Ogródek Marty cz.1
- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewa - a skąd Ty miałaś te bobki??
Halinko, Asia - miło mi Was u siebie gościć
Popołudnie fantastyczne, bo słońce jak złoto, chociaż chłodem jeszcze zawiewa.
Z okazji Pierwszego Dnia Wiosny zmajstrowałam sobie TAKI PIĘKNY KOMPOSTOWNIK !

Chyba trochę przesadziłam z rozmiarami jak na mój ogródek, bo można tam przekompostować niedźwiedzia (albo i dwa). Potwór nie kompostownik
Nie zdążyłam już go wypełnić tym co wyjęłam z plastikowego badziewia, więc jutro mam przed sobą zadanie - oczytałam się, zobaczymy jakie będą efekty ;)
Wiosna aż szumi w ziemi. Dzisiaj zauważyłam wschodzące szachownice (hm... chyba szachownice. Tak mi coś świta że tam je właśnie sadziłam jesienią).

Krokusy Firefly

Przez tych kilka śnieżnych dni rośliny chyba wstrzymały wegetację - krokusy się nie rozwinęły, irysy miniaturki (te za płotem) też stanęły w miejscu. Czekam aż ruszą z kopyta
Halinko, Asia - miło mi Was u siebie gościć

Z okazji Pierwszego Dnia Wiosny zmajstrowałam sobie TAKI PIĘKNY KOMPOSTOWNIK !

Chyba trochę przesadziłam z rozmiarami jak na mój ogródek, bo można tam przekompostować niedźwiedzia (albo i dwa). Potwór nie kompostownik

Wiosna aż szumi w ziemi. Dzisiaj zauważyłam wschodzące szachownice (hm... chyba szachownice. Tak mi coś świta że tam je właśnie sadziłam jesienią).

Krokusy Firefly

Przez tych kilka śnieżnych dni rośliny chyba wstrzymały wegetację - krokusy się nie rozwinęły, irysy miniaturki (te za płotem) też stanęły w miejscu. Czekam aż ruszą z kopyta

- Kocina
- 1000p
Pięęękny jest, prawda?Grzesiu pisze:Mnie się kompostownik bardzo podoba...
A lepiej że za duży niż za mały......

Ewa - wszyscy moim znajomi tylko psy albo koty hodują

Aska - zimne kraje kończą się przed Myślenicami, a chłodne kraje w okolicach ronda Matecznego

aguskac - póki co plaga kiełkowa

Dzisiaj szarówa i mżawka. Zimno. Ale jak delikatnie przejechałam ręką po ziemi w miejscu gdzie siedzi funkia, to aż furczy tam od budzącego się życia - można wyczuć kilkanaście malutkich kiełków

Zdjęć nowych z ogródka niet, więc żeby było kolorowo, pokażę Wam dalszą część swoich liliowych zakupów. Jeszcze do mnie jadą, więc nie wiem jak wygladają cebule, ale sklep szeroko znany, więc zakładam że będą ładne ;)
Casa Blanca

Centerfold

Conca d'or

Devotion

Dot Com

Italia

zdjęcia z www.cebule.pl
- Kocina
- 1000p
Aga - czy ja to kupiłam?! Ty wiesz co ja kupiłam!? Jak zrobiłam sobie zestawienie z opisem gdzie i jak sadzić, to wyszło mi 69 pozycji!
No dobra - część to begonie do skrzynek, ale mimo wszystko - gdzie ja to posadzę!
Chyba na głowę upadłam...
Ewa - taki jeden królik to za wiele nie narobi.. Myślisz że właściciele będę mieli ochotę składac dla mnie króliczą kupę ;) Ale bardzo dziękuję
Córa znajomego jeźddzi konno - zbieram się coby do niego zadzwonić 
No dobra - część to begonie do skrzynek, ale mimo wszystko - gdzie ja to posadzę!

Ewa - taki jeden królik to za wiele nie narobi.. Myślisz że właściciele będę mieli ochotę składac dla mnie króliczą kupę ;) Ale bardzo dziękuję