Storczyki Venus

Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Venus

Post »

Dziękuję Małgosiu ;:196
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Julitko cudne nowości przywiozłaś z wystawy a w szczególności Phalaenopsis Yaphon Sir jest jak dla mnie oszałamiający.
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Julitko, nowości są przeprzeprześliczne ;:111 ;:180 Niech Ci zdrowo rosną ;:196
Widzę, że masz coraz więcej perełek, ciekawe czyj to wpływ ;:224
Zazdroszczę przeżytych, wspaniałych wrażeń i spotkań ;:4
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Kasiu dziękuję ;:196 muszę przyznać, ze jak go zobaczyłam od razu wiedziałam, że będzie mój :;230

Lucynko dziękuję ;:196 moje Nowości przez Wasze pochwały niedługo będą się tak puszyć, że nie wiem czy będą chciały ze mną współpracować ;:224, jeśli chodzi o wpływ na to, że moja kolekcja się powiększa to przemilczę to :;230 :;230 tym razem jednak nie robiłam żadnej listy jechałam na żywioł no może jedna Violka mi się marzyła, której nie dostałam, ale spokojnie nie można od razu wszystkiego kupić bo co by było później ;:224

Poza tym muszę przyznać, że cieszą mnie takie spotkania i wyjazdy bo w końcu normalnie można pogadać o naszych kochanych podopiecznych w domu nie mam z kim ;:224, chociaż zauważyłam, że mojej córce coraz więcej się podoba moich okazów ;:224 i coraz mniej na mniej krzyczy jak wstawiam jej do pokoju jakiegoś storczyka :D
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Julitko,
cudności przywiozłaś z wystawy,wszystkie piękne ;:138 zazdroszczę Wam tego spotkania....mam nadzieję,że na wiosnę też się wybiorę
Venus9 pisze: Poza tym muszę przyznać, że cieszą mnie takie spotkania i wyjazdy bo w końcu normalnie można pogadać o naszych kochanych podopiecznych w domu nie mam z kim ;:224, chociaż zauważyłam, że mojej córce coraz więcej się podoba moich okazów ;:224 i coraz mniej na mniej krzyczy jak wstawiam jej do pokoju jakiegoś storczyka :D
O ! :heja to mamy coś wspólnego-jednak "kto z kim przestaje....."
Moja córka ostatnio wręcz się ze mną wykłóciła,żeby mój najnowszy nabytek wisiał w jej pokoju ;:108
Awatar użytkownika
kasialb1
200p
200p
Od: 5 lip 2011, o 22:08

Post »

Te nowości ;:224 ;:224 tylko podziwiać, życzę, by ładnie rosły ;:138
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Reniu mam nadzieję, że się w przyszłym roku wybierzesz i będziemy mogły się poznać osobiście ;:196
Ciesze się, że i Twoja córka podobnie jaki moja zaczyna zauważać nasze piękne rośliny mam nadzieję, że jak będzie kiedyś miała swój dom to i w nim będą storczyki ;:224 nawet niech się kłócą z nami :D

Kasiu dziękuję w imieniu nowości polecam bo są malutkie, kompaktowe wszędzie się wcisną ;:108
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Julitko, piękne nowości sobie sprawiłaś ;:138

Obie krzyżówki bardzo ciekawe, a Dtps. Purple Martin ma przecudne wybarwienie :)

Pozdrawiam cieplutko :)
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Dziękuje Asiu mam nadzieję, że i twoje Nowości Ci się spodobają :D
Może następnym razem będziemy miały możliwość spotkać się osobiście i wybierać rośliny :D
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Julitko nowości prześliczne. ;:138 Szczególnie mi się spodobał Phalaenopsis Yaphon Sir.
Zazdroszczę tej wyprawy w takim towarzystwie. ;:224
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Arletko dziękuję ;:196 towarzystwo i wyprawa udane jak widać :D
Musze przyznać, że Phalaenopsis Yaphon Sir wywarł chyba nie tylko na mnie największe wrażenie ;:224
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
akwarybka
500p
500p
Od: 23 maja 2010, o 01:00

Post »

Julitko, cudowne nowości, pozytywnie zazdroszczę :) U nas na wystawach ciekawe hybrydy Phal. są zwykle zupełnie nie brane pod uwagę, przez co możesz wybierać jedynie pomiędzy ''hipermarketowcami'' a gatunkami :?
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Basiu dziękuje bardzo za pochwały ;:196 mam nadzieję, że i Tobie w końcu na Wystawie trafi się coś wymarzonego na naszych wystawach można znaleźć coś ciekawego, ale podobnie jak i u Ciebie nie zawsze można kupić to co się chce ;:108
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p
Od: 3 sie 2011, o 12:06

Post »

Gratuluję! Piękne nowości, niech się szybciutko rozrastają i pięknie kwitną. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

:wit Wszystkich zainteresowanych moją wczorajszą zapowiedzią Niespodzianki jestem bardzo dumna z tego malutkiego storczyka otrzymałam go od Dorotki i żeby było śmieszniej akurat w Dniu dziecka ;:224

Oto moja Duma i Chluba ;:167 Phal. Equestris - Dzidziuś z pędem
Obrazek

Następne zdjęcie przedstawia tłuściutkie pączki Phal. Liodoro - został zakupiony w marcu na Wystawie w Łodzi z pędem, który stanął w miejscu za jakiś czas wyszedł mu nowy pęd i dziś są już takie efekty :D
Obrazek

Kolejne zdjęcie przedstawia Epc. Siam Jade - żeby nie było, że u mnie tylko phalaenopsisy kwitną ;:224
do tego jest to dla mnie wielki szok ponieważ w tym roku musiałam ją przesadzić 2 razy w tym raz została podzielona ;:108
Obrazek

Teraz pokarzę swoją ulubioną cambrię ma 2 pędy kwitnie i co roku od momentu zakupu pięknie pachnie i cieszy moje oczy swoim kolorem
Obrazek

Zbliżenie
Obrazek

Na koniec dzisiejszej Fotorelacji wstawiam kolejne keiki od Kochanej Dorotki ;:196 a żeby było wiadomo co to za maluchy to ten z 2 dużymi listkami to Multiflora (u Dorotki w wątku można zobaczyć) a ten Dtps.Purple Gem "Florento"
Obrazek

Mam nadzieję, że nie rozczaruje Was moja niespodzianka.
Życzę miłego oglądania ;:196
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”