Marysiu dziękuje za życzenia świąteczne nie odezwałam się wcześnie bo nie było czasu Tobie też wszystkiego najlepszego z okazji świąt troszkę spóźnione ale naprawdę szczere.
Ewuś dziękuję. Jolu też dziękuję, może ty mi poradzisz kupiłam wierzbę pienną ma chyba ze cztery długie pędy czy teraz mogę ją przyciąć żeby się zagęściła i jak daleko
Maryś-ale jaka to wierzba? Bo na pniu szczepiona jest i Hakuro i Iwa i inne..
Ja swoja Iwę pienną opitoliłam dzisiaj, bo kotki-bazie już przywiędły. Wygląda teraz jak szczota do czyszczenia nie powiem czego, ale jak wypuści liście to zacznie wyglądać ładnie.
Witaj Maryś przepiękna kolorowa wiosna u Ciebie nie mogę napatrzeć się na Twoje żonkile, cudowne roślinki- wszystkie są przepiękne-takie słoneczne a hiacynty śliczne i ten zapach Miło, że magnolia uraczyła Cię kwiatuszkiem na powitanie Twojego ogródka
Dziękuję Judytko to chyba Iwa bo miała bazie, to znaczy że mogę przyciąć Agnieszko już przekwitają hiacynty i żonkile teraz zaczynają tulipany.
I pierwsza piwonia ma pączka.
Witaj Marysiu. U mnie też już przekwitają hiacynty, kwitną narcyzy, zaczynają tulipany, ale widzę, że muszę w tym roku wykopać cebulki, gdyż wiele nie ma nawet pączka. I muszę znów dokupić trochę cebulek, gdyż część mi w tym roku zżarły nornice. Miłego dnia życzę, a piwonia majowa moja też już ma pączki, więc na pewno będzie kwitła.
Maryś wstaw fotkę tej wierzby. Jeśli Iwa to zetnij wszystkie gałązki zostawiając 3-6 oczek od miejsca szczepienia. Ja wybieram miejsce cięcia za pakiem skierowanym-do góry-nią wierzchu gałązki. Nie z boku, nie pod spodem, tylko ten na wierzchu
Piwonia krzaczysko wielkie ma tylko jeden pąk? Moja wybiła dwa pędy i obydwa mają pąki. W ubiegłym roku przesadzana była wiosną i miała tylko jeden pęd.
Maju Ado Ewo dziękuję Judytko na pewno jutro zrobię zdjęcie dopiero wróciłam z pracy a jeszcze nie robiłam jej zdjęcia .Piwonia ma chyba ze dwa pączki a przesadzałam ją dwa tygodnie temu , chyba jej nic nie zaszkodziło