Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Pomarańczowe marzenie :) tak powinna się ta róża nazywać ;:oj
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnisiu wiedziałam kiedy zaglądnąć ;:306 róże i do tego skąpane w słonku ;:3 ;:215
Zaczynam już tęsknić za ciepłem ;:3 i suchością ;:218
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

;:oj Aguś u mnie taka posucha pogodowa a u Ciebie widzę słonecznie :) Zdjęcia żywe jak zawsze. Różyczki piękne.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Twoje róże Agusiu skąpane w słonku a u nas w deszczu ,ale jak na razie przestało padać .Rh chyba już zakończyły swoje kwitnienie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Jak to ...u Ciebie wszystko oświetlone i ogrzane słońcem ;:oj ...a u nas deszcz padał od wczoraj non-stop ...teraz przestało ( ciekawe na jak długo ) .
Piękne róże ...ładnie pokazane - jak zawsze - soczyście .
Serdeczności ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Piękne te Twoje róże, masz może róże okrywowe?
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Cudne róże ;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko i ja nie mogę się na nią napatrzeć, ma przepiękny, głęboki kolor :D

Celinko, to Alchymist, jedna z moich ukochanych róż :D Twoja nazwa pasuje do niej jak najbardziej, bo jest to naprawdę przepiękna różyczka :D

Majeczko ciesze się bardzo, że zajrzałaś ;:196 ja mam straszne zaległości w zaprzyjaźnionych ogródkach, praktycznie zaglądam tylko do swojego wątku i odpowiadam moim kochanym gościom... Jakoś tak czas wypełniony po brzegi innymi sprawami, nie pozostaje zbyt wiele czasu na forum...
U mnie też wciąż szaro i mokro, wczoraj po południu wyszło wreszcie na trochę wytęsknione słonko... ale dziś już nie ma po nim śladu....

Madziu to słoneczko to wyszło tylko na chwilę.... chyba dlatego, żebyśmy nie zwątpili w jego istnienie :roll: Cały czas jest szaro i deszczowo, wczorajsze popołudnie było wyjątkiem.... dziś znów szaro ....

Jadziu to słonko cieszyło nas niestety niezbyt długo, tylko wczorajsze popołudnie, dziś znów szarówa... Ale pogoda musi wreszcie zacząć się poprawiać .... tylko jak obserwuję ostatnio pogodę, to pewnie po zimnicy od razu będą upały i w związku z tym nawałnice :roll:
Wyobraź sobie, że część rododendronów nadal pięknie kwitnie :D ochłodzenie bardzo przedłużyło ten czas :D

Jagódko to słoneczko to tylko króciutki przerywnik w ogólnej szarówie.... mam nadzieję, że taka zapowiedź nadchodzącej poprawy pogody ...
Moje różyczki bardzo marne w tym roku...aż wstyd mi je pokazywać.... wprawdzie kwiatów i pąków mają mnóstwo, ale listeczki biedne, nękane wszelkim robactwem świata :roll:
Pozdrawiam serdecznie i przesyłam buziaki ;:196

Małgosiu mam kilka Fairy, ale jeszcze nie kwitną.... różowe, żółte i czerwone... były też pomarańczowe, ale wypadły.... innych odmian niestety nie mam, mimo, ze niektóre bardzo mi się podobają. Szczególnie te z pojedynczymi kwiatami...

Wiolu dziękuję ;:196 Moje różyczki bardzo biedne w tym roku, nęka je wszelkie robactwo świata :roll: ale mimo tego pąków i kwiatów mnóstwo :D
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne różyczki :) U mnie też jest sporo pąków, a jeszcze więcej mszyc i innych stworków...

Ale przyznaj Aga, że te talenty to jednak bardzo niesprawiedliwie zostały podzielone :;230
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Agness a masz jakieś zdjęcia tych róż okrywowych, szybko się rozrastają?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu mnóstwo w tym roku wszelkiego ssąco-gryzącego paskudztwa :roll:
Kochana czasami trzeba czasu, żeby odkryć w sobie jakieś zamiłowanie i pasję ;:196

Małgosiu robiłam różyczkom fotki w zeszłym roku, ale raczej nie całych krzaków, jedynie kwiatów. A to dlatego, że krzaczki mikrej postury i żadnej Fairki poza różową nie polecam.... Różowa the Fairy rozrasta się w piękne duże krzaki, a Yellow, Pink czy Red Fairy są bardzo marne moim zdaniem....
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Aga :wit ,
Śliczne te Twoje róże, szczególnie jak dla mnie ta pomarańczowa ;:138 .
jeszcze rok temu nic do nich nie czułam, a teraz sama mam już trzy :heja , i to na balkonie :tan .
Nawet konfiturkę z płatków róży już robiłam ( nie swoich, ciocinych). Pachnie łał ;:108
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Dzisiaj miałam chwilkę dłuższą i prześledziłam Twój wątek. Aguś, jesteś mistrzynią gotowania, ogrodowania iiii dekorowania. Jejku szkoda że nie jesteś moją sąsiadką. Nie wyszłabym od Ciebie jeśli bym nie wyłudziła malutkiego wianuszka. Robisz je boooooskie! Wyszedł Ci przepięknie. W stu procentach zgadzam się z Ewcią -mewą. Też bym posiedziała w takiej okolicy na huśtawce..
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Jako ja marzę o takim słoneczku jak na tych zdjęciach ;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu pomarańczowa to Alchymist, jedna z moich ukochanych odmian. Uwielbiam w kwiatach połączenie różu z pomarańczem , a ta jeszcze dodatkowo bajecznie pachnie i piękny ma kształt kwiatu :D
Ja zawsze róże bardzo lubiłam, zawsze były w moim, a wcześnie w mojej mamy ogrodzie... powiem szczerze, że po pamiętnej zimie, kiedy wypadło mi aż 40 krzewów trochę się do nich zraziłam. Nie odkupiłam tych zniszczonych i już nie odkupię. Pozostało mi około 30 krzaczków i tak już będzie. Nie chcę ich więcej, chociaż jak widzę piękne dorodne krzaki w innych ogrodach to aż rozpływam się z zachwytu :D
U Ciebie widzę jest odwrotnie.... ale ich pięknu trudno jest się oprzeć 8-)

Madziu jesteś przemiła, bardzo dziękuję za tak cieplutkie słowa, chociaż chyba troszkę są na wyrost :oops: ;:196
Cieszę się niezmiernie, że wianuszki podobają Ci się, to moje kolejna pasja .... od wielu lat :D
Na huśtawkę bardzo zapraszam... zawsze czeka na gości :D

Aniu wyobraź sobie, że u mnie dzisiejsze popołudnie jest równie piękne i słoneczne jak wczorajsze :D Ranek był szary i ponury, a teraz aż się do domu nie chce wchodzić .... to zdecydowanie początek nadchodzących pięknych, słonecznych dni.... na pewno niedługo dotrą i do Ciebie ;:196

Kochani zapraszam na Crumble ze świeżutkimi truskawkami prosto z ogródka :D

Obrazek

i na spacerek słonecznymi alejkami :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ