Ogródek Marty cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aśka,pamiętam,miałam takie suszone bobki do kwiatów zupełnie bezzapachowe i bez obrzydzenia.Na Basztowej jest suszony obornik,brałam dla braciszków.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuniu, witam serdecznie i życzę miłego popołudnia :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

Ewa - a skąd Ty miałaś te bobki??

Halinko, Asia - miło mi Was u siebie gościć :D Popołudnie fantastyczne, bo słońce jak złoto, chociaż chłodem jeszcze zawiewa.

Z okazji Pierwszego Dnia Wiosny zmajstrowałam sobie TAKI PIĘKNY KOMPOSTOWNIK !

Obrazek

Chyba trochę przesadziłam z rozmiarami jak na mój ogródek, bo można tam przekompostować niedźwiedzia (albo i dwa). Potwór nie kompostownik :D Nie zdążyłam już go wypełnić tym co wyjęłam z plastikowego badziewia, więc jutro mam przed sobą zadanie - oczytałam się, zobaczymy jakie będą efekty ;)

Wiosna aż szumi w ziemi. Dzisiaj zauważyłam wschodzące szachownice (hm... chyba szachownice. Tak mi coś świta że tam je właśnie sadziłam jesienią).

Obrazek

Krokusy Firefly
Obrazek

Przez tych kilka śnieżnych dni rośliny chyba wstrzymały wegetację - krokusy się nie rozwinęły, irysy miniaturki (te za płotem) też stanęły w miejscu. Czekam aż ruszą z kopyta :)
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kocinko, oby tylko dostały troszkę słoneczka i ciepełka to ruszą :D może i u mnie też w końcu ruszą :evil: :roll:
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p

Post »

Ruszą Agnes, ruszą :) Nie wytrzymają wreszcie :)

Dla wszystkich tych którym śniegi i zima ciągle dokuczają, krokusy z krakowskiego blokowiska. Nie wiem kto opiekuje się tym mini-ogródkiem, ale latem kwitną tutaj imponujące hortensje, a jesienią gigantyczne dalie.

Obrazek
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kocina pisze:
Jola - a Ty kupowałaś tam już?
Martusiu nie kupowałam ale po wyglądzie Twoich cebulkach tak stwierdziłam ;:109

Widzę że u Ciebie też piękna wiosna ale mimo to zostawię Ci trochę swojej :wink: Obrazek
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Mnie się kompostownik bardzo podoba...
A lepiej że za duży niż za mały...... :wink:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto-królicze miałam od znajomych którzy hodowali angory.
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Ojej, w Krakowie też już krokusy!!! Zawsze mówiłam, że południowe "zimne kraje" kończą się przed Myślenicami. U Ciebie już przepisowa wiosna.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Ale u Ciebie plaga tulipanowo - krokusowa !!!
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p

Post »

Grzesiu pisze:Mnie się kompostownik bardzo podoba...
A lepiej że za duży niż za mały...... :wink:
Pięęękny jest, prawda? :D A wiesz? Dzisiaj jak wpakowałm do niego wszystko to co powinno być wpakowane, okazało się że już niemal połowa zajęta! Za mały już miałam :? Nigdy więcej - rozłaził się po bokach i jak teraz z niego wszystko wysypałam, to okazało się, że ... eee.. szkoda gadać. Nie wiem co tam po zimie w środku było, ale na pewno nie kompost. Suszki jakieś, a miejscami kiełkujące liliowce! Wiem że to moja wina, bo warunki stworzyłam nie takie, ale ja tak tego kompostownika nienawidziłam (po kilkukrotnym obwiązywaniu sznurkiem), że nawet nie chciałam się do niego zbliżać. To plastikowy termo. Przy mniejszej ilości rzeczy do kompostowania działał, ale po kilkukrotnym skoszeniu trawy się "zepsuł" :evil:

Ewa - wszyscy moim znajomi tylko psy albo koty hodują :( Nie ma nikogo z porządnym królikiem, krową czy kóniem.. Pamietam jak byłam mała, chodziłam z Dziadkiem na łąki zbierać krowie placki. Nigdy nie rozumiałam tego radosnego uśmiechu Dziadka, kiedy wypatrzył jakiś nowe pole z krowią kupą. Aż do teraz :D

Aska - zimne kraje kończą się przed Myślenicami, a chłodne kraje w okolicach ronda Matecznego :D U mnie na Borku wegetacja opóźniona jakiś 1-1,5 tygodnia w stosunku do tego co np. na Hucie. Moje borkowskie krokusy ciągle się zastanawiają nad prawdziwym kwitnięciem (dziś deszczówka była zamarznięta!), a to ostatnie zdjęcie z południa Krakowa. Tutaj wiosna już od dawna.

aguskac - póki co plaga kiełkowa :) Wyczytałam gdzieś na forum, że komuś w zeszłym roku nie zakwitły tulipany i teraz dzień w dzień chodzę koło swoich i zagladam do środka czy tam aby pączka widać czy nie. Nie widać :(

Dzisiaj szarówa i mżawka. Zimno. Ale jak delikatnie przejechałam ręką po ziemi w miejscu gdzie siedzi funkia, to aż furczy tam od budzącego się życia - można wyczuć kilkanaście malutkich kiełków :D

Zdjęć nowych z ogródka niet, więc żeby było kolorowo, pokażę Wam dalszą część swoich liliowych zakupów. Jeszcze do mnie jadą, więc nie wiem jak wygladają cebule, ale sklep szeroko znany, więc zakładam że będą ładne ;)

Casa Blanca
Obrazek

Centerfold
Obrazek

Conca d'or
Obrazek

Devotion
Obrazek

Dot Com
Obrazek

Italia
Obrazek

zdjęcia z www.cebule.pl
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Marta, Ty to kupiłaś??
ja to już kupuję..pod kolor! :;230
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto-końskie jabłka można i na Grodzkiej zebrać.Popytam,może jakieś znajome dziecko ma królika.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p

Post »

Aga - czy ja to kupiłam?! Ty wiesz co ja kupiłam!? Jak zrobiłam sobie zestawienie z opisem gdzie i jak sadzić, to wyszło mi 69 pozycji!
No dobra - część to begonie do skrzynek, ale mimo wszystko - gdzie ja to posadzę! ;:223 Chyba na głowę upadłam...

Ewa - taki jeden królik to za wiele nie narobi.. Myślisz że właściciele będę mieli ochotę składac dla mnie króliczą kupę ;) Ale bardzo dziękuję ;:196 Córa znajomego jeźddzi konno - zbieram się coby do niego zadzwonić :D
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Conca d'Or odpowiada rzeczywistości, cudownie pachnie! Niestety Dot Com wcale nie jest taka różowa... Ma swój piegowaty urok, ale ciut mnie rozczarowała. Tu masz słabą namiastkę:
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”