Madziu - niech ładnie Ci te kosmosy zakwitną i zawiążą dużo nasionek
a malwy pełne piękne - żółtej ostatnio też poszukuję i może uda mi się zdobyć ... a jak nie to pozostają nasionka .... tylko żeby znowu się nie okazało że z mieszanki wyjyda same różowe jak ostatnio...
Karolu,rozumiem że tobie też się podobają kosmosy i jesteś zainteresowany nasionkami
Malwa z nasion powiadasz...?
Ale na nią tak długo trzeba czekać
Ty pewnie też rok czekałeś na te różowe?
Madziu - niestety ... trzeba czekać bo malwy są roślinami dwuletnimi - więc po wysiewie zawiązują rozety liściowe i dopiero w następnym sezonie kwitna ... chyba że w styczniu/ lutym bym wysiał do doniczek to były by szanse że zakwitną ale nie zrobiłem tego z braku miejsca
a na nasionka jestem chętny ale tylko jeśli za rok będziesz miała ich nadmiar - w tym roku sieję inne kosmosy - zobaczymy jak wzejdą
Magdo, też myśle o zakupieniu malw, zresztą nie tylko o nich myślę. Tyle jest kwiatów...
Myślę, że wtedy będzie szansa na jakąś wymianę z mojej strony również.
Bardzo łatwo wychodzi mi kupowanie nasion przez internet
wtedy tylko klikam i klikam
i znów chyba wejdę na ogrodniczy.eu i sobie poklikam
1)zwykłe, 2)z zawinietymi płatkami i 3)żółte z większą ilością płatków - ale nie pełne - nie pamiętam w tej chwili nazwy a nasionka wywiozłem już na działkę ...
Lidko,mnie jakoś na netowe zakupy nie bierze
Tylko pierwszego roku działalności ogródkowej poszalałam w sadzonki ABC...
Na ten rok to ja już powinnam zakończyć zakupy ale nie wiem czy mi się to uda
Chyba raczej nie
Karolu, a czy ten żółty,to nie jest diablo?
Ja miałam w zeszłym roku diablo,ale takie kurduple mi porosły
Ja kiedyś kupowałam żółty kosmos jako siarkowy, ale tak dziwnie rósł, z wysokością nie było problemu, ale szybko przestał kwitnąć, ten zwykł jest lepszy ;) Madziu, jak Ty chcesz przetrwać cały sezon (nie oszukujmy się, sezon dopiero się zaczyna tak na poważnie ;)) bez zakupów? My Ci w tym na pewno nie pomożemy