Zieloni przyjaciele Kati cz.2
- pingu
- 1000p

- Od: 23 maja 2009, o 22:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zieloni przyjaciele Kati cz.2
Cudne masz hojki. Ładna kolekcja. Gratuluję.

Patrycja Moje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
- milkicja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 kwie 2010, o 18:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Super kolekcja hojkowa
Kaktus rewelacyjny
Moje gratulacje
Kaktus rewelacyjny
Moje gratulacje
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Cudne Kasiu masz hojeczki 
- pati1311
- 500p

- Od: 11 cze 2009, o 01:16
niech rosną pięknie z całego
- Edyta 74

- Od: 6 sty 2009, o 16:58
Kasiu,masz piękną kolekcję hojek
Niech Ci wszystkie pięknie i zdrowo rosną. 
Kati,zwracam godnośc
,masz racje,że młoda monstrea ma początkowo liście bez dziur.Nie wiedziałam,że to młodzian 
- kati-1976

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Dziękuę kochani za wszystkie pochwały mojej kolekcyjki hoyek. Teraz moje księżniczki są całe w skowronkach a ja pełna obaw coby mi się nie zaczęły opierdzielać
Doti nie ma sprawy. Ja też niedawno do tego wniosku doszłam

Doti nie ma sprawy. Ja też niedawno do tego wniosku doszłam
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Kati...mieszkamy blisko siebie może kiedyś wymienimy się sadzonkami
Jak na razie jestem nowa i jeszcze nie zrobiłam zdjęc moim ulubieńcom ale niedługo to uczynię:)
- kati-1976

Oczywiście, kiedy tylko zechcesz. 
Dzięki serdeczne Kasiu:) Widzę,że dużo nas z Łodzi..Właśnie dziś kupiłam marantę...u mnie to się znowu odezwała choroba kwiatowa a myślałam,że już się wyleczyłam 
Kasiu, mam pytanie z serii "trochę bez sensu". Wiem, że to zależy od wielu czynników, ale co ile podlewasz swoje kaktuski jak ich nie zimujesz, albo może kiedy podlewasz swoje kaktuski. Dają one jakiś znak, że chciałyby już wody? Bo po więdnących listkach to raczej nie da się poznać... W zimie nie podlewam ich prawie wcale, ale w lecie w sumie też bardzo rzadko i tak się zastanawiam czy by nie podlewać ich nieco częściej...?
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- kati-1976

No trochę łodziaków na naszym forum jestDoti pisze:Dzięki serdeczne Kasiu:) Widzę,że dużo nas z Łodzi..Właśnie dziś kupiłam marantę...u mnie to się znowu odezwała choroba kwiatowa a myślałam,że już się wyleczyłam
Ewuniu, to pytanie wcale nie jest bez sensu.
Na brak wody u kaktusa wskazuje jego marszczenie się, ale niektóre formy kuliste mogą byc niepodlewane cały sezon i ani trochę się nie zmarszczą
Generalnie lepiej zapomnieć podlać kilka razy kaktuska niż raz podlać za dużo
- Wioleta

- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Kasiu, cudowna kolekcja hoji
Tylko pozazdrościć...
Tylko pozazdrościć...
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu, co do Calicynki, pisałaś że gubi dolne liście? Długo o tym myślałam, i w pewnym momencie przypomniało mi się że dolne (czyt.stare) liście u Calicyny żółkną i odpadają, i jest to u niej naturalne.Jeśli tak jak napisałaś ona w kilku miejscach się puszcza, to sądzę iż nie ma się czym martwić. Ale poczekajmy aż Ci co mają większą wiedzę i doświadczenie z Hojkami niż ja, się odezwą. Może się mylę
Oby nie!
- kati-1976

Wiolu, dziękuję
Krysiu, dziękuję za pamięć i za odpowiedź. Obyś miała rację. Chociaż ten listek, co zżółł a dziś odpadł był młodym listkiem a te stare są po prostu jakieś takie wiotkie i mają mocno zarysowane nerwy. Zamierzam jej jeszcze zmienić podłoże i przestawić w mniej słoneczne miejsce. Może to pomoże
Jak coś zacznie się dziać bardziej niepokojącego to będę ją ciachać i ukorzeniać.
Krysiu, dziękuję za pamięć i za odpowiedź. Obyś miała rację. Chociaż ten listek, co zżółł a dziś odpadł był młodym listkiem a te stare są po prostu jakieś takie wiotkie i mają mocno zarysowane nerwy. Zamierzam jej jeszcze zmienić podłoże i przestawić w mniej słoneczne miejsce. Może to pomoże