Effkowe pole III
-
swistak
- 200p

- Od: 22 maja 2013, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Effkowe pole III
Witaj chyba się nie wystraszyłyscie,nie będzie tak żle,ale jak już to możemy rozłożyć oglądanie na raty,co do Ż jak się nie spróbuje to się nie będzie wiedziało co Ona na to.Wiosenne porządki czas zacząć,goscie w drodze a tu jeszcze tyle pracy nie wiem czy się wyrobię,najwyżej wprowadzę zakaz fotografowania,a na słowo i tak nikt nie uwierzy że taki bałagan na mojej górce piotr
-
stokrotka1805
- 200p

- Od: 24 lut 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piotrek, słowa harcerza, że będziemy grzeczne
Lidka
Lidka
-
swistak
- 200p

Co tak się zrobiło cicho,wiosna idzie to oszczędzają roczki do grzebania w ziemi.Lidziu nie może być inaczej,czekam na ten dzień w realu piotr
- Galicjanka
- 100p

- Od: 16 wrz 2013, o 14:11
Pozdrawiam Gosia
-
stokrotka1805
- 200p

U mnie jeszcze specjalnie wiosny nie widać, oprócz jednej piwonii, która jesienią puściła pęd i teraz ma ok. 15 cm. Co innego na parapetach.
Liliowce puściły kiełki, pokazał się heliotrop, niektóre pierwiosnki, stokrotki afrykańskie, drzewka storczykowe. A wiele nasionek czeka na korzystny okres siewów i jeśli się nie mylę przypada to koło 8 marca. Byłam dzisiaj wściekła,
bo kupiłam ziemię do wysiewów, zdawałoby się renomowanej firmy 3 worki, wyprażyłam w piekarniku ok. 40 minut w 150 stopniach, wystudziłam, wsypałam zbiornika i niechcący przykryłam folią. Zresztą wysiane nasiona też często przykrywa się folią, by nie wysychały. Dzisiaj chciałam dodać trochę tej ziemi do wysadzanych liliowców, a ona z wierzchu zieleniutka, a śmierdziała pleśnią niemożliwie. I wcale długo nie stała, może tydzień. Pewnie będę musiała ją wywalić na nieużywaną grządkę, bo jeśli bym chciała to zneutralizować chemią, to nie wiem czy mi się to opłaci, a nie chcę już ryzykować i stracić jeszcze jakieś rośliny.
Pozdrawiam Lidka
Liliowce puściły kiełki, pokazał się heliotrop, niektóre pierwiosnki, stokrotki afrykańskie, drzewka storczykowe. A wiele nasionek czeka na korzystny okres siewów i jeśli się nie mylę przypada to koło 8 marca. Byłam dzisiaj wściekła,
Pozdrawiam Lidka
-
swistak
- 200p

Gosiu przecież jestes wliczona w poczet zaproszonych gosci.piotr
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Witaj Effcia! Rankiem leżał u nas wszędzie szron, ale teraz słoneczko już mamy.
Wszystkie trawy już mam ładnie pościnane, wczoraj jeszcze wydłubywałam liście z kęp trawiastych. Strasznie tego nie lubię, bo zawsze mam ręce pokłute. Dzisiaj zaczynam strzyc iglaki, bo w domu przy takim słoneczku nie usiedzę.
Wszystkie trawy już mam ładnie pościnane, wczoraj jeszcze wydłubywałam liście z kęp trawiastych. Strasznie tego nie lubię, bo zawsze mam ręce pokłute. Dzisiaj zaczynam strzyc iglaki, bo w domu przy takim słoneczku nie usiedzę.
- E@K66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 gru 2008, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko,Marzenko,Ave,Piotrze,Lidko,Małgosiu witajcie kochani,bardzo sie cieszę że mogę was gościć u siebie.
Byłam trochę nie obecna bo mam remont w domu i aby nie utonąć w brudzie i pyle sprzątam systematycznie a potem nie mam siły na nic.
W Przemyślu ciapie deszcz i jest szaro dlatego może troszkę koloru .....

Byłam trochę nie obecna bo mam remont w domu i aby nie utonąć w brudzie i pyle sprzątam systematycznie a potem nie mam siły na nic.
W Przemyślu ciapie deszcz i jest szaro dlatego może troszkę koloru .....
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Witaj Ewuś niedzielnie.Widzę,że u ciebie obficie kwitła ogrodówka na piękny niebieski kolorek.Czy okrywasz ją na zimę?
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Effcia , witaj
I ja wpadłem ''pogrzać się'' przy letnich , słonecznych fotkach
Moje ogrodówki słabo zimują , wygwizdów robi swoje. Przeniosę je w zacisze , szpaler tujek już urósł i osłoni je.
Pogoda pochmurna , ale na szczęście nie pada. 
I ja wpadłem ''pogrzać się'' przy letnich , słonecznych fotkach
- E@K66

Hej kochani Małgosiu , Tadziu ogrodówki u mnie siedzą sobie bez okrycia ,juz mi sie nie chce bawić w owijanie.
Bylam dziś na gorce sprawdzić co sie dzieje, lilie wychodzą ,nie wspominając o tulipanach te to wszystkie.Ciekawa jestem czy juz tak pozostnie ,czy niedaj Boże ściśnie jeszcze mróz.Pogodynki mówią że najbliższe kilkanaście dnie bedzie bez mrozu
Może juz zima odpuści.
Bylam dziś na gorce sprawdzić co sie dzieje, lilie wychodzą ,nie wspominając o tulipanach te to wszystkie.Ciekawa jestem czy juz tak pozostnie ,czy niedaj Boże ściśnie jeszcze mróz.Pogodynki mówią że najbliższe kilkanaście dnie bedzie bez mrozu
-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Ewunia ale masz hortensje-raz w życiu tylko widziałam kwitnące na niebiesko i na fiolet-w zoo w krakowie...O takich to mogę pomarzyć...Działasz już na górce? Ja mam zaliczone 3 dni roboty na działeczce..,
- E@K66

Cześć dziewczynko
jeszcze nic nie zaczęłam bo robotę to ja mam w domu a doba nie jest z gumy
Dlaczego nie mozesz mieć takiej hortensji,ze względu na połozenie działki? wygwizdów?
Dlaczego nie mozesz mieć takiej hortensji,ze względu na połozenie działki? wygwizdów?
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Effcia , wygwizdów to u mnie (nazwa zastrzeżona)
Oglądałem Maję w Ogrodzie z Wojsławic. Arboretum nie tylko z liliowcami. Mają także największą kolekcję hortensji. Najbardziej niebieska odmiana to Nikko Blue . Niewysoka , do metra dorasta. Odmiana zapomniana , mająca już lat
Jest do kupienia adres mam
Fiolet to czerwona''malowana'' na fiolet. Biegnę do pracy
Miłego dzionka
Fiolet to czerwona''malowana'' na fiolet. Biegnę do pracy
Miłego dzionka
-
stokrotka1805
- 200p

Tadziu, "wygwizdów" lub "kielecki dworzec" to moja działka. Jeśli chodzi o hortensje ogrodowe, to nam niemałą kolekcję, tylko są to jeszcze w przeważającej części male, (całkiem świeże) krzaczki.
Oprócz tego jeszcze ubiegłoroczne zakupy jeszcze nie zaewidencjonowane. Mam też duże krzewy 2 różowe i jeden czerwony. Porobiłam trochę szczepek, ale to dopiero wiosną się okaże co z tego wyniknie.
Bardzo lubię hortensje ogrodowe, ale właśnie ze względu na ten wygwizdów trzymam ich w donicach. Kiedyś kupiłam między innymi
Nikko Blue, tylko jak przestałam podlewać nawozem do niebieskich hortensji i ałunem, to zrobiła się "deczko różowa". Teraz będę kupować tylko z kwiatkiem.
Lidka
Zobacz PW
Oprócz tego jeszcze ubiegłoroczne zakupy jeszcze nie zaewidencjonowane. Mam też duże krzewy 2 różowe i jeden czerwony. Porobiłam trochę szczepek, ale to dopiero wiosną się okaże co z tego wyniknie.
Bardzo lubię hortensje ogrodowe, ale właśnie ze względu na ten wygwizdów trzymam ich w donicach. Kiedyś kupiłam między innymi
Nikko Blue, tylko jak przestałam podlewać nawozem do niebieskich hortensji i ałunem, to zrobiła się "deczko różowa". Teraz będę kupować tylko z kwiatkiem.
Lidka
Zobacz PW