Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izuniu. Wiosna u Ciebie w pełni. I zakupy udane. Widzę też Ci się udało kupić strzępiastą sasankę. A bratki w kolorze wrzosowym cudo. Taki niespotykany kolor bratków.Tak jak wszyscy mam dylemat co jest na ostatnim zdjęciu.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Witajcie Kochani!
Na ostatnim zdjęciu jest Iris bucharica. Kwiaty ma żółte z dodatkiem białego. Zakupy już posadzone w ogrodzie. Ciekawe czy M jutro pozna, że są nowe kwiaty...Fotki zrobię jutro.
Magnolii dobrze zrobiła przeprowadzka do ogrodu - zaczęły pękać pierwsze pąki:

Pierwsze obrzeże wykonane przez M przy ściętej jabłoni ( materiału jest jeszcze na jedno może dwa ):

Zabłąkana stokrotka na trawniku:

Za to dróżka między działkami zasłana nimi:

Czosnek olbrzymi ma już pąki, podobnie serduszka, kuklik i żurawka od Samanty:

A to mój "urobek" przy porządkowaniu i kopaniu okolic kręgu:

"Ustrzeliłam" dziś swego działkowego śpiewaka ( może ktoś rozpozna co on za jeden
):

Ps. Zamiast żurawki wkleiła się miodunka
A żurawka wygląda tak:

Na ostatnim zdjęciu jest Iris bucharica. Kwiaty ma żółte z dodatkiem białego. Zakupy już posadzone w ogrodzie. Ciekawe czy M jutro pozna, że są nowe kwiaty...Fotki zrobię jutro.
Magnolii dobrze zrobiła przeprowadzka do ogrodu - zaczęły pękać pierwsze pąki:

Pierwsze obrzeże wykonane przez M przy ściętej jabłoni ( materiału jest jeszcze na jedno może dwa ):

Zabłąkana stokrotka na trawniku:

Za to dróżka między działkami zasłana nimi:

Czosnek olbrzymi ma już pąki, podobnie serduszka, kuklik i żurawka od Samanty:

A to mój "urobek" przy porządkowaniu i kopaniu okolic kręgu:

"Ustrzeliłam" dziś swego działkowego śpiewaka ( może ktoś rozpozna co on za jeden

Ps. Zamiast żurawki wkleiła się miodunka

- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pogratuluj eM-owi ładnej rabaty.
Jak w zeszłym roku robiłam podobną to wyszła mi dość koślawa bo nie wszędzie mogłam wetknąć paliki.
Korzenie zostały grube i wielkie i utrudniły pracę.
A i jakoś celnego oka mi brakuje....
Co do zakupów - ja cię rozgrzeszam bo sama jak zobaczę sasankę to nie mogę się jej oprzeć
Jak w zeszłym roku robiłam podobną to wyszła mi dość koślawa bo nie wszędzie mogłam wetknąć paliki.
Korzenie zostały grube i wielkie i utrudniły pracę.
A i jakoś celnego oka mi brakuje....
Co do zakupów - ja cię rozgrzeszam bo sama jak zobaczę sasankę to nie mogę się jej oprzeć
- Raczek

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Paliki przy drzewku powbijane faktycznie równiutko w kółeczko.
Widać rękę fachowca,gratulacje dla M,fajnie się prezentuje nowa rabatka pod drzewem.
Wstyd się przyznać,ale ja w tym roku jeszcze nie byłam na rynku.
Zawsze chodziłam wczesną wiosna po bratki,w tym roku mam sporo samosiejek,
muszę tylko je jakoś pozbierać w jedno miejsce.
Iza co jest na drugim zdjęciu z rynku?Myślałam,że na ostatnim zdjęciu jest jakaś lilia.
Sasanki śliczne i jakie duże,po ile były?
Urobek spod kręga niezły,ciekawe kto wynosi te torby?Ja wrzucam wszystko do wiaderka,
je chociaż mogę podnieść.
Widzę,że twoja miodunka ma inne kwiatki niż moja,szykuje się następna wymiana.
Iza pracujesz jak mróweczka,chyba nie poznam twojego ogrodu.

Widać rękę fachowca,gratulacje dla M,fajnie się prezentuje nowa rabatka pod drzewem.
Wstyd się przyznać,ale ja w tym roku jeszcze nie byłam na rynku.
Zawsze chodziłam wczesną wiosna po bratki,w tym roku mam sporo samosiejek,
muszę tylko je jakoś pozbierać w jedno miejsce.
Iza co jest na drugim zdjęciu z rynku?Myślałam,że na ostatnim zdjęciu jest jakaś lilia.
Sasanki śliczne i jakie duże,po ile były?
Urobek spod kręga niezły,ciekawe kto wynosi te torby?Ja wrzucam wszystko do wiaderka,
je chociaż mogę podnieść.
Widzę,że twoja miodunka ma inne kwiatki niż moja,szykuje się następna wymiana.
Iza pracujesz jak mróweczka,chyba nie poznam twojego ogrodu.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- agape

- Od: 23 lip 2008, o 21:33
O Kurcze Izo! Tyle u Ciebie się dzieje!
ie wiem od czego zacząć! Też się napracowałaś! Tyle siat korzeni, musiałaś się nakopać! Obrzeże- no ba! Widac, że znawca robił, równe i stabilne, na pewno lata posłuży! Gratuluję!
Piękne są sasanki, wspaniałe! Jak patrzę na magnolie u Ciebie i u Krzysia, zaczynam marzyć o własnej ;)
Zakupy...ja jutro idę na kiermasz ogrodniczy...Aż się boję, bo u Ciebie tyle wspaniałych zakupów! Wolę nie oglądać...;)
Masz w ogóle dużą różnorodność roślin na działce! Jestem ciekawa tej rabaty, nad którą pracujesz, ale ta lesna już wygląda pięknie, fiołki są jak z lasu...tak samo pierwiosnki, też rosną w lesie i te ich radosne kolory!
A tulipany! No i brzozy....Nie wiadomo na co patrzeć...
ie wiem od czego zacząć! Też się napracowałaś! Tyle siat korzeni, musiałaś się nakopać! Obrzeże- no ba! Widac, że znawca robił, równe i stabilne, na pewno lata posłuży! Gratuluję!
Piękne są sasanki, wspaniałe! Jak patrzę na magnolie u Ciebie i u Krzysia, zaczynam marzyć o własnej ;)
Zakupy...ja jutro idę na kiermasz ogrodniczy...Aż się boję, bo u Ciebie tyle wspaniałych zakupów! Wolę nie oglądać...;)
Masz w ogóle dużą różnorodność roślin na działce! Jestem ciekawa tej rabaty, nad którą pracujesz, ale ta lesna już wygląda pięknie, fiołki są jak z lasu...tak samo pierwiosnki, też rosną w lesie i te ich radosne kolory!
A tulipany! No i brzozy....Nie wiadomo na co patrzeć...
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Mariola - dzięki za rozgrzeszenie
Chyba nie powinnam już jeździć na rynek, bo znów coś kupię. A miałam się wstrzymać z zakupami aż do targów
Gratulacje przekazałam - M był mile zaskoczony.
Aniu - serdecznie zapraszam do odwiedzin w realu. Na rynek w zasadzie jeżdżę bardzo rzadko i .... chyba dobrze. Roślin był spory wybór. Zarówno od hodowców jak i działkowców. Sasanki były od 5 zł do 15 zł. Ja kupiłam te po 5 - przecież i tak się rozrosną - by mieć 2 kolory. Na drugim zdjęciu są też bratki - tylko w takim nietypowym kolorze błękitnofiołkowym. Jedne i drugie są miniaturowe. Urzekły mnie te maluchy. U mnie jakoś do tej pory nie widać żadnych samosiejek. Ta wielka torba ( mam takie dwie ) przydaje się do wielu rzeczy na działce. Poza tym można ja ciągnąć po trawie. Mam spory problem z tymi śmieciami. Nie wiem co z nimi teraz zrobić, jak się ich pozbyć z działki... Mówisz poważnie, że to inna miodunka? Mam 3 sadzonki, więc jedną mogę Ci sprezentować. Poza tym u wujka rośnie jej mnóstwo i zawsze mogę sobie znów przywieść.
Aguś - dziękuję za słowa uznania. Chyba nie zasłużyłam na taką ilość! Na magnolię gorąco Cię namawiam. To drzewko jak żadne inne było moim odwiecznym marzeniem. W moim rodzinnym mieście rośnie ich sporo ( niektóre są ogromne ) i zawsze wzbudzały mój zachwyt. Teraz jest o tyle lepiej, że są odmiany nadające się do małych ogrodów. Tak...leśna to moje "pierwsze dziecko" w ogrodzie. Po malutku pięknieje. Czekam aż wzejdą hosty i paprocie...
Wybierasz się na kiermasz - super! Jestem bardzo ciekawa co kupisz. Koniecznie wstaw fotki - przyjdę obejrzeć.
Wczoraj popołudniu zrobiło się szybko chłodno, ale dzisiaj było od rana do wieczora potwornie zimno mimo słonecznej aury. Na działce byłam krótko. Wyobraźcie sobie, że M nawet nie zauważył nowo posadzonych roślin
Fakt faktem, że był tylko chwilę i musiał jechać po córkę. Ja oczywiście obleciałam całą działkę z aparatem i zauważyłam kilka kolejnych cudów
Takie oczy zrobiłam na widok pączków na piwonii i dwóch liliowcach;

Lada dzień zakwitnie czereśnia:

Wszystko się zmienia z dnia na dzień. Trochę kolorów z działki:

A poza tym wyrosło mi takie coś na trawniku ( to chyba "zasługa" ptaków ):

Aniu - serdecznie zapraszam do odwiedzin w realu. Na rynek w zasadzie jeżdżę bardzo rzadko i .... chyba dobrze. Roślin był spory wybór. Zarówno od hodowców jak i działkowców. Sasanki były od 5 zł do 15 zł. Ja kupiłam te po 5 - przecież i tak się rozrosną - by mieć 2 kolory. Na drugim zdjęciu są też bratki - tylko w takim nietypowym kolorze błękitnofiołkowym. Jedne i drugie są miniaturowe. Urzekły mnie te maluchy. U mnie jakoś do tej pory nie widać żadnych samosiejek. Ta wielka torba ( mam takie dwie ) przydaje się do wielu rzeczy na działce. Poza tym można ja ciągnąć po trawie. Mam spory problem z tymi śmieciami. Nie wiem co z nimi teraz zrobić, jak się ich pozbyć z działki... Mówisz poważnie, że to inna miodunka? Mam 3 sadzonki, więc jedną mogę Ci sprezentować. Poza tym u wujka rośnie jej mnóstwo i zawsze mogę sobie znów przywieść.
Aguś - dziękuję za słowa uznania. Chyba nie zasłużyłam na taką ilość! Na magnolię gorąco Cię namawiam. To drzewko jak żadne inne było moim odwiecznym marzeniem. W moim rodzinnym mieście rośnie ich sporo ( niektóre są ogromne ) i zawsze wzbudzały mój zachwyt. Teraz jest o tyle lepiej, że są odmiany nadające się do małych ogrodów. Tak...leśna to moje "pierwsze dziecko" w ogrodzie. Po malutku pięknieje. Czekam aż wzejdą hosty i paprocie...
Wybierasz się na kiermasz - super! Jestem bardzo ciekawa co kupisz. Koniecznie wstaw fotki - przyjdę obejrzeć.
Wczoraj popołudniu zrobiło się szybko chłodno, ale dzisiaj było od rana do wieczora potwornie zimno mimo słonecznej aury. Na działce byłam krótko. Wyobraźcie sobie, że M nawet nie zauważył nowo posadzonych roślin

Lada dzień zakwitnie czereśnia:

Wszystko się zmienia z dnia na dzień. Trochę kolorów z działki:

A poza tym wyrosło mi takie coś na trawniku ( to chyba "zasługa" ptaków ):

- Raczek

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Iza chyba podałam zły numer zdjęcia, chodziło mi o nazwę tych kwiatów?
To jakieś zawilce?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
O qurcze
Iza!! Zakupy takie, że ....ho ho... Cud-miód
Ja też trochę kupiłam, ale "krzaczory" jak ja to mówię, a ty z kolei roślinki mniejsze.... Widzę, że kupiłaś ciemiernika, ja też dzisiaj kupiłam
I jak u Ciebie zobaczyłam sasanki to żałuję, że nie kupiłam :x a były..
Obrzeże zrobione przez M superaśne! I jakąś nową rabatkę chyba szykujesz???
- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Ja mam piwonie, więc ja zrobiłemcoma95 pisze:Nie mam piwonii majowych więc się nie pochwalę, ale takiezrobiłam widząc pąki na moich starych liliowcach
Też mam mnóstwo siewek - wiśni, śliw, czereśni... Na razie łatwo dają się wyrywać
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz