Witajcie
Koniec leniuchowania - zima odeszła, czas wziąć się za robotę
W domku już w miarę wysprzątane po remoncie - generalne porządki będą na początku kwietnia, jak wodę będziemy mieli puszczoną.
Od jutra robię nowe półki w gospodarczym i w końcu zrobi się tam porządek
Tej zimy z powodu ocieplania stropów piwnic, kaktusy mieszkały w mieszkaniu i ... już dały znać, że wiosna.
Obserwatorzy już sprawdzają, jak szybko zima ucieka
Na ogrodzie jeszcze wszystko pod śniegiem, ale słońce niektóre miejsca zaczyna odsłaniać.
Karolu, śnieg broni się jeszcze przed słońcem ale ... jest na straconej pozycji. Za dwa, trzy dni zostanie tylko w pamięci i na zdjęciach.
Beatko, cięcie róż nie opóźnia kwitnienia, bo kwitną kwiaty na pędach, które wyrosną z ubiegłorocznych oczek - czy wyrosną z pędu 1,5m. czy 0,5 m. nie robi różnicy.
Ten śnieg okrył tulipany 18 kwietnia 2017r.
Obiecałem i mrozy odeszły
Stasiu, jak przewidziałem ocieplenie, to i mrozów w marcu nie przewiduję - sprawdzi się
Joasiu, ja też martwię się o jedną budleję - ta rosła aż do zimy, wypuszczając dużo młodych pędów. Druga po kwitnieniu się uspokoiła i pewnie nic jej nie będzie.
Florianie, masz wierzbę jak w banku. Nie ma daleko od ciebie, więc nie ma problemu.
Kto wie, czy nie wykopiesz sobie tej sadzonki, którą posadziłem w ub.r. - bo rosną dwie i chyba jedna będzie do wykopania.
Odpoczywajcie sobie dzisiaj, bo od jutra ogrodem trzeba się zająć
Pozdrawiam wszystkich radośnie