O...jest odpowiedź. Ciekawa
Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)
-
vita
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 sie 2009, o 20:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)
Dobre pytanie! Też chętnie posłucham odpowiedzi Izy
dotyczącej mieszanek kolorystycznych 
Muszę się nad tym zastanowić 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Izuniu ja powiem szczerze, że tak kocham kolory, że w ogrodzie nawet zęby mnie nie bolą od połączenia różu z żółcią
Podejrzewam, że jakby tak dobrze poszukać , to i u mnie znalazłoby się takie połączenie
Ja kocham barwy gorące od kremu i żółci poprzez pomarańcze, czerwienie, do głębokiego bordo, ale jak tu się oprzeć takiej wspaniałej różowej róży jak pokazałas i nie posadzić jej w ogródku, kiedy aż się śmieje do człowieka

- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izka, myślisz, że mogłabym się rozkochać w różowych różyczkach
nigdy nie urzekał mnie ten kolor, a tu masz
Znów szukam miejsca .... kolejnego, tylko zastanawiam się nad kolorystyką ... taką dajmy na to zaproponowaną przez Ewę
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4&start=98
Eden Rose 85 i Rosarim Uetersen, dasz wiarę
jak to zmieniają sie zapatrywania 
Znów szukam miejsca .... kolejnego, tylko zastanawiam się nad kolorystyką ... taką dajmy na to zaproponowaną przez Ewę
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4&start=98
Eden Rose 85 i Rosarim Uetersen, dasz wiarę
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
A jak się zachowują esteci na widok wiosennej łąki pełnej firletki i jaskrów? Jeszcze nie słyszałam żeby ktoś powiedział o tym miksie kolorów: a fe
Wszystko jest kwestią proporcji, miejsca, światła. Czasem naprawdę warto pobawić się kolorem, wbrew sztywnym regułom wyczytanym w książkach. W związku z tym festyn azaliowy to całkiem ciekawa i odważna propozycja
A czy zdążymy zobaczyć ogonki na wolnym wybiegu, zanim je wydasz?
Wszystko jest kwestią proporcji, miejsca, światła. Czasem naprawdę warto pobawić się kolorem, wbrew sztywnym regułom wyczytanym w książkach. W związku z tym festyn azaliowy to całkiem ciekawa i odważna propozycja
A czy zdążymy zobaczyć ogonki na wolnym wybiegu, zanim je wydasz?
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Kiedy ogonkom rosną ząbki to wypada się wyprowadzić, albo trzymać je w zamkniętym pomieszczeniu lub na polu.
Przeżywałam taki okres i wiem co to znaczy.
Trzymam kciuki, żeby dom przetrwał.

Przeżywałam taki okres i wiem co to znaczy.
Trzymam kciuki, żeby dom przetrwał.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja w tym roku będę sadziła wszystkie kolory tęczy azalii na jednej rabacie. Chyba jeśli chodzi o róże tez mi to nie przeszkadza.
ogonki sikają
Współczuję
ogonki sikają
Współczuję
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No to do czwartego tygodnia trochę czasu...można wynosić wszytko co tekstylne i miękkie w zgryzie,albo zastosować się do rad Grażki...
i jaki wybór...?
Kolorowa spódnica ...od razu przypomina mi się kolekcja azalii i różaneczników w Pisarzowicach...(nie wiem czy pamiętasz...)wszystkie kolory tęczy obok siebie...
Było pięknie...i znowu będzie... 
Kolorowa spódnica ...od razu przypomina mi się kolekcja azalii i różaneczników w Pisarzowicach...(nie wiem czy pamiętasz...)wszystkie kolory tęczy obok siebie...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Izulku, czy wszystkie maleństwa pójdą w świat? Żadne nie zostanie? ;) Są takie słodkie 
Co do kolorów, to rzeczywiście w ogrodzie powstają czasem zaskakujące efekty połączeń kolorystycznych, które jednak piękne są tylko w ogrodzie
Kwiatom wszystko uchodzi
Co do kolorów, to rzeczywiście w ogrodzie powstają czasem zaskakujące efekty połączeń kolorystycznych, które jednak piękne są tylko w ogrodzie
Kwiatom wszystko uchodzi
Mój piersi przemarza co roku, a po poprzednie zimie to zostały z niego 2 gałązki które były najgłębiej zakopane w śniegu. Może powianiem spróbować z innymi odmianami...
Jak na razie ładnie trzyma się głogownik który to uchodzi za znaczne bardziej wrażliwego od pierisów.
Jak na razie ładnie trzyma się głogownik który to uchodzi za znaczne bardziej wrażliwego od pierisów.
- Rozeta

- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Ja przykryłam swojego młodego pierisa pudłem kartonowym.
Z boku obciążyłam kamieniami. Jestem ciekawa rezultatu.
W ogóle obecnie najwięcej w ogrodzie mam ... kartonów.
Z boku obciążyłam kamieniami. Jestem ciekawa rezultatu.
W ogóle obecnie najwięcej w ogrodzie mam ... kartonów.
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Agnieś - wiem jakie lubisz kolorki
Zachwycają mnie w Twoim ogrodzie. Ale u siebie... ciągle wpadam w różowości
A różyca to Walzertraum... Taka uśmiechnięta
Joluś - myślę, że to uczucie zakiełkowało i to dorodnie!!! Przy tej stronie u Ewy spędziłam trochę miłych chwil
I przy poprzednich i następnych też
Dla ugruntowania świeżo zmienionych zapatrywań projektuj kącik w ogrodzie
Aniu Zielona - takie łąki mam wkoło i budzą mój dziki zachwyt... bo nie da się nie uśmiechnąć do takiej łąki. Ale pola rzepaku też mi się podobają
Nie czytam książek o kolorach... To chyba widać
A pstrokate azalie mam w głowie od zawsze... tak je widzę. Co do ogonków, to pewnie część doczeka wiosny... Dla mojego i ogrodu dobra powinno ich być jak najmniej...
Grażynko - ogonki dostają zębów
Dostały do dyspozycji pokój z solidnymi drzwiami, ale za trzymanie kciuków będę bardzo wdzięczna
Goś - no to obie będziemy miały roztańczone azalie. Nastawiłam się na kupowanie tego co widzę, więc tylko kwitnące azalie. W ogródku już czeka pontyjska i Chanel - jest więc żółć i ... róż z żółcio-pomarańczą... Niezły początek ? W różach wolę jedną tonację. Miałam Mary Rose przy Grahamie Thomasie i cierpiałam...
Ogonki sikają - to zbyt łagodne określenie... To co robią nie kojarzy mi się z sikaniem. One przeciekają na potęgę
Są absolutnie, całkowicie nieszczelne
Damy radę
Nelu - w pokoju ogonkowym od początku czystka... Ostatnie panele do wymiany, więc nie szkoda... Tak więc rady Grażynki wcielone w życie - misja zamknąć w pokoju gotowa do startu
Już czekam na pokaz w Pisarzowicach...
Czarodziejko - ogródek zamknięty, ale jesteś
Zamiar jest taki, że wszystkie ogonki pójdą w świat... Choć M stwierdził, że gdyby miał dużą posesję to parę by zostawił. Na pytanie którą parę odrzekł, że... chyba.... wszystkie
O, dobrze powiedziane - kwiatom wszystko uchodzi. Skoro Natura tak działa, to nie może się mylić. Co do zestawień kolorystycznych, to stoję przyznaję słuszność powiedzeniu, że nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba. Różowości lubię w ogrodzie - tyko w ogrodzie.
Sev - prawie zszedł śnieg, ale mój pieris dopiero zaczyna wyglądać spod zwału śniegu z podjazdu. Głogownik ocalał a pieris nie? Ot, niespodzianki ogrodowe. Może pieris jest na mroźnym i wietrznym ciągu ? Mam takie pasmo w ogrodzie, gdzie widać mroźny jęzor. Tak jak w ubiegłym roku połowa krzaka róży zielona, połowa czarna. W poprzek...
Rozeto - Moni - witaj w ogródku
Widziałam Cię to tu ... to tam... Niebawem zobaczymy efekt eksperymentu! Zobaczymy, prawda? Kartonowy ogródek? Nie rozmiękły? U mnie wszystko wygląda jak wielka paćka... wyszły spod śniegu namoknięte liście, trociny, badylki. Właściwie... to tylko agro wygląda w miarę przyzwoicie... ( nie myślałam, że kiedyś powiem takie słowa... )
A różyca to Walzertraum... Taka uśmiechnięta
Joluś - myślę, że to uczucie zakiełkowało i to dorodnie!!! Przy tej stronie u Ewy spędziłam trochę miłych chwil
Aniu Zielona - takie łąki mam wkoło i budzą mój dziki zachwyt... bo nie da się nie uśmiechnąć do takiej łąki. Ale pola rzepaku też mi się podobają
Grażynko - ogonki dostają zębów
Goś - no to obie będziemy miały roztańczone azalie. Nastawiłam się na kupowanie tego co widzę, więc tylko kwitnące azalie. W ogródku już czeka pontyjska i Chanel - jest więc żółć i ... róż z żółcio-pomarańczą... Niezły początek ? W różach wolę jedną tonację. Miałam Mary Rose przy Grahamie Thomasie i cierpiałam...
Ogonki sikają - to zbyt łagodne określenie... To co robią nie kojarzy mi się z sikaniem. One przeciekają na potęgę
Nelu - w pokoju ogonkowym od początku czystka... Ostatnie panele do wymiany, więc nie szkoda... Tak więc rady Grażynki wcielone w życie - misja zamknąć w pokoju gotowa do startu
Czarodziejko - ogródek zamknięty, ale jesteś
O, dobrze powiedziane - kwiatom wszystko uchodzi. Skoro Natura tak działa, to nie może się mylić. Co do zestawień kolorystycznych, to stoję przyznaję słuszność powiedzeniu, że nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba. Różowości lubię w ogrodzie - tyko w ogrodzie.
Sev - prawie zszedł śnieg, ale mój pieris dopiero zaczyna wyglądać spod zwału śniegu z podjazdu. Głogownik ocalał a pieris nie? Ot, niespodzianki ogrodowe. Może pieris jest na mroźnym i wietrznym ciągu ? Mam takie pasmo w ogrodzie, gdzie widać mroźny jęzor. Tak jak w ubiegłym roku połowa krzaka róży zielona, połowa czarna. W poprzek...
Rozeto - Moni - witaj w ogródku
A u mnie wszędzie śnieżna biel
Zaintrygowała mnie róża w poprzek... Która część czarna a która zielona?
Zaintrygowała mnie róża w poprzek... Która część czarna a która zielona?
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Trzynaście ogarów? Twój M. chyba oszalał
Choć wiem jakie te maluchy są słodkie. Kiedy braliśmy naszą sunię też było 10 małych posokowców-kluseczek. Ślicznych
Kolorowo, kolorowo niech już będzie, bo to co wyłoniło się spod śniegu wygląda okropnie
Kolorowo, kolorowo niech już będzie, bo to co wyłoniło się spod śniegu wygląda okropnie
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Książek o kolorach nie czytasz, ale mogłabyś pisać, było by ciekawie moim zdaniem i trafnie.
Pluchowato się zrobiło i niejeden stwierdzi że ładniejsza była ta śnieżna pierzyna.
Pluchowato się zrobiło i niejeden stwierdzi że ładniejsza była ta śnieżna pierzyna.