Moje skarby
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Wanda
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
Co nowego? Trochę się dzieje. Okno kwiatowe cały czas kolorowe. Kwitnie 10 storczyków. Jeden biały już przekwitł, ale kolejne 6 lada moment zakwitnie. Cztery Phalaenopsis, Miltonia i Encyclia. Być może jeszcze jedna Miltonia, ale ten pędzik jakiś cherlawy i przestał rosnąć.

Na ostatniej fotce wczorajszy nowy nabytek - Zygopetalum z przeceny po kwitnieniu za jedyne 15 zł. Podobno cudnie pachnące. Zobaczymy. Ma młode psb, więc może jeszcze doczekam kwitnienia w tym roku. Tylko oba Sabotki się zaparły i nic ich nie rusza.

Na ostatniej fotce wczorajszy nowy nabytek - Zygopetalum z przeceny po kwitnieniu za jedyne 15 zł. Podobno cudnie pachnące. Zobaczymy. Ma młode psb, więc może jeszcze doczekam kwitnienia w tym roku. Tylko oba Sabotki się zaparły i nic ich nie rusza.
- Wanda
Postanowiłam jeszcze pokazać moje okno z kwitnącymi Phal. Reszta stoi na balkonie loggii. Kwitnące Oncidium i Cambria Nelly Istar też. Właśnie przed chwilą, podczas porannego zamgławiania balkonowego towarzystwa zobaczyłam, że oba Cymbidia muszę jednak przesadzić. Rosną jak szalone. Jedno ma 5, a drugie 6 nowych i całkiem już sporych psb. Normalnie wyłażą z doniczkiA tu okno storczykowe

- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne okno! Takie zastorczykowane 
Ja mojemu próbowałam zrobić fotkę, ale pod światło żadna mi nie wyszła. Prześwietliły się

Ja mojemu próbowałam zrobić fotkę, ale pod światło żadna mi nie wyszła. Prześwietliły się

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Wandeczko ale u Ciebie pięknie , kwitną i zapowiadają dalsze kwitnienia. 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;

- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Gratuluję! Też lubię takie niespodzianki 
Czyli niedługo pokażesz nam piękne fotki?

Czyli niedługo pokażesz nam piękne fotki?
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- AnnaL
Czekam z niecierpliwością na fotki.

Początek mojej przygody.
))

- Wanda
Da da da dam!!!! Oto pączusie na Nobile. Tylko martwi mnie trochę, że to jeszcze takie nie samodzielne maleństwo, a już zabrało się do kwitnienia. Oddzielić nie mogę, bo ma zbyt małe korzonki i w ogóle jeszcze zbyt małe. I mam dwa w jednym i radość i zmartwienie, czy jak dorośnie powtórzy kwitnienie na tej psb. 
Sprawdziłam na swoich wcześniejszych stronkach. Syn mi je zamówił na Allegro i przyszło 21 marca. Miało tylko dwie psb po kwitnieniu. Już po 2 tygodniach pokazały się pierwsze bąbelki keiki. Dziś ma ich w sumie 8, z czego 6 po ok. 10 cm, a dwa jeszcze malutkie ok. 2 cm. Chyba mu służy pobyt na loggii.

Sprawdziłam na swoich wcześniejszych stronkach. Syn mi je zamówił na Allegro i przyszło 21 marca. Miało tylko dwie psb po kwitnieniu. Już po 2 tygodniach pokazały się pierwsze bąbelki keiki. Dziś ma ich w sumie 8, z czego 6 po ok. 10 cm, a dwa jeszcze malutkie ok. 2 cm. Chyba mu służy pobyt na loggii.
- Wanda
Kurcze, istne szaleństwo storczyków balkonowych. Rozrastają się jak szalone. Cambrii niespodziance /chyba taka nakrapiana żółto-brązowa/ rośnie nowa psb. Co dzień, to większa. A przed chwilą zauważyłam, że Dendrobium Annabell nie dość, że ma już ok. 10 cm pęd kwiatowy, to na starej psb rośnie mu bąbelek - będzie keiki. A już sie martwiłam, że żadnej psb nie wypuszcza!
- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wando gratulacje nowych przyrostów.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- AnnaL
Gratuluje - takie małe a będzie kwitło. Ja zawsze się cieszę z takich niespodzianek. 

Początek mojej przygody.
))