Moje roślinki... apus - cz. 3 - mocno różana!
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje roślinki... apus - cz. 3 - mocno różana!
Piękne róże
Derenia Cousa mam ok 7 lat

Basiu, ależ masz piękne powojniki. Zaskoczona jestem zaawansowanym kwitnieniem Twoich róż. U mnie Crown Princess M ma inny kolor. Jest bardziej pomarańczowo-żółta. Twoja bardziej mi się podoba.
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Basiu też jestem zachwycona Variegatą , masz rację zapach ma przepiękny i te jej napakowane "paseczki", cudna jest. Moje przesadzone w ubiegłym roku chyba nie zakwitną
. Póki co, będę je podglądać u Ciebie.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Istotnie coraz to mocniej różano u Ciebie, Basiu.
Przepięknie
Szczególnie zauroczyła mnie 'Grahamka' cudnej urody,
mam tu na myśli jej wybarwienie.
Dobrego tygodnia Basiu.
Szczególnie zauroczyła mnie 'Grahamka' cudnej urody,
Dobrego tygodnia Basiu.
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj Baśka,Baśka...
ile Ty tych róż kwitnących masz a sądzę, że kolejne będą pokazywać kwiaty.. Jest na co popatrzeć i zachwycać się naturą!

-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Cześć Basiu, widzę że nazwa wątku zmieniona adekwatnie do zawartości
Zapowiada się, że to będzie bardzo dobry sezon dla róż. Choć u mnie ogrodnica niszczylistka szaleje na całego. Nawet M nauczyłam jak ją wyłapywać i eliminować
Ale przyznam, że jednak szczególną uwagę przykuł Proteus
Nie radzą sobie powojniki u mnie więc tym bardziej patrzę z podziwem.
Ale przyznam, że jednak szczególną uwagę przykuł Proteus
- Zuzia111

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Basiu..możesz być dumna ze swoich różyczek, spisują się na medal.
. Moje w większości startują od zera a i kilka nowo posadzonych więc tak pięknych kwitnień jak u ciebie nie mam.
Na pocieszenie kilka dość ładnie przezimowało i nawet ma dużo pączków, może te zrekompensują pozimowe straty.
Powojnik cudo. 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Basiu
ależ piękności różana masz.
A i chyba zdrowo co rosną ? Krzaczki spore,zdrowe.
A te powojnik. To jest cudo. Nie znam jeszcze takiej piękności. Co to za odmiana ??
ależ piękności różana masz.
A i chyba zdrowo co rosną ? Krzaczki spore,zdrowe.
A te powojnik. To jest cudo. Nie znam jeszcze takiej piękności. Co to za odmiana ??
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ja jednak na razie patrzę w stronę powojników, bo potrzebuję jednego na pergolę. Jak nazywa sie ten cudny napakowany do granic możliwości powojnik. Urzekają mnie te pełne napakowane cudne sa.No trochę Basiu musiałam nadrobić jednak nie aż nadto .Cudna Variegata i pokazowy LO na pergolce . Wreszcie rozpoczął sie ten upragniony sezon różany
Różami chyba nie da się zanudzić. One są piękne i dostojne jak kwitną. Bardzo mi się podoba ta Twoja pasiasta Variegata. Nawet w tym roku kupiłam w markecie 2 francuskie pasiaste, ale się okazało, że żadna nie jest w paski.
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Ogród i róże Ireny
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Bardzo ciekawa różyczka w paski,a ja czekam na dosłownie jeden kwiat Marca Chagalla
Ale chłopak poszalał
Ja tę różę uwielbiam,a ona mi taki kawał odstawiła
Pozdrowienia
Ja tę różę uwielbiam,a ona mi taki kawał odstawiła
Pozdrowienia
- mimoza55

- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Basiu, witam i miłego długiego weekendu życzę
Balerinka już u Ciebie kwitnie, ja kupiłam ją tej wiosny i ma troszkę paków
codziennie tańcuje wokół niej i czekam jak zakwitnie a posadziłam Balerinke w towarzystwie z różą Star Profusion ciekawa jestem
jaki stworzą duet.
codziennie tańcuje wokół niej i czekam jak zakwitnie a posadziłam Balerinke w towarzystwie z różą Star Profusion ciekawa jestem
jaki stworzą duet.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Basiu róże i powojniki u Ciebie zaskakują pięknością.
Moja Aphrodite pokazała dziś pierwszego kwiatka...co za róża.
Przyszłam żeby zobaczyć Twoje pomidorki....a może Paniczka by tak pokazała i się pochwaliła.

Będę zaglądać z ciekawości.
Moja Aphrodite pokazała dziś pierwszego kwiatka...co za róża.
Przyszłam żeby zobaczyć Twoje pomidorki....a może Paniczka by tak pokazała i się pochwaliła.
Będę zaglądać z ciekawości.
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Basienko- coraz bogatsza Twoja różana kolekcja. Spodobała mi się Vargieta di Bolonia , pierwszy raz widziałam ją u Miłki. Podobno świetnie się rozrasta. Nie mam jej i miejsca już też nie mam. chyba że jeszcze coś mi wypadnie, na co się niestety zanosi. W ubiegłym roku posadziłam cudnego Mareczka, w tym mizerota, że żal patrzeć. Ciekawa jestem, czy zdoła się odbudować.
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Istne różane szaleństwo, najchętniej nie wychodziłabym z ogrodu, bo obawiam się, że mi umknie jakaś faza kwitnienia róż.
Cuuudnie jest! Niestety plamistość szaleje bardzo.
Oh Wow, wcale nie jest Wow tak zainfekowana, jutro muszę wytoczyć chemię. Oprócz plam niszczylistka wcina płatki mszyca Trzeba zacząć wojnę...
Karolinko, dziękuję
Ewuniu - Pashmina moja CPM w w pierwszej fazie jest taka ciemniejsza a potem jaśnieje. Ogólnie obłędna róża
Daysy, Variegata di Bolonia kwitnie na starym drewnie, moją mam od 2016 roku i tak naprawdę w tym roku pokazała na co ją stać. W ubiegłym miała chyba dwa kwiatki, których nawet nie zdążyłam zobaczyć
A ten zapach....
Lucynko, Graham cudowny! Jeszcze nie jest wysoki, ale już taki przystojniak, że napatrzeć się nie mogę
Maryniu, oj sporo jest, sporo... w sumie, to nie kwitnie jeszcze kilka. Jutro muszę zrobić sesję każdym po kolei
April - Jolu, róże w tym roku wyjątkowo szaleją, jest cudnie! UU mnie też niszczycielka szaleje. Wcina płatki róż, staram się zbierać ją, ale ciężko idzie.
U mnie też powojniki nie bardzo idą... Proteus i Dzieci Warszawy póki co super. Tak samo Błękitny Anioł i Solina.... inne więdną
Zuziu, bardzo jestem dumna... może nawet nie o dumę chodzi jak... zakochana w nich jestem
Mam nadzieję, że u Ciebie róże wybuchną kolorkami!
Aniu - anabuko1 ogólni niby zdrowo, ale już szaleje plamistość
Chyba te wysokie temperatury też robią swoje. Sama nie wiem...
Ten pełny powojnik to Proteus, jego drugie kwitnienie jest inne, kwiaty już nie sa wypełnione.
Jadziu to Proteus. Miałam z pełnych też Multi Blue, ale padł... dopadł go uwiąd, albo coś zjadło korzenie.Proteus póki co radzi sobie, mam go od 2016 roku, w tym roku pierwsze takie piękne kwitnienie...
Irenko, masz rację... nie da się zanudzić różami, ja mogę je oglądać w nieskończoność.
Powiem Ci, że wyleczyłam się z kupowania w marketach. Przede wszystkim dlatego że to koty w workach i często sadzonki bardzo słabe, padały mi... Chociaż mam kilka marketowych perełek.
Annes 77 - Aniu hihihi... pewnie Marca Chagalla stwierdził, ze w tym roku odpocznie
No cóż, czasami nam te róże psoty robią.
Wandziu, Balerina już kwitnie, jutro zrobię jej zdjęcie, szczególnie jedna, która ma sporo luzu daje czadu... Na pewno dwie sztuki mam do przeniesienia, bo zastawione są The Fairy, które udają pnące
Zrobię im przenosiny, zastanawiam się tylko czy późną jesienią czy może wczesną wiosną?
Elu, powiem Ci że Afrodyta to... nie laska taka, że oczu nie idzie oderwać. Piękna w każdej fazie kwitnienia
Jutro muszę obfocić pomidorki, ale jeszcze maluchy u mnie straszne... mam nadzieję, że szybko się ogarną.
Wczoraj dostały perfumki z pokrzyw, mam nadzieję że to im da kopa...
Ewuniu - ewka36jj faktycznie się rozrasta, u mnie posadzona jest przy wiacie garażowej, trochę za blisko siatki, która wiata jest otoczona. No ale cóż... Na szczęście po bokach ma póki co sporo miejsca. Ogólnie ma swój urok i niesamowity zapach, kupiłam ją właśnie dla zapachu, bo gdzie o niej nie czytałam, to zawsze było to podkreślone
Afrodyta

Graham T.

Marketowa piękność - pachnąca, wysoka... której ciągle nie znam nazwy. Chociaż zdjęcie mało udane... To chyba jedna z najlepszych róż, które kupiłam w markecie.

A tutaj wraz z Westerlandem. Kolorystycznie niezbyt, ale marketowa miała być fioletową

Rosarium U.

Cuuudnie jest! Niestety plamistość szaleje bardzo.
Oh Wow, wcale nie jest Wow tak zainfekowana, jutro muszę wytoczyć chemię. Oprócz plam niszczylistka wcina płatki mszyca Trzeba zacząć wojnę...
Karolinko, dziękuję
Ewuniu - Pashmina moja CPM w w pierwszej fazie jest taka ciemniejsza a potem jaśnieje. Ogólnie obłędna róża
Daysy, Variegata di Bolonia kwitnie na starym drewnie, moją mam od 2016 roku i tak naprawdę w tym roku pokazała na co ją stać. W ubiegłym miała chyba dwa kwiatki, których nawet nie zdążyłam zobaczyć
A ten zapach....
Lucynko, Graham cudowny! Jeszcze nie jest wysoki, ale już taki przystojniak, że napatrzeć się nie mogę
Maryniu, oj sporo jest, sporo... w sumie, to nie kwitnie jeszcze kilka. Jutro muszę zrobić sesję każdym po kolei
April - Jolu, róże w tym roku wyjątkowo szaleją, jest cudnie! UU mnie też niszczycielka szaleje. Wcina płatki róż, staram się zbierać ją, ale ciężko idzie.
Zuziu, bardzo jestem dumna... może nawet nie o dumę chodzi jak... zakochana w nich jestem
Aniu - anabuko1 ogólni niby zdrowo, ale już szaleje plamistość
Ten pełny powojnik to Proteus, jego drugie kwitnienie jest inne, kwiaty już nie sa wypełnione.
Jadziu to Proteus. Miałam z pełnych też Multi Blue, ale padł... dopadł go uwiąd, albo coś zjadło korzenie.Proteus póki co radzi sobie, mam go od 2016 roku, w tym roku pierwsze takie piękne kwitnienie...
Irenko, masz rację... nie da się zanudzić różami, ja mogę je oglądać w nieskończoność.
Powiem Ci, że wyleczyłam się z kupowania w marketach. Przede wszystkim dlatego że to koty w workach i często sadzonki bardzo słabe, padały mi... Chociaż mam kilka marketowych perełek.
Annes 77 - Aniu hihihi... pewnie Marca Chagalla stwierdził, ze w tym roku odpocznie
Wandziu, Balerina już kwitnie, jutro zrobię jej zdjęcie, szczególnie jedna, która ma sporo luzu daje czadu... Na pewno dwie sztuki mam do przeniesienia, bo zastawione są The Fairy, które udają pnące
Elu, powiem Ci że Afrodyta to... nie laska taka, że oczu nie idzie oderwać. Piękna w każdej fazie kwitnienia
Jutro muszę obfocić pomidorki, ale jeszcze maluchy u mnie straszne... mam nadzieję, że szybko się ogarną.
Wczoraj dostały perfumki z pokrzyw, mam nadzieję że to im da kopa...
Ewuniu - ewka36jj faktycznie się rozrasta, u mnie posadzona jest przy wiacie garażowej, trochę za blisko siatki, która wiata jest otoczona. No ale cóż... Na szczęście po bokach ma póki co sporo miejsca. Ogólnie ma swój urok i niesamowity zapach, kupiłam ją właśnie dla zapachu, bo gdzie o niej nie czytałam, to zawsze było to podkreślone
Afrodyta

Graham T.

Marketowa piękność - pachnąca, wysoka... której ciągle nie znam nazwy. Chociaż zdjęcie mało udane... To chyba jedna z najlepszych róż, które kupiłam w markecie.

A tutaj wraz z Westerlandem. Kolorystycznie niezbyt, ale marketowa miała być fioletową

Rosarium U.

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468