Róże w moim ogrodzie
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu opis pasuje jak ulał
,tylko chciałabym zobaczyć jeszcze u kogoś na fotkach takich z ogrodu,bo one zawsze są bardziej realne niż w katalogu lub na fotkach przy zakupowanych różach
.W przyszłym roku porównam z Twoją.Faktycznie ona może kwitnąć długo jak pisze,bo ciągle tworzy nowe pąki na wierzchołkach pędów,a krzaczek zgrabniutki i liście ma piękne 
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
do żadnej mi nie pasuje, z tych co znam,hal1959 pisze:Ewuś na każdym pędzie jest kwiat,nie jest obsypana kwiatami,wielkokwiatowa ,płatków ma ok 25.Pachnie ładnie
ewentualnie ta: Die Welt,
http://www.zszp.pl/index.php?sub=roslin ... =5&jezyk=1
- Hanka 1

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko odnośnie Twojej białej zobacz tutaj
http://rosacwik.pl/71,roze_wielkokwiatowe_pl.htm
http://rosacwik.pl/71,roze_wielkokwiatowe_pl.htm
- hal1959

Danusiu kolorystyka podobna,kształt pąka też zbliżony,w etapie przekwitania też takie płatki rozczochrane i dużo bledsze niż z początku,zdjęcie Twoje trochę mniej wyraźne,ale chyba na razie jednak zostanę przy Kalmarze ,przekonuje mnie ta fotka jej w pąku,ten różowy kolor i poświata morelowego kolorku przy nasadzie listka
Ewuś za dużo ma żółtego koloru,ona w sumie różowa ,tylko u nasady liści na zewnątrz morelowa czy bursztynowa i w środku kwiata ,a płatki różowe ,bez przebarwień na ich brzegach

Hanuś brałam ją pod uwagę,ale moja rośnie zawsze wysoko,a ta ma rosnąć do 70 cm
Chyba na razie przy Chopinie zostanę

Ewuś za dużo ma żółtego koloru,ona w sumie różowa ,tylko u nasady liści na zewnątrz morelowa czy bursztynowa i w środku kwiata ,a płatki różowe ,bez przebarwień na ich brzegach

Hanuś brałam ją pod uwagę,ale moja rośnie zawsze wysoko,a ta ma rosnąć do 70 cm
Chyba na razie przy Chopinie zostanę

- hal1959

Jadziu Amazing to malutka róża ,rośnie 40-60 cm,jedyna jaką mam z takich rozmiarów
,ale obficie kwitnie.Ma sporo pąków.
Bogumiłko ja też nie mam ich aż tak wiele,skoro tyle osób ma ok 50,nawet powyżej stu niektórzy mają
,nie mam takich możliwości aby mieć tak dużo,ale jeszcze kilka na pewno zmieszczę
.
Piruette też jest moja ulubienicą
.
Trochę bieli z niebieskim
akcentem 

Zdjęcie byle jakie ,ale w końcu udało mi się złapać kolor żółty w środku kwiata Chopina

Tu też w realu jest bardziej żółty

Ostatni kwiat w tym sezonie

Bogumiłko ja też nie mam ich aż tak wiele,skoro tyle osób ma ok 50,nawet powyżej stu niektórzy mają
Piruette też jest moja ulubienicą
Trochę bieli z niebieskim

Zdjęcie byle jakie ,ale w końcu udało mi się złapać kolor żółty w środku kwiata Chopina

Tu też w realu jest bardziej żółty

Ostatni kwiat w tym sezonie