Moje marzenia realizuję pomału cz. 3
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje marzenia realizuję pomału cz. 3
To są Ewcia 4 krzaki
, wiecie co właśnie wróciłam ze spacerku, jest mi bardzo ciężko pogodzić się z tym, że zostawiam prawie 4 lata swojej ciężkiej pracy, doprowadziłam tą działkę, na prawdę do stanu porządnego, ale zawsze nie do końca, nie wolno mi było wielu rzeczy, było na palce patrzone zawsze, ale jak znajomi albo rodzinka przyjechała, to zawsze słyszałam, no to chodźcie pokaże Wam jaką mam działkę, jakie mam kwiatki itd...przykro mi bardzo 
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonka głowa do góry już niedługo u siebie 
- MamciaTerenia
- 1000p

- Od: 1 lis 2012, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko
Trzymaj się tego co napisała Jadzia...ale wiem, to boli i zadra w sercu pozostanie.
Pozdrawiam cieplutko.
Trzymaj się tego co napisała Jadzia...ale wiem, to boli i zadra w sercu pozostanie.
Pozdrawiam cieplutko.
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Ja się w tym pogubiłam - mieszkałaś z teściową ?? czyli nie tylko z jej działki się wyprowadzasz ?
- iwona0042

Tak Dorciu z teściową która nigdy w życiu nie pogodzi się z tym, że została okradziona z jedynego syna, cały czas, choć czasem udaje, że jest dobrze, to jednak to czuć przy relacjach z nią:(
-
Agapa

- Od: 29 maja 2009, o 21:53
Iwona machnij ręką, szkoda twoich nerwów
Popatrz teraz będziesz mieć swój własny kawałek ziemi, może już jest w znacznym stopniu zagospodarowany, ale ile to przyjemności aranżować coś "po swojemu" I teraz już nikt nie będzie patrzeć co, gdzie i jak urządzisz. Choć pewnie niejeden raz "teściunia" będzie chciała swoje trzy grosze wtrącić
Ja tak miałam z moim ogródkiem, który "od zawsze" był w rodzinie. I póki był zaniedbany, to nikt na niego nie spojrzał, a jak troszku uporządkowaliśmy i z jakąśtam koncepcją urządziliśmy to od razu znaleźli się chętni do dysponowania nie swoim
A tobie właśnie tego zapału nowości autentycznie zazdraszczam, ale tak pozytywnie
bo inspirująco. Te tarasy są cudne. szkoda, że u nas takich ogródków nie ma.
Będziesz mieć sporo możliwości tworzenia swoich magicznych kącików. I to jest fajne. A jak nie uda ci się odzyskać swoich roślin, machnij ręką, tu na forum jest duuuuużo kochanych osób, które na pewno podzielą się z Tobą tym, co sami mają, Ja też
Popatrz teraz będziesz mieć swój własny kawałek ziemi, może już jest w znacznym stopniu zagospodarowany, ale ile to przyjemności aranżować coś "po swojemu" I teraz już nikt nie będzie patrzeć co, gdzie i jak urządzisz. Choć pewnie niejeden raz "teściunia" będzie chciała swoje trzy grosze wtrącić
A tobie właśnie tego zapału nowości autentycznie zazdraszczam, ale tak pozytywnie
Będziesz mieć sporo możliwości tworzenia swoich magicznych kącików. I to jest fajne. A jak nie uda ci się odzyskać swoich roślin, machnij ręką, tu na forum jest duuuuużo kochanych osób, które na pewno podzielą się z Tobą tym, co sami mają, Ja też
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
- iwona0042

- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Iwonko ty powinnaś zostać jubilerem .Takie maleństwa ja ledwo widzę ,a ty w łapki bierzesz i wsadzasz .Jestem pełna podziwu 
- Rewi
- 1000p

- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Maluszki
Już nie mogę się doczekać ciepła i pracy w ogrodzie

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- iwona0042

Ewcia, wszyscy czekamy, ale prognozy nie są ciekawe
Pogoda na kwiecień
Temperatura będzie nieco wyższa od normy. Musimy się jednak liczyć z przejściowymi falami chłodów. Suma opadów na poziomie powyżej normy, będzie więc kilka bardzo mokrych okresów.
Pogoda na maj
Temperatura znacznie powyżej normy, bardzo prawdopodobny pierwszy w tym roku upał. Suma opadów nadal powyżej normy, sporo będzie więc ulew, możliwe również częste i gwałtowne burze.
Pogoda na czerwiec
Pogoda zbliżona do majowej, a więc podwyższona temperatura, fala upałów i sporo opadów, głównie pochodzenia burzowego. Pogoda będzie niespokojna.
Pogoda na lipiec
Temperatura w pobliżu normy, ale wciąż sporo opadów pochodzenia burzowego. Niestety duże prawdopodobieństwo także opadów ciągłych, mogących powodować zagrożenie powodziowe. Pogoda bardzo zmienna, nieprzyjemna.
Pogoda na kwiecień
Temperatura będzie nieco wyższa od normy. Musimy się jednak liczyć z przejściowymi falami chłodów. Suma opadów na poziomie powyżej normy, będzie więc kilka bardzo mokrych okresów.
Pogoda na maj
Temperatura znacznie powyżej normy, bardzo prawdopodobny pierwszy w tym roku upał. Suma opadów nadal powyżej normy, sporo będzie więc ulew, możliwe również częste i gwałtowne burze.
Pogoda na czerwiec
Pogoda zbliżona do majowej, a więc podwyższona temperatura, fala upałów i sporo opadów, głównie pochodzenia burzowego. Pogoda będzie niespokojna.
Pogoda na lipiec
Temperatura w pobliżu normy, ale wciąż sporo opadów pochodzenia burzowego. Niestety duże prawdopodobieństwo także opadów ciągłych, mogących powodować zagrożenie powodziowe. Pogoda bardzo zmienna, nieprzyjemna.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Pewnie, że żal zostawiać za sobą lata pracy, kombinowania co z czym pasuje, ulepszania i poprawiania. Z drugiej strony mając na własną własność kawałek ziemi...Możesz sobie posadzić choćby pokrzywę na środku trawnika i nic nikomu do tego, jeśli tak Ci się spodoba
Więcej plusów niż minusów
Rośliny zresztą zabierasz ze sobą 
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Ale nam się rok szykuje. 
Iwonka a czy Ty zamierzasz w ogóle pokazać teściowej tą działkęAgapa pisze: Choć pewnie niejeden raz "teściunia" będzie chciała swoje trzy grosze wtrącić![]()
Pozdrawiam. Ewa
- iwona0042

Ewo, nie, nie mam zamiaru pokazywać jej tej działki