Tytułem wstępu ....
Witam serdecznie
Miłych
Gości - po świętach , które to niczym z Bollywood ...raz słońce - raz deszcz - przeplatane śniegiem , gradem - o lodowatym , mroźnym wietrze nie wspomnę - nie pozwoliły cieszyć się w pełnym stopniu . Pomimo to były radosne z tej to przyczyny , że Chrystus zmartwychwstał , przyjaciółka z lat szkolnych , mieszkająca w Austrii przyjechała i miło w gronie rodzinnym biesiadowaliśmy .
Upiekłam sernik wykwintny z przepisu Doroty (moje wypieki ) - prosty , jak stół , pyszny i puszysty oraz mazurek kajmakowy - obowiązkowy przysmak moich Synów w każde święta wielkanocne , kilka róż / babeczek biszkoptowych , z nadzieniem z wiśni i kwiatkami z migdałów .
Jadzieńko - pomimo przenikliwego chłodu - kokorycze kwitną rozpierzchnięte po całym ogrodzie ..dużo z siewu - zwłaszcza George Baker ...prymule także - w każdym - najbardziej niespodziewanym miejscu - w trawie , bruzdach , między irysami etc...
Serdeczności
Elżuniu ...uwielbiam tę piosenkę - ciągle mi towarzyszy dodając energii - sama też ją podśpiewuję ...
Lubię takie klimaty , ciepły głos , fajne słowa ...romantycznie ...
Miło mi , że nastrój Ci poprawiłam
Uleńko...magnolia - dziękować Bogu - nie zbrązowiała - mimo - 1*C , gradu , śniegu - bo pąki ma zamknięte . Zawsze sądziłam , że u Ciebie cieplej ...sporo prymulek nie kwitnie - a co niektóre dopiero wychodzą z ziemi ...a wszystko to przez chłód i brak słoneczka ...
Tegoroczna wiosna wyjątkowo dawkuje nam - niczym w aptece - przyjemności dla oczu i serca .
Ten żółty , to może ... Ranunculus ficaria - ziarnopłon wiosenny .
Pozdrowienia - z deszczowej i chłodnej Małopolski

.
Sławku ... nie , nie jestem przygnieciona ciężarem roślin kwitnących , tylko pogodą do kitu ...teraz wyjątkowo zachowuję się ... dostojnie - nic nie robiąc - no , może poza zdjęciami ...bo kto by grzebał w ziemi w taki ziąb ?
Taki znawca i nie rozpoznał roślin - nie wierzę

.
Pozdrowionka
Gosiu..u mnie ( oprócz pogody ) wiosna szaleje w ..pierwiosnkach , kokoryczach , śnieżnikach , miodunkach , narcyzach , tulipanach botanicznych - tudzież cebulicach syberyjskich ... etc...reszta dopiero wyłazi . To są aktualne fotki wiosenne ...naprawdę ...rośliny kwitnące pomimo chłodu - pierwiosnki x polyantha - one są najpierwsze .
Buziaki
Ewuniu - dziękuję za życzenia

. Tak ...ciepła nam trzeba , by ogrzało ziemię i nasze serca ...
Lubię fotografować - gdy jest co ...lecz nie zawsze jestem zadowolona z efektów .
Pozdrawiam cieplutko