Mój zielony kwadrat cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zielony kwadrat cz.2

Post »

Reniuśiu, natyrałaś się nieziemsko! a przecież jeszcze tyle darni do zerwania! Ale to bardzo dobry pomysł z tym łączeniem rabatek. Fotki dają jako taki pogląd, ale najlepiej na żywo coś doradzić. Świerk będzie duży, szeroki... masz za nim dość miejsca na magnolię? Szkoda by było, gdyby ją zakrył. Naszła mnie też taka refleksja: różnych drzewek i krzewów liściastych masz już dużo, brakuje mi ciutkę czegoś iglastego, ale niedużego, jako "wypełniacz", gdzieniegdzie... na tle "wiecznie" zielonych co byś nie posadziła zawsze będzie dobrze wyglądać. Ostatnia moja faza to rosnące w kulkę thuje danica - są różne - ciemnozielone i o odcieniu złotawym, jedne rosną do 40 cm średnicy, a inne nawet do metra. Takie kilkuletnie prawie metrowe mam 2, nie musisz ich przycinać, a same bardzo regularnie rosną w doskonały kształt. Może by tak dorzucić kilka? potem dosadzić bylinki, a tych masz dużo. Podobno ma być jeszcze ładnie, może wreszcie uda mi się dotrzeć do Ciebie i wykombinujemy coś. Ogólnie zmiany odbieram bardzo, bardzo korzystnie!
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Super zmiany się u Ciebie pojawiły. Super wyglądają żurawki razem z kostrzewą . Świetne zestawienie :)
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Reniu ja posadziłabym tam coś o mocnym akcencie kolorystycznym innym niż zielony. Np. Buk pendula lub perukowiec podolski lub coś innego czerwonego lub mocno żółtego. Ale to ja a Ty może lubisz spokojniejsze w wyrazie roślinki ;:196
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Ewcia ma rację, kontrastu też by się przydało! A perukowce przecież masz, berberysy bordowe też z tego co pamiętam rosły u Ciebie i chyba za blisko czegoś... ale może się mylę ;:oj
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Nelciu perukowca i berberysy mam, dobrze pamiętasz ;:196

Na tej fotce widać kawałek małego świerka z powstającej rabatki i koło w rzędzie rosną berberysy
Obrazek

Obrazek

Thuje kulkowe już od dawna mi się podobają, na razie mam tylko dwie i to stanowczo za mało ;:108
Dzięki za propozycje ;:196

Ewciu bordowe berberysy tam rosną , jak widać na fotkach.Żółtego nic nie mam a buczek rośnie na innej rabacie.
Dzięki za pomysł, jeszcze pomyśle, ostatnio brak czasu mi na wszystko a ten tydzień mam zawalony na maxa, nie wiem, czy wyrobie się przed zimą z rabatą :(

Aguś dzięki ;:196 Jak się wszystkie roślinki rozrosną, będzie super :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Reniu, ale się dzieje u Ciebie ;:oj Nowe rabatki powstają w mgnieniu oka i już są plany na kolejne ;:138
Zmiany bardzo korzystne, powiększona rabata i włączenie nasadzeń do szerszego fragmentu to świetny pomysł. Magnolia lubi osłonięte miejsce, jak pewnie wiesz, więc gdyby była otoczona krzewami to powinno być ok. Berberysy idealnie pasowałyby do perukowca... A miejsce na jakąś różyczkę zaplanowałaś..? ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu to masz już wszystko !! Kobito co Ty w takim razie ciagle przerabiasz? Jak to wszystko się rozrosnie to będzie płacz przy decyzji CO usunąć aby TO miało miejsce. Dzisiaj przegladałam stronki o obieli. Nie widziałam jednak w szkółkach tego krzaczka a marzy mi się bardzo
Reniu a Rh masz bo nie pamiętam? Postaw tam jakiś drewniany totem ;:oj
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie to zgrałaś kolorystycznie. Też chciałabym wiedzieć, jak to będzie wyglądało na przykład za rok, kiedy krzewy nieco się rozrosną i zakryją większość ziemi dookoła. Myślę, że będzie naprawdę stylowo.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Kochana skad Ty czerpiesz tą energię ;:oj Dzieje sie u Ciebie oj dzieje i pieknieje w oczach !!
Super te rabaty pod płotem idealnie komponujesz kolorystycznie swoje nowe nasadzenia ;:138
Podziwiam i ściskam mocno ;:196
marzenia się spełniają! Dana
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

O rany ;:oj aleś się narobiła, drużynę wojska miałaś do pomocy?
Renatko, nie czujesz zmęczenia po całym sezonie? Chyba jeszcze tylko ogród Robaczka/Kasi zmienia się tak szybko jak Twój.
Bardzo korzystne te zmiany ;:167 berberysiki ślicznie wyglądają. Fajnie że masz tyle słońca, moje w lesie nie chcą się przebarwiać ;:145

Podoba mi się ;:138
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Renatko, ale działasz i fajnie Ci to wychodzi. w przyszłym sezonie nowy płotek i jeszcze
wykorować i super będzie. ;:215 podoba mi się zmiana na rabatce gdzie wsadziłaś białe wrzosy. ;:138
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

Reniuś :wit Ach te róże przepiękne . U nas piękna pogoda. Dzisiaj byłam w Krakowie to był po prostu upał 28 stopni.Oby tak jak najdłużej :;230 ;:19
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu gdzie przepadłaś dziewczyno? Może planujesz te rabaty?
Reniuuuuu ;:17
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Reniu ależ masz pracowitą jesień :D piękna rabata powstaje :D Czy dobrze widzę, ze rośnie tam berberys Erecta?
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witam moich gości :wit :wit :wit
Przepraszam, że nie odpisywałam, jakaś brzydka i niedobra chandra mnie wzięła ;:174 ale już jest lepiej :D
Dzięki za różniste propozycje ;:4
Na nową rabate przesadziłam magnolie i żywotnika Whipcort, na tym chyba skończe............no może jeszcze dokupie jedną h.Limelight, będę się ładnie odznaczały na tle srebrnego świerku, nie?

Wczoraj kupiłam sobie dwie jodły i sześć tuj kulkowych i dzisiaj latałam z nimi po rabacie i szukałam miejsca :lol: popołudniu będzie sadzenie :uszy

Aguś dobrze widziałaś mam dwa berberysy Erecta :D

Ewciu już jestem i jeszcze raz dzięki za malinki ;:196
Masz u mnie mieczyki :wink:

Ewiczko róże cą cudne, nie spodziewałam się że tak mi się rozrosną
U mnie dzisiaj też ciepło, ale strasznie wieje, chyba będzie zmiana pogody

Maju dzięki ;:196
Na początku rosły tam wrzosy różnego koloru, ale potem przesadziłam i dałam same białe .
Chciałabym już mieć wykorowane rabatki, bo kupuje kore i kupuje i końca kupowania nie widać ;:185

Jolu mogłabym codziennie kopać,plewić itp. tylko brakuje mi czasu na takie przyjemności :D
Kochana zmiany u Kasi są ogromne, u mnie moze tak to wygląda, ale aż tyle się nie dzieje ;:108

Danuś idealnie to ty komponujesz rabaty, co doskonale widać u ciebie a u mnie ciągle jest coś przesadzana :oops:
Dzięki, że do mnie zajrzałaś ;:168

Linetko dzięki ;:196
Mam nadzieje, ze roślinki mi ładnie przezimują.

Kasiu u ciebie była rewolucja w ogrodzie ;:oj
U mnie małymi kroczkami ale do przodu .
Magnolie już przesadziłam, myśle, że przed zimą zdąży się ukorzenić

Miłego dnia :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”