią złego słowa powiedzieć nie mogę,jest czarująca ;:108

Obrazek

Pąk Edena...czyż nie jest piękny?

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Aniu, :D no naroście, mam czym oczy nacieszyć i pomarzyć :tan :tan
My Girl - o kurcze aż do nieba, ja chce niską :)
Fisherman - nie mam ale ona za mną chodzi, może na wiosnę :D
Leonardo da Vinci - chodził za mną i już będzie. Jest piękny :D
Bailando - piękna róża, jak dla mnie zbyt małe kwiaty, ale ;:180
Eden Rose - oj nie mogę się doczekać, a ona taka powolna.... :tan
Proszę jeszcze i nie zapominać o nas... :;230
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

Aniu czy to możliwe, że się gdzieś minęłyśmy w niedziele w Kalsku? ;:7
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maja My Girl nie taka mała ;:224 Warta jest,żeby mogła zamieszkać w każdym ogrodzie.
Bailando rzeczywiście ma małe kwiaty,ale mnogość,kiedy zakwitają daje wrażenie bukietu ;:108
Eden nie spieszy się wcale,a po co ma się spieszyć? Najpierw długo pokazuje pąki i kusi,każe długo na siebie czekać,ale za to jak już zacznie się otwierać to z kolei nie chcesz,aby przekwitała ;:167

Fabi możliwe,że gdzieś się mijałyśmy :wit I jak zadowolona jesteś z targów?
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, hejka :wit .
No i jak, Edenka zakwitła?
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Aniu, ;:100 i ja dopytuję jak Edenka się ma, wyrobiła się już :;230
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

Aniu nie za bardzo :cry: mało wystawców, najlepiej wiosną. Kupiłaś coś ciekawego?
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”