Mój ogród...Ann-ka72

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Agulina
200p
200p
Od: 27 maja 2009, o 15:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród...Ann-ka72

Post »

:wit Aniu, mnie rowniez zachwycila Mydlnica! Wyglada na prawde swietnie!
Bardzo ladny ogrod Aniu! :D Rabata kamienna robi duze wrazenie! Pozdrawiam i dziekuje za odwiedzinki u mnie :D
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Chyba nie mam ręki do macierzanki i mydlnicy :roll:
Twoje takie dorodne i kwitnące a moje...najdłużej przeżyłay miesiąc.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu zachwycają mnie pąki na pęcherznicy, uwielbiam te krzewy, chciałabym kupić kilka różnych.......tylko gdzie to sadzić :roll: pozwoliłam sobie tylko jedną Diabolo, ale to jeszcze maleństwo, na kwitnienie nie mam co jeszcze liczyć :roll: a na dodatek dopadły się do niej piękne zieloniutkie żuczki...wyglądają jak klejnoty i zjadają ją żywcem....koniecznie muszę popryskać, bo już i za róże się wzięły :roll:
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

A mnie ostatnio wzieło na macierzanki...kupiłam sobie kilka mimo że te które miałam padły po zimie :roll:
Fajna pęcherznica...ja mam jakąś zielonolistną i Diabolo...jeszcze małe ale już trochę kwiatków mają :)
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ann-ka72 pisze:Ania, jeśli chcesz, to Tobie też wyślę.Żaden problem :D
I nic Ci nie zostanie :lol:
Poszukam ;:196

Żurawka nn podobna do Palace Purple.
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Witam wszystkich odwiedzających. :wit
Po dłuższej przerwie mogę w końcu zajrzeć na forum...po burzy kilka dni temu i piorunie, który walnął gdzieś blisko domu padł komputer i telewizor.Wczoraj w nocy komputer został naprawiony i mogę odpisać na posty :)

Celinko, Agulinko,Empuzo,Agness,Grażynko,Aniu dziękuję za odwiedzinki. ;:196 Postaram się jak najszybciej odwiedzić Was i wstawić u siebie jakies zdjęcia.

;:196
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aniu a ja mam mydlnicę w nóżkach clematisów ;:108 Pięknie się rozrasta i cieniuje. Czekm na kwiatu hortensji ;:65 będzie co oglądać ;:108
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Aniu , a już się martwiłam o Ciebie . Jak dobrze , że , wszystko w porządku ;:196 .

Czekam z niecierpliwością na fotki , a zwłaszcza imponującego skalniaka ;:108 . Takie kamienie olbrzymie , to i u mnie znalazłyby miejsce . Zapomniałam , przez zagapienie się , powiedzieć , że mydlnica bazyliowata jest przepiękna ;:138 .
Kiedyś u mnie rosła , ale to było lata temu .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu współczuję strat po burzy, ja bardzo się pilnuję, żeby wszystko wyłączać z sieci ,od czasu, kiedy sąsiadce padły wszystkie sprzęty elektryczne w domu :?
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Ojej! Dobrze, że nic gorszego się nie stało. Ja przy każdej burzy pluję sobie w brodę, że nie znalazłam pieniążków na instalacje odgromową...
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Pamelko- też czekam aż hortensje zakwitną, to już niedługo ;:138

Jagódko- nie martw się, nic złego się nie dzieje....czasami też nie zaglądam na forum, bo maluch nie pozwala albo pomagam w firmie męża....
Ten skalniak nadal nie jest skończony, przez te upały nie chce mi się jechać po kamienie.Planuję też od tygodnia pielenie, bo zarasta wszystko- i tak samo-zaczynam i nie kończę,bo brakuje siły.... :wink:

Agness- ja też wyłączam wszystko,ale tego dnia dopadła mnie taka migrena-pewnie przez zmianę ciśnienia, że nie byłam w stanie nawet oczu otworzyć,nie pomyślałam,żeby nawet powiedzieć w domu,żeby wyłączyli...zupełnie nie kontaktowałam..wymiotowałam 5 razy,a w nocy to takie samoloty kręciły sie w głowie,że myślałam,że spadam.... telewizora mi nie szkoda(był stary)-i tak nie oglądam... w komputerze tylko jakiś zasilacz spalił sie i szwagier wczoraj wymienił.No i jeszcze telefon z modemem od faxu w firmie,ale to męża wina, bo też nie pomyślał, wszyscy chyba oczekują,że ja będę o wszystkim myślała,a ja czasami nie jestem w stanie myśleć... :wink: Sąsiedzi też mieli straty-przeważnie telewizory i okopcone gniazdka.

Dagmaro - ja też sie cieszę,że tylko tyle strat...bo jak piorun strzelił,i to z takim świstem,że myślałam,ze gdzieś w drzewo na podwórku-mamy takie wysokie brzozy...ale pewnie niewiele dalej walnęło.

Kilka zaległych fotek:
Na pierwszym planie liatra- dużo małych siewek jest,co mnie bardzo cieszy...

Obrazek

Szafirek kudłaty i azalie japońskie-chyba dam im szansę :)

Obrazek

No i przyłapałam krasnala, jak wcina poziomki :;230

Obrazek

Obrazek

Hortensja Limelight

Obrazek

Hortensja Vanille Fraise

Obrazek

Hortensja Anabell-ma bardzo duze liście- nie wiem,czy tak one mają,czy to efekt podlewania gnojówką z mlecza i skrzypu.

Obrazek

Obrazek

Hortensja dębolistna- jeszcze mała(przymarzłą zimą), ale nabiera powoli tempa i może zakwitnie...?

Obrazek

Obrazek

Mój ulubiony powojnik-Mrs. Cholmondeley

Obrazek

Tawułka - chyba chińska

Obrazek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Ciekawa jestem rozkwitu Twoich hortensji . Limelight jest moim marzeniem , podobnie , jak i koronkowa może sobie je sprawię niedługo .

W te upały to nic się nie chce , tylko schronienia się szuka w chłodnym , zacienionym miejscu . U mnie dzisiaj burzowo , deszczowo , ale sie cieszę , że nie muszę podlewać , no i mam zapas wody w beczce 800 l .
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Jagódko-Limelight polecam z czystym sumieniem, jest piękna i niezawodna w kwitnieniu.
Mam nadzieję,że mój leń w końcu mnie opuści-ta pogoda jest obezwładniająca, ale prawie skończyłam pielenie w jednym miejscu :heja A to juz dobry znak. U nas na razie bez opadów.... przez te upały azalie bardzo szybko mi przekwitły w tym roku,za mało podlewałam.

;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, sporo masz tych hortensji :D U mnie w tym roku po raz pierwszy zakwitnie aspera, z czego bardzo się cieszę :tan
Rh mam ponad 70.
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu współczuję tak silnego bólu głowy, mam nadzieję, ze nie zdarza się to często ;:196
Tak to jest, że najczęsciej to my musimy o wszystkim myśleć....jak nie zrobić same, to przynajmniej dopilnować, zeby było zrobione 8-) :lol:
Krasnal za krzaczkami wygląda uroczo :D
Hortensje pięknie rosną, mamy podobne odmiany, jedynie ja nie mam Anabell, bo i juz miejsca brak...teraz czekam na przesyłkę kolejnych 2....nie mogłam się oprzeć ;:223 na jedną mam miejsce....ale gdzie wcisnę drugą .......nie mam pojęcia :roll: :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”