Mój ogród na fotografii- część 9
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród na fotografii- część 9
Bogusiu ślicznie, cudnie, pięknie i w ogóle

Bardzo ładne rabatki.
Najbardziej spodobała mi się werbena patagońska w niezłym miejscu ją wsadziłaś, bardzo ładnie się prezentuje. 
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
- Kriss1515
- 1000p

- Od: 15 cze 2012, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bogusiu co za piękne widoki u Ciebie! Aż by się chciało pospacerować po ogrodzie.
Ja skorzystałem z całkiem dobrej pogody i zacząłem delikatne prace w ogródku. 
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Kochani i cieszę się,ze zaglądacie do mojego ogrodu, w oczekiwaniu na wiosnę!Dzisiaj znowu przymroził - 1,7C . Może to i dobrze, powstrzyma trochę roślinki przed zbyt wczesną wegetacją
Boję się jednak o posadzone późną jesienią piwonie , bo już pokazywały noski a ja je odkryłam . Muszę sprawdzić , co się z nimi dzieje???
Iwonko! spoglądam na zdjęcia i za okno ,na szaro- bury ogród- co natura potrafi zdziałać
Szarości przemienią się niebawem w różnobarwne dywany
Rafale
Werbena patagońska , przypadkowo znalazła swoje miejsce właśnie tu, w miejscu gdzie mają stanąć ruiny murku
Niemniej , mimo,ze miejsce przypadkowe - ciekawie prezentowała się. Ubolewam, bo nie zebrałam nasion a jest piękna. Mam nadzieję,że może wyrosną sadzonki z samosiejek???
Krystianie, sprawiłeś mi wielką radość odwiedzinami
Ja też coraz częściej zaglądam do ogrodu . To najlepsza psycho i fizykoterapia
Skromnie przedziera się do mnie słoneczko
Na dobry dzień ,kilka fotek!

Boję się jednak o posadzone późną jesienią piwonie , bo już pokazywały noski a ja je odkryłam . Muszę sprawdzić , co się z nimi dzieje???
Iwonko! spoglądam na zdjęcia i za okno ,na szaro- bury ogród- co natura potrafi zdziałać
Szarości przemienią się niebawem w różnobarwne dywany
Rafale
Krystianie, sprawiłeś mi wielką radość odwiedzinami
Skromnie przedziera się do mnie słoneczko
Na dobry dzień ,kilka fotek!

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Witaj Bogusiu
U Ciebie jak zawsze nastrojowo i dech zapiera. Werbena faktycznie w tym miejscu strzał w dziesiątkę
Siałaś ją? Ja w ubiegłym roku wysiałam do gruntu, ale ani jeden zielony skraweczek się nie pokazał 
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- bwoj54

Anetko! miło mi Ciebie gościć. Wyobraź sobie ,że kilka dni temu wspominałam Ciebie, zamierzałam napisać - ale ciągle brakuje czasu.
Werbenę siałam do skrzynki , chyba w marcu . Nasionka dostałam od Sławka/slanka-flora/. Sporo miałam sadzonek. Niestety , ubolewam , ponieważ nie zebrałam nasionek . Jakoś tak było,ze gdy pamiętałam to było po deszczu.
Mam cichą nadzieję ,ze może będą samosiejki w ogrodzie
Do mnie dzisiaj zawitała zima. Przez cały dzień napadało sporo śniegu, wnuczka nawet ulepiła bałwana. Niestety do tej pory nie było takiej możliwości , bo nie było śniegu.
Werbenę siałam do skrzynki , chyba w marcu . Nasionka dostałam od Sławka/slanka-flora/. Sporo miałam sadzonek. Niestety , ubolewam , ponieważ nie zebrałam nasionek . Jakoś tak było,ze gdy pamiętałam to było po deszczu.
Mam cichą nadzieję ,ze może będą samosiejki w ogrodzie
Do mnie dzisiaj zawitała zima. Przez cały dzień napadało sporo śniegu, wnuczka nawet ulepiła bałwana. Niestety do tej pory nie było takiej możliwości , bo nie było śniegu.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
A ja zawsze zaglądam do Ciebie, bo od Twoich stron zawsze idzie do nas dobra pogodabwoj54 pisze: Do mnie dzisiaj zawitała zima. Przez cały dzień napadało sporo śniegu, wnuczka nawet ulepiła bałwana.
A tu ... zima?
Ja nie chcę!
Będę dmuchał mocno na zachód by powstrzymać chmury
- bwoj54

Andrzeju!
Tak, tak już po zimie, prawie nie ma śladu. Bałwan w stadium przeprostów
. Słoneczko nie żałuje swoich promieni, ogrzewa intensywnie. Posyłam to ciepełko w Twoim kierunku
Wczoraj było tak..

[b...]dzisiaj jest tak[/b]

Wczoraj było tak..

[b...]dzisiaj jest tak[/b]

- wsiania
- 500p

- Od: 27 sty 2012, o 09:51
Bałwan patrzy z niedowierzaniem w niebo i na "twarzy" ma wypisane pytanie: ALE O CO CHODZI?
Bogusiu, wspominki cudne, jak zawsze, te łany za każdym razem robią wrażenie. Aż ciężko uwierzyć, że u Ciebie choć przez chwilę była taka zima, u nas tylko deszcz i taki drobniutki grad padał. Ogólnie za oknem bardziej listopad niż luty, ale z dwojga złego, jeśli już ma być szaro i brzydko, to dobrze, że cokolwiek pada, przynajmniej ziemia się napije. Pozdrawiam cieplutko!
Bogusiu, wspominki cudne, jak zawsze, te łany za każdym razem robią wrażenie. Aż ciężko uwierzyć, że u Ciebie choć przez chwilę była taka zima, u nas tylko deszcz i taki drobniutki grad padał. Ogólnie za oknem bardziej listopad niż luty, ale z dwojga złego, jeśli już ma być szaro i brzydko, to dobrze, że cokolwiek pada, przynajmniej ziemia się napije. Pozdrawiam cieplutko!
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
No to zima do Ciebie powróciła, u mnie na szczęście nie powróciła choc są przymrozki. 
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Ojej śnieg
. Ja już mu dziękuję. U nas wczoraj wiało a dziś spokojnie. Ja już czekam na wiosnę.
- bwoj54

O, jak miło...mam gości! Zapraszam serdecznie!
Aniu! tak uśmiałam się z tego bałwana, gdy go rano zobaczyłam . No tak, aura płata figle to i bałwan zdezorientowany. Wczoraj zadyma, obfite opady...dzisiaj słonecznie , niemal wiosennie. Z bałwana już niewiele zostało
Rafale niewiele zostało śniegu , Ja już nie chcę zimy!!!!
Martusiu! zdecydowanie śnieg był bardziej potrzebny ,gdy były mrozy. W związku z tym ,ze w moim stawie woda opadła o 40 cm i istnieje duże prawdopodobieństwo dalszego spadku, a tym samym wątpliwości co do zanurzenia pompy do podlewania ogrodu - cieszę się z każdych opadów. Ja też czekam na wiosnę , w skrzyneczkach zieleni się
Aniu! tak uśmiałam się z tego bałwana, gdy go rano zobaczyłam . No tak, aura płata figle to i bałwan zdezorientowany. Wczoraj zadyma, obfite opady...dzisiaj słonecznie , niemal wiosennie. Z bałwana już niewiele zostało
Rafale niewiele zostało śniegu , Ja już nie chcę zimy!!!!
Martusiu! zdecydowanie śnieg był bardziej potrzebny ,gdy były mrozy. W związku z tym ,ze w moim stawie woda opadła o 40 cm i istnieje duże prawdopodobieństwo dalszego spadku, a tym samym wątpliwości co do zanurzenia pompy do podlewania ogrodu - cieszę się z każdych opadów. Ja też czekam na wiosnę , w skrzyneczkach zieleni się
- bwoj54

Jak ten czas szybko leci.
Niedawno rozbierałem choinkę, a tu już była środa popielcowa.
A teraz patrzę, że Ty już zrobiłaś śliczne ozdoby.
To znaczy że już niedługo wiosna.

Helen Mirren
- bwoj54

Rafale, zgadza się czas płynie nieubłaganie. Też o tym myślałam, niedawno choinka a już pora rozpocząć wielkanocne ozdoby