Przydomowy ogródek Eweliny, część III .
- Carmelka00
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 lut 2015, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .
No właśnie też podziwiałam te przyrosty na iglaku
wygląda jak by kwitł 
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Ewelinko, a na skarpie będziesz korą sypała na włókninę?
Słoneczko podeślij, mam deficyt
Słoneczko podeślij, mam deficyt
No i bardzo dobrze, że alkoholu nie piszesz
Popieram
Iglaczek bardzo ciekawie prezentuje się z tymi przyrostami
Ja o słońce też poproszę, Małgosia jak na słonko nakrzyczała to było u nas do południa, także teraz dołączam się do prośby, żeby na cały dzień było
Iglaczek bardzo ciekawie prezentuje się z tymi przyrostami
Ja o słońce też poproszę, Małgosia jak na słonko nakrzyczała to było u nas do południa, także teraz dołączam się do prośby, żeby na cały dzień było
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Ewelinko, miałaś super udany weekend
To fajnie tak spotkać się po latach ze swoją klasą z liceum.
Podziwiałam Twoją skarpę i zmiany jakie zaszły przez te trzy lata. Rośliny pięknie się rozrosły i całość wygląda fantastycznie
Tulipany kwitną na całego i z każdym dniem jest bardziej kolorowo. U mnie na razie większość nadal w pąkach, ale to tylko kwestia dni jak wszystko buchnie kwieciem. Ma być coraz cieplej na szczęście, więc zrobi się wreszcie naprawdę wiosennie.
Podziwiałam Twoją skarpę i zmiany jakie zaszły przez te trzy lata. Rośliny pięknie się rozrosły i całość wygląda fantastycznie
Tulipany kwitną na całego i z każdym dniem jest bardziej kolorowo. U mnie na razie większość nadal w pąkach, ale to tylko kwestia dni jak wszystko buchnie kwieciem. Ma być coraz cieplej na szczęście, więc zrobi się wreszcie naprawdę wiosennie.
- Zuzia111

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Dużo u ciebie kwitnie, cebulowych mnóstwo..jednak najbardziej zachwyca mnie skarpa.
. Szkoda że nie mam takiego podwyższenia, bez pytania bym odgapiła.
. U mnie pogoda dziś była w miarę znośna. 
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie też są takie przyrosty na iglaku tylko trochę mniejsze
Fajnie, że impreza się udała. Ja ze znajomymi z gimnazjum planujemy 3-dniowy "wypad" do Krakowa
Ilość kwitnących kwiatów zwala z nóg

Fajnie, że impreza się udała. Ja ze znajomymi z gimnazjum planujemy 3-dniowy "wypad" do Krakowa
Ilość kwitnących kwiatów zwala z nóg
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witajcie
.
Wczoraj mimo tego okropnego wiatru zmusiłam się i posadziłam dalie do gruntu i jednoroczne z sześciopaków. Teraz muszą rosnąć a potem cieszyć moje oczy
. Dzisiaj mam trochę planów ogrodowych i mam nadzieję, że wszystko zrobię. Pogoda na razie jest ok chociaż jest pochmurno. Mam nadzieję, że padać nie będzie
. Muszę pomalować pergolę i kratę , przekopać pozostałą malutką część warzywnika no i wytoczyć działa przeciwko chwastom
.

Olu u mnie wczoraj nie padało i podobno dzisiaj też ma nie padać , zobaczymy . Cebulowych posadziłam sporo ale wszystkie porozrzucane po rabatach i nie jest to takie morze kwiecia
. Może kiedyś doczekam się takich tulipanowych łanów .

Agnieszko to jest świerk biały " Daisy's White"
. Na jodle jasne przyrosty też bardzo ładnie wyglądają
. Spotkanie udane i oby to nie było ostatnie
. Pozdrawiam
.

Lenko wyżej masz napisane co to za iglaczek. Bardzo ładne są te przyrosty a potem normalnie zielenieje .
Floksy niestety zagłuszyły szafirka i towarzystwo po kwitnieniu zostanie rozdzielone .

Małgosiu-PEPSI kora z tej skarpy to raczej zleci więc sypać jej nie będę. Poczekam aż rośliny nieco się rozrosną i ściągnę włókninę. Ja dzisiaj na razie słoneczka nie mam ale jak będzie to podeślę
.

Mati no nie służy mi
, więc wolę unikać .Dzisiaj słoneczka nie mam ale gdyby się pojawiło to będę o Tobie pamiętać
. Pozdrawiam
.

Dorotko czasem trzeba trochę odetchnąć od domu i dzieci
. Przydało się takie spotkanie klasowe . Skarpa taka bardzo spontaniczna jeśli chodzi o nasadzenia bo co miałam to sadziłam
. Rośliny ładnie się już rozrosły tak więc za dwa, trzy lata skarpa powinna być ładnie zarośnięta. Wystarczył jeden dzień ciepła i słoca i tulipany oszalały. Myślę, że u Ciebie będzie tak samo . Słoneczka życzę
.

Zuza u mnie było ładnie ale wiało okropnie. Dzisiaj póki co niebo jest zachmurzone ale zapowiadali słoneczko więc na to liczę. Cebulowych mam całkiem sporo ale porozrzucane tu i tam i nie robią takiego wrażenia jak gdyby były posadzone w grupie. Z tą skarpą to w sumie wszystko było podyktowane różnicą poziomów więc wygląda to fajnie
.

Seba taki 3-dniowy wypad to jest coś
. Jednak Ty jesteś młody to możesz sobie pozwolić i korzystaj
. Kwitnących jest coraz więcej i bardzo mnie to cieszy
.

Słoneczka Wam życzę i udanego dnia .
Wczoraj mimo tego okropnego wiatru zmusiłam się i posadziłam dalie do gruntu i jednoroczne z sześciopaków. Teraz muszą rosnąć a potem cieszyć moje oczy

Olu u mnie wczoraj nie padało i podobno dzisiaj też ma nie padać , zobaczymy . Cebulowych posadziłam sporo ale wszystkie porozrzucane po rabatach i nie jest to takie morze kwiecia

Agnieszko to jest świerk biały " Daisy's White"

Lenko wyżej masz napisane co to za iglaczek. Bardzo ładne są te przyrosty a potem normalnie zielenieje .
Floksy niestety zagłuszyły szafirka i towarzystwo po kwitnieniu zostanie rozdzielone .

Małgosiu-PEPSI kora z tej skarpy to raczej zleci więc sypać jej nie będę. Poczekam aż rośliny nieco się rozrosną i ściągnę włókninę. Ja dzisiaj na razie słoneczka nie mam ale jak będzie to podeślę

Mati no nie służy mi

Dorotko czasem trzeba trochę odetchnąć od domu i dzieci

Zuza u mnie było ładnie ale wiało okropnie. Dzisiaj póki co niebo jest zachmurzone ale zapowiadali słoneczko więc na to liczę. Cebulowych mam całkiem sporo ale porozrzucane tu i tam i nie robią takiego wrażenia jak gdyby były posadzone w grupie. Z tą skarpą to w sumie wszystko było podyktowane różnicą poziomów więc wygląda to fajnie

Seba taki 3-dniowy wypad to jest coś

Słoneczka Wam życzę i udanego dnia .
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewelinko jaki cudowny, radosny ogródek! ja czekam ciągle na tulipany, bo one dodają tyle kolorytu! Popatrz jak widać Twoją pracę w ogrodzie! Twoje zakupy, sadzenie teraz dają wspaniałe efekty
U mnie niestety znowu zimno i mokro
Pozdrawiam 
U mnie niestety znowu zimno i mokro
- silvarerum
- 1000p

- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ładnie już u Ciebie wszystko kwitnie, a ten iglaczek z jasnymi kitkami jest uroczy. U nas zimno, pochmurno i pada co jakiś czas, aż się nie chce do ogrodu wychodzić.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- Carmelka00

- Od: 25 lut 2015, o 14:22
Piękne floksy
one niesamowicie pachną nie?? czy pomyliłam z innymi??
ja sadziłam na jesień floksy i teraz dosadziłam niedawno kilka kolorów, jestem ciekawa kiedy zakwitną

- Ann_85
- 1000p

- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Rzeczywiście tulipany szaleją. Ale u Ciebie przynajmniej miały jednodniowy powód ku temu, u mnie słońca nie było od dawien dawna dłuzej niż godzinę, dwie i znowu zachmurzenie i znowu wiatr itd...
Moje będą w pełni kwitnienia w czerwcu chyba
I floksy - takie poduchy u Ciebie - u mnie jeszcze ANI JEDNEGO kwiatka 
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Ewelinko, fantastycznie prezentuje się Twoja skarpa, biały świerk jak cudowny bukiet a cebulkowe we wszystkich kolorach tęczy.
U mnie też wiało, czyli halny dawał popalić a teraz leje i bardzo się oziębiło, bo w górach śnieg.
Gdzie ta cieplutka wiosna.
Dobrze, że się cokolwiek odstresowałaś, teraz na luzie możesz spokojnie pracować, gdyby jeszcze słoneczko dopisało.

U mnie też wiało, czyli halny dawał popalić a teraz leje i bardzo się oziębiło, bo w górach śnieg.
Dobrze, że się cokolwiek odstresowałaś, teraz na luzie możesz spokojnie pracować, gdyby jeszcze słoneczko dopisało.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewelinko, skarpa już śliczna,
świerk cudny,
a tulipany... muzyka dla oczu!

- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Ewelinko, skarpa już prawie prawie cała ślicznie zarośnięta ciekawymi roślinami.
A ten świerk białobok to jak długo u Ciebie utrzymuje te cudne odrosty?
Powodzenia w rozdzieleniu floksa od szafirków, mój musiałam zostawic gdzie rośnie, mój jest nieruszalny
Ale nie jest tak źle skoro żonkile się potrafią przez niego przebić.
Tyle radosnego słonca masz na zdjęciach, ostatnio to marzenie wielu z nas....
A ten świerk białobok to jak długo u Ciebie utrzymuje te cudne odrosty?
Powodzenia w rozdzieleniu floksa od szafirków, mój musiałam zostawic gdzie rośnie, mój jest nieruszalny
Ale nie jest tak źle skoro żonkile się potrafią przez niego przebić.
Tyle radosnego słonca masz na zdjęciach, ostatnio to marzenie wielu z nas....
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ewelinko pięknie prezentuje się skarpa. Brawo!
Czyż Van Eijk nie jest cudowny? Uwielbiam ten jego odcień jak u Ciebie. Bo bywa też w innych ale to już nie to.
Cieszę się, że tańce ze starymi znajomymi się zdały.
Czyż Van Eijk nie jest cudowny? Uwielbiam ten jego odcień jak u Ciebie. Bo bywa też w innych ale to już nie to.
Cieszę się, że tańce ze starymi znajomymi się zdały.