Moj maly wlasny swiat.. czyli Isskowy ogrodeczek ;-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 15:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Moj maly wlasny swiat.. czyli Isskowy ogrodeczek ;-)

Post »

Witajcie dziewczynki ;:196

Moj rozowy storczyk opadl z kwiatuszkow,ale uwaga,widze,ze puscza nowe paczki!!
On jest naprawde super!!

A teraz moje drogie kolezanki ogrodniczki,wrzucam fotke mojego zaniedbanego ogrodu z tylu domu.
Poki co po wprowadzeniu sie do domu wiecej uwagi poswiecalam ogrodkowi z przodu domu.
Teraz czas na ogrod z tylu domu.
I teraz oczekuje na Wasze propozycje.
Co byscie Wy zrobily ,aby byl piekny??
Zamierzam sie brac za niego od przyszlej wiosny,na pewno bedzie trzeba caly przekopac,i piekna mloda trawke zasiac,i cos trzeba zrobic z tym basenem po rybach.
Tylko co??
Jakie sa Wasze pomysly,co byscie zrobily w nim??

Mysle,ze po lewej stronie wzdluz posadze drzewka iglaste,po prawej sa owocowe wiec nic wiecej tam posadzic nie moge.
Musze miec miejsce tez dla dzieci na zabawe,kolo patio daleko w koncu tez mysle o jakichs drzewkach,moze gdzies rabata??
Basen wyburzyc,plytki usunac ,wysypac wszedzie ziemie i posiac trawe,zrobic ewentualnie barierki po bokach prowadzace z tarasu na trawnik.(taras jest przed basenm,nie widac na zdjeciach,jest przy wyjsciu z domu)
Bedzie jedna rabata kolo szklarni,tam sa posiane wlasnie wszystkie te cebulowe.Ale moze gdzies jeszcze cos wrzucic??
Za szklarnia mam jeszcze skrzynie z warzywami,tam raczej nic nie zmienie.
Albo basen zostawic,wypelnic ziemia i zrobic jakis kacik z kwiatami,drzewkami na podwyzszeniu??
Nie wiem,nie mam pojecia..
Padly juz propozycje wodospadu i chyba wezme to pod uwage przy projektowaniu basenu.

No to czekam na pomysly jak zaprojektowac moj ogrod,co w nim zrobic,,z gory serdeczne Dzięki!!!

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Slonce ja bym kawalek przedniej sciany z basenu rozebrala i zrobila dzieciakom piaskownice i plac zabaw w tym basenie ,blisko tarasu i domu , z okna bedziesz widziala co Aliska robi na ogrodzie w koncu jakies zdjecie ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Dorota z ta piaskownica to chyba nie wypali,wiesz jaka tu pogoda,musialaby byc ta piaskownica zamknieta,przykrywana znaczy sie,bo inczej piasek bylby caly czas mokry i dzieci i tak by sie w niej nie pobawily.
Pomsyle jeszcze,predzej zrobilabym jakies "play-house" drewniany,na podescie drewnianym czy cos,mysle,ze chyba bardziej by sie przydalo,a i w deszczu moga sie tam bawic :wink:
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

ja mam piaskownice plastikowa przykryta ale mala i tak caly piasek wynosi :uszy
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Kontakt:

Post »

haha,no wlasnie widzisz :wink:

Czy juz czas na scinanie roz??
Ostatnio jak scielam,myslalam,ze juz koniec kwitnienia to jeszcze raz pozniej mi zakwitnely,wiec teraz nie wiem czy juz scinac czy jeszcze czekac? Jeszcze troszke kwiatow maja,jakies takie resztki,ale sa.
Jest jakis termin obcinania roz czy po prostu mam zdazyc przed przymrozkami?
laura-loren
50p
50p
Od: 16 kwie 2011, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj:) super ogrodeczek! wpisuje sie..nieskonczywszy doczytac wszystkiego:( bo dzieciaki wolaja..i watek umknie.będę tu zagladac.pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
Judi
200p
200p
Od: 7 cze 2011, o 23:36

Post »

Izuniu ładny masz ogródek :uszy
Jedyne co mi na razie przychodzi do głowy, to piaskownica w tym baseniku po rybkach - ale skoro u ciebie większość czas pada, to pomysł jest nie najlepszy ;:110
Moje storczyki - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47876" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Isia, basenik po rybkach sobie rozbierz i wywal. Szkoda miejsca przy tarasie. Ogrodek jest cos na moja modle, to musisz go optycznie poszerzyc - zeby poszerzyc musisz go skrotnac :wink: W gruncie rzeczy podstawy juz masz.
Zobacz jak ladnie wyglada ta wierzba iva - bo to chyba iva jest, wcieta w kawalek ogrodka na przodzie. Jakbys taki sam myk zrobila dalej po prawej przed szklarnia, to po pierwsze - tyly bys ciut zaslonila a po drugie podzielila ogrod na pare czesci - przez co nabral by konturow.
Dodatkowo zrobila bym rabate w poprzek - zaczynajaca sie tak gdzies przed tym drzewkiem z zoltymi liscmi az pod rdest - czy to bam jest po drugiej stronie. Nie bardzo szeroka ale tak, zebys mogla tam sadzic kwitnace kwiaty - uzyskasz tym lad i porzadek a zarazem bedziesz miala piekny kwitnacy widok i z tarasu i z okien. Przez ta rabate mozesz zrobic przejscie jak u mnie, dwie plyty jakie masz na tarasie - widze ze sa spore to jedna wystarczy.
Osobiscie po bokach juz bym nic nie sadzila wysokiego.
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witam :wit
Dawno mnie tu nie bylo hehe i bo i nic specjalnego sie nie dzialo..

Na wyspach wiosna,kwiatki zaczynaja wychodzic..Nie wiem czy to dobrze,bo jak zima wroci to wszystko zmarnieje,ale poki co w moim ogrodku pojawily sie pierwsze krokusiki..
Oj tak ..wiem wiem,,za wczesnie,duzo za wczesnie,ale co zrobic.. ;:224

Obrazek

-- 27 gru 2011, o 10:41 --
Jule pisze:Isia, basenik po rybkach sobie rozbierz i wywal. Szkoda miejsca przy tarasie. Ogrodek jest coś na moja modle, to musisz go optycznie poszerzyc - zeby poszerzyc musisz go skrotnac :wink: W gruncie rzeczy podstawy już masz.
Zobacz jak ladnie wyglada ta wierzba iva - bo to chyba iva jest, wcieta w kawalek ogrodka na przodzie. Jakbys taki sam myk zrobila dalej po prawej przed szklarnia, to po pierwsze - tyly bys ciut zaslonila a po drugie podzielila ogrod na pare czesci - przez co nabral by konturow.
Dodatkowo zrobila bym rabate w poprzek - zaczynajaca sie tak gdzies przed tym drzewkiem z zoltymi liscmi az pod rdest - czy to bam jest po drugiej stronie. Nie bardzo szeroka ale tak, zebys mogla tam sadzic kwitnace kwiaty - uzyskasz tym lad i porzadek a zarazem bedziesz miala piekny kwitnacy widok i z tarasu i z okien. Przez ta rabate mozesz zrobic przejscie jak u mnie, dwie plyty jakie masz na tarasie - widzę ze sa spore to jedna wystarczy.
Osobiscie po bokach już bym nic nie sadzila wysokiego.

Julus na pewno na wiosne (czyli juz nie dlugo :tan )wroce do tego tematu i bedziemy kombinowac co i jak 8-)
Rabatki w poprzek za bardzo nie moge,,Mam dwa szkraby w domu,ktore chca sie bawic w ogordku,a synus jeszcze przyprowadza kolegow do ogrodka do zabawy,rabata bylaby zniszczona.
Wyobrazam sobie ,ze wygladalaby pieknie,ale nie przy takich malych terrorystach w domu ;:196
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

A no tak - jak dzieciaki chca sie jeszcze bawic przydomowo, to nie ma co chabazi sadzic ;:108
Czyli duzo Wam nie zostaje, jak tylko zrobic w miare porzadnie wygladajaco
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Do mnie zawitala ladna wiosna,,niestety teraz przyszly przymrozki i nie wiem co bedzie z tymi moimi kwiatuszkami :(

Rododendrony :

Obrazek

Zonkile juz za chwile beda zolciutkie :-)

Obrazek

I tulipany juz wychodza,,w niektorych miejscach sa wieksze,w innych mniejsze.

Obrazek

Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Iza może przykryj czymś białym :?:
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Tak wlasnie mysle czyms przykryc na noc,bo mamy przymrozki w nocy,ale w dzien mamy piekne sloneczko.
Musze sie wybrac do centrum ogrodniczego i poszukac czegos odpowiedniego co mogloby sluzyc jako przykrycie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Tylko pamiętaj białe bo białe odbija światło słoneczne i nie nagrzewa roślin.
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Mialam dzis jechac,ale wyczytalam,ze od jutra znowu wiosna :heja
Znow ma byc ok 12 stopni wiec juz chyba zima nas nie zaskoczy :wink:
Ale dziekuje za wskazowki Emus,będę pamietac na przyszlosc ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”