Czytam, że Dorotka sobie komin kupiła, że do butów jej nie pasował, że facet się nie zna... I tak sobie myślę, na co komu dopasowywać komin do butów, jak tam dym ma iść, no, że tym kominem... Alem w końcu załapała...
Mój ogród wśród łąk część 3
- dorkow0
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród wśród łąk część 3
Małgosiu, zima u Ciebie się przywitała, ale może nie pobędzie długo...
Czytam, że Dorotka sobie komin kupiła, że do butów jej nie pasował, że facet się nie zna... I tak sobie myślę, na co komu dopasowywać komin do butów, jak tam dym ma iść, no, że tym kominem... Alem w końcu załapała...

- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Śnieg
, u mnie nawet jeszcze przymrozków nie było , dalej sucho jak ......
, więc ja mam jeszcze jesień a u Ciebie zimowo , różnica około 300 kilometrów , no szok 
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Kanka wygląda super . Podziwiam twórczą wenę
.
Mam nadzieję, że śnieg jeszcze zobaczymy, bo nadal jest bardzo sucho
.
Mam nadzieję, że śnieg jeszcze zobaczymy, bo nadal jest bardzo sucho
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu u Ciebie zima a u mnie dalej jesień , nawet przymrozków nie ma
Fajnie popatrzeć na pierwszy śnieg.
Fajnie popatrzeć na pierwszy śnieg.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ktoś mnie nie lubi i nie przysyła mi powiadomień o Twoim wątku to już któryś raz z rzędu, już rezygnuję i od nowa deklaruję i guzik. Ale dobrze że Ty pamiętasz o mnie
Jaka ładna zupa dyniowa marznie
Kanka bardzo mi się podoba i na zimę zostawiłabym ją w tym kąciku, bo bardzo pasuje do cegieł
można w nią włożyć jakiś suchulec i będzie git!
Kanka bardzo mi się podoba i na zimę zostawiłabym ją w tym kąciku, bo bardzo pasuje do cegieł
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Strasznie się cieszyłam, że mogę pobuszować w ogrodzie jak jest jasno
. Słońca nie było, ale to nic. Było ciepło i przyjemnie. Miałam moc planów, ale życie, a właściwie odwiedzinki teściowej trochę mi te plany pokrzyżowały. No cóż, rodzina to podstawa.
Jak zwykle o tej porze roku zgrabiłam mokre liście, powiązałam kolorowymi wstążkami trawy ( Iwonka Majowa mi pomysł podsunęła), ogaciłam ( tak moja babcia mówiła
) różę pienną, kilka młodych róż okopczykowałam, wyrzuciłam dynie, i inne ozdoby jesienne. Chryzantemy z doniczek posadziłam do gruntu, może się uda....I tak się pokręciłam z ogromną przyjemnością i radością po moim ogrodzie, bo w ostatnich tygodniach mogę to robić tylko w weekendy.
Tulapku - Ten hiacynt w ogrodzie czy w domku?
Mati - To taki żarcik, bo osobiście mogłoby by nie być już tego białego jak dla mnie
A Ty widzę dosłownie aż tak mnie zrozumiałeś....
Dorotko - Coś za mało umiesz swojego eMa przekonać do Twoich pomysłów. To, że komin do butów nie pasował....to rozumiem, ale że swoich pomysłów nie przeforsujesz...tego nie pojmuję
Dorotko - Dorkowo - Tak tak, Dorotka DTJ ma specyficzny rodzaj humoru i ....sposobu ubierania się
.
A u mnie po zimie ani śladu....na razie przegoniłam na Podlasie.
Monia - Ja dzisiaj zagłębiając się w niższe partie gleby w ogrodzie jestem zadowolona. Jest wilgotna, nie jest źle. Życzę Ci mokrego i wilgotnego weekendu.
Aniu - Śnieg był krótko, ale chwała mu za to ,że zostawił wilgoć, bo ja też zasuszona.
Marysiu - Pierwszy śnieg jest fajny, jak krótko gości.
Marysiu - Masko - Nie może stać kanka w tym rogu, bo eM się trochę foszył....ale stoi od dzisiaj koło mojej ściany ceglanej w ogrodzie właśnie z takimi różnymi suszkami co znalazłam po drodze.Ja uwielbiam takie gadżety, cóż, każdy ma jakiegoś bzika
Dzisiaj zapachniało już świętami, więc powstała taka mała ozdoba...Byłam w L kupiłam białe hiacynty, bo tak, i potem dopasowałam resztę

Jutro też czeka mnie jasny dzień w ogrodzie
Jak zwykle o tej porze roku zgrabiłam mokre liście, powiązałam kolorowymi wstążkami trawy ( Iwonka Majowa mi pomysł podsunęła), ogaciłam ( tak moja babcia mówiła
Tulapku - Ten hiacynt w ogrodzie czy w domku?
Mati - To taki żarcik, bo osobiście mogłoby by nie być już tego białego jak dla mnie
Dorotko - Coś za mało umiesz swojego eMa przekonać do Twoich pomysłów. To, że komin do butów nie pasował....to rozumiem, ale że swoich pomysłów nie przeforsujesz...tego nie pojmuję
Dorotko - Dorkowo - Tak tak, Dorotka DTJ ma specyficzny rodzaj humoru i ....sposobu ubierania się
A u mnie po zimie ani śladu....na razie przegoniłam na Podlasie.
Monia - Ja dzisiaj zagłębiając się w niższe partie gleby w ogrodzie jestem zadowolona. Jest wilgotna, nie jest źle. Życzę Ci mokrego i wilgotnego weekendu.
Aniu - Śnieg był krótko, ale chwała mu za to ,że zostawił wilgoć, bo ja też zasuszona.
Marysiu - Pierwszy śnieg jest fajny, jak krótko gości.
Marysiu - Masko - Nie może stać kanka w tym rogu, bo eM się trochę foszył....ale stoi od dzisiaj koło mojej ściany ceglanej w ogrodzie właśnie z takimi różnymi suszkami co znalazłam po drodze.Ja uwielbiam takie gadżety, cóż, każdy ma jakiegoś bzika
Dzisiaj zapachniało już świętami, więc powstała taka mała ozdoba...Byłam w L kupiłam białe hiacynty, bo tak, i potem dopasowałam resztę

Jutro też czeka mnie jasny dzień w ogrodzie
Hiacynt tak,jak Twoje
W domu,znaczy się.
A co ty z tego powyżej kupiłaś,ma co zaaranżowałaś?Bo ja to chyba będę kupować PRZEZ CIEBIE cebulki hurtowo na ozdoby świąteczne
W domu,znaczy się.
A co ty z tego powyżej kupiłaś,ma co zaaranżowałaś?Bo ja to chyba będę kupować PRZEZ CIEBIE cebulki hurtowo na ozdoby świąteczne
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Małgosiu,kanka super wygląda,jak się chce ,to można wiele pięknych rzeczy zrobić ,u nas jeszcze nie było śniegu i niech go nie będzie,bo mój ogród nie dopieszczony na zimę,,hiacynty jak zakwitną to dopiero będzie cudnie w domku,pozdrawiam i miłej niedzieli życzę

- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Małgosiu ale piękny ten stroik z hiacyntami WOW !
Ja byłam dzisiaj w takim fajnym sklepie gdzie są różne duperelki takie do ozdób .. można dostać tam zawału
bynajmniej ja .. takie cudenieczka tam ... szpileczki , serduszka , suszki , naklejuszki ..wiesz o co chodzi .. ? Kupiłam duże bombki styropianowe , i do tego różne cekiny i śpilecki
dziewczyny już mają zajęcie .
..aa mój eM kupił mi drewnianą łychę do podłoże ...miała być normalna ...

zabić to mało
...ale wiesz co zrobię z nią ? pomaluję w kolorowe kwiatuszki ...
Za tydzień chyba zaczynam pierniczenie , domek i reszta ..
Ale się napracowałaś na tą kanką ... bardzo ładnie wyszła
..aa mój eM kupił mi drewnianą łychę do podłoże ...miała być normalna ...

zabić to mało
Za tydzień chyba zaczynam pierniczenie , domek i reszta ..
Ale się napracowałaś na tą kanką ... bardzo ładnie wyszła
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Małgosiu widzę że prowokujesz zimę
ja jeszcze nie gotowa jestem na takie ozdoby, chociaż hiacynty to wiosna
Jak mogę Violi coś podpowiedzieć? dostałam kiedyś od mojej cioci podobną łyżkę pomalowaną w kwiatki, a na trzonku napis Bijocek na chłopa
Jak mogę Violi coś podpowiedzieć? dostałam kiedyś od mojej cioci podobną łyżkę pomalowaną w kwiatki, a na trzonku napis Bijocek na chłopa
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Małgosiu u Ciebie zima a ja nadal mam szarą i burą jesień .Dobrze ,że chryzantemy jeszcze cieszą oczy.
Kana pięknie ozdobiona
Kana pięknie ozdobiona
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosia pięknie wyszła ozdoba i świetny pomysł. Wiosna z zimą się przeplata.
Co do przeforsowania pomysłów to nie jest tak źle ale ponarzekać trzeba
. Czasami udaje mi się postawić na swoim. 
Co do przeforsowania pomysłów to nie jest tak źle ale ponarzekać trzeba
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Gosiaczku - no ja się powtórzę ale łapki masz zdolne
, ja siedzę nad włóczkowym bukietem dla osiołka , bo on taki smutny bez kwitnących kwiatków a sztuczyzny nie lubię 
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Słoneczna niedziela
Tulapku - Hiacynty kupiłam, a reszta się dopasowała.
Martuś - Moje roślinki też , oprócz piennej róży, nie są jeszcze okryte. Jeszcze czas....wszak pierwszy śnieg za płoty.
Violka - Ja też lubię takie sklepy, ale coraz częściej w celu bardziej podpatrzenia czytaj odgapienia
. Jak się człowiek uprze, to potrafi dużo fajnych rzeczy sam zrobić. Takie bombki, o których piszesz, to wiem, Zuza się bawi....od kilku tygodni wszędzie mam jakieś kolorowe cekiny porozrzucane.
a bombka nieskończona.
Ta łyżka, to aż się prosi żeby ją potraktować kwiatkami na ludowo, i napis taki jak Marysia Maska proponuje
Marysiu - Pomysł z bijockiem jak najbardziej mi odpowiada, i kto wie ....tylko muszę taką większą kupić łychę, bo jak ciupnąć chłopa to tak, żeby poczuł, a ręka żeby się nie zmęczyła.
Hiacynty same się prosiły, żeby je zabrać do koszyczka....a jak już znalazły się w domu, to je zagospodarowałam.
Jadziu - Zima tylko postraszyła....już jej nie ma. Dzisiaj słoneczko, miło i przyjemnie, ale od jutra znowu będzie buro.
Dorotko - Oj wiem, droczę się trochę, bo kto jak nie my kobiety ma tyle daru w przekonywaniu
A tak na marginesie, w Twoim domu takie ludowe akcenty jak najbardziej by pasowały. No, ale to moja wizja. Ja uwielbiam takie klimaty, a Zuza narzeka, że starocie sprowadzam do domu. Ostatnio przeglądałyśmy katalog z meblami, i już wiem i znam jej gust. Taki zimny, laboratoryjny wystrój. Biało i ślisko, zero cegły, zero drewna wyglądającego jak drewno. W kwestii wystroju nie rozumiemy się z córką.
Monia - A tam zaraz zdolne, chwila taka była i kilka gadżetów i siup, stało się. O jakim osiołku piszesz??Proszę się chwalić
Dzisiejsze słoneczko wypędziło mnie na krótki spacer do ogrodu....dawno już nie spacerowałam w pidżamce

Jakieś liście jeszcze są

Tu miała być cyknięta pięknotka, ale wyszło jak wyszło

Nieproszeni goście

I proszeni
Tylko stołówka aż się prosi o lifting...

Gadżeciarnia...

Jeszcze znalazłam trochę kolorów

A w warzywniaczku pozostał tylko jarmuż

Miłej niedzieli
Tulapku - Hiacynty kupiłam, a reszta się dopasowała.
Martuś - Moje roślinki też , oprócz piennej róży, nie są jeszcze okryte. Jeszcze czas....wszak pierwszy śnieg za płoty.
Violka - Ja też lubię takie sklepy, ale coraz częściej w celu bardziej podpatrzenia czytaj odgapienia
Ta łyżka, to aż się prosi żeby ją potraktować kwiatkami na ludowo, i napis taki jak Marysia Maska proponuje
Marysiu - Pomysł z bijockiem jak najbardziej mi odpowiada, i kto wie ....tylko muszę taką większą kupić łychę, bo jak ciupnąć chłopa to tak, żeby poczuł, a ręka żeby się nie zmęczyła.
Hiacynty same się prosiły, żeby je zabrać do koszyczka....a jak już znalazły się w domu, to je zagospodarowałam.
Jadziu - Zima tylko postraszyła....już jej nie ma. Dzisiaj słoneczko, miło i przyjemnie, ale od jutra znowu będzie buro.
Dorotko - Oj wiem, droczę się trochę, bo kto jak nie my kobiety ma tyle daru w przekonywaniu
A tak na marginesie, w Twoim domu takie ludowe akcenty jak najbardziej by pasowały. No, ale to moja wizja. Ja uwielbiam takie klimaty, a Zuza narzeka, że starocie sprowadzam do domu. Ostatnio przeglądałyśmy katalog z meblami, i już wiem i znam jej gust. Taki zimny, laboratoryjny wystrój. Biało i ślisko, zero cegły, zero drewna wyglądającego jak drewno. W kwestii wystroju nie rozumiemy się z córką.
Monia - A tam zaraz zdolne, chwila taka była i kilka gadżetów i siup, stało się. O jakim osiołku piszesz??Proszę się chwalić
Dzisiejsze słoneczko wypędziło mnie na krótki spacer do ogrodu....dawno już nie spacerowałam w pidżamce

Jakieś liście jeszcze są

Tu miała być cyknięta pięknotka, ale wyszło jak wyszło

Nieproszeni goście

I proszeni

Gadżeciarnia...

Jeszcze znalazłam trochę kolorów

A w warzywniaczku pozostał tylko jarmuż

Miłej niedzieli