Mój zielony kwadrat cz.2
- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój zielony kwadrat cz.2
Reniuśiu, natyrałaś się nieziemsko! a przecież jeszcze tyle darni do zerwania! Ale to bardzo dobry pomysł z tym łączeniem rabatek. Fotki dają jako taki pogląd, ale najlepiej na żywo coś doradzić. Świerk będzie duży, szeroki... masz za nim dość miejsca na magnolię? Szkoda by było, gdyby ją zakrył. Naszła mnie też taka refleksja: różnych drzewek i krzewów liściastych masz już dużo, brakuje mi ciutkę czegoś iglastego, ale niedużego, jako "wypełniacz", gdzieniegdzie... na tle "wiecznie" zielonych co byś nie posadziła zawsze będzie dobrze wyglądać. Ostatnia moja faza to rosnące w kulkę thuje danica - są różne - ciemnozielone i o odcieniu złotawym, jedne rosną do 40 cm średnicy, a inne nawet do metra. Takie kilkuletnie prawie metrowe mam 2, nie musisz ich przycinać, a same bardzo regularnie rosną w doskonały kształt. Może by tak dorzucić kilka? potem dosadzić bylinki, a tych masz dużo. Podobno ma być jeszcze ładnie, może wreszcie uda mi się dotrzeć do Ciebie i wykombinujemy coś. Ogólnie zmiany odbieram bardzo, bardzo korzystnie!
- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Super zmiany się u Ciebie pojawiły. Super wyglądają żurawki razem z kostrzewą . Świetne zestawienie 

- ewa w
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Reniu ja posadziłabym tam coś o mocnym akcencie kolorystycznym innym niż zielony. Np. Buk pendula lub perukowiec podolski lub coś innego czerwonego lub mocno żółtego. Ale to ja a Ty może lubisz spokojniejsze w wyrazie roślinki 

- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Ewcia ma rację, kontrastu też by się przydało! A perukowce przecież masz, berberysy bordowe też z tego co pamiętam rosły u Ciebie i chyba za blisko czegoś... ale może się mylę 

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Nelciu perukowca i berberysy mam, dobrze pamiętasz
Na tej fotce widać kawałek małego świerka z powstającej rabatki i koło w rzędzie rosną berberysy

Thuje kulkowe już od dawna mi się podobają, na razie mam tylko dwie i to stanowczo za mało
Dzięki za propozycje
Ewciu bordowe berberysy tam rosną , jak widać na fotkach.Żółtego nic nie mam a buczek rośnie na innej rabacie.
Dzięki za pomysł, jeszcze pomyśle, ostatnio brak czasu mi na wszystko a ten tydzień mam zawalony na maxa, nie wiem, czy wyrobie się przed zimą z rabatą
Aguś dzięki
Jak się wszystkie roślinki rozrosną, będzie super 

Na tej fotce widać kawałek małego świerka z powstającej rabatki i koło w rzędzie rosną berberysy

Thuje kulkowe już od dawna mi się podobają, na razie mam tylko dwie i to stanowczo za mało

Dzięki za propozycje

Ewciu bordowe berberysy tam rosną , jak widać na fotkach.Żółtego nic nie mam a buczek rośnie na innej rabacie.
Dzięki za pomysł, jeszcze pomyśle, ostatnio brak czasu mi na wszystko a ten tydzień mam zawalony na maxa, nie wiem, czy wyrobie się przed zimą z rabatą

Aguś dzięki

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Reniu, ale się dzieje u Ciebie
Nowe rabatki powstają w mgnieniu oka i już są plany na kolejne
Zmiany bardzo korzystne, powiększona rabata i włączenie nasadzeń do szerszego fragmentu to świetny pomysł. Magnolia lubi osłonięte miejsce, jak pewnie wiesz, więc gdyby była otoczona krzewami to powinno być ok. Berberysy idealnie pasowałyby do perukowca... A miejsce na jakąś różyczkę zaplanowałaś..?

Zmiany bardzo korzystne, powiększona rabata i włączenie nasadzeń do szerszego fragmentu to świetny pomysł. Magnolia lubi osłonięte miejsce, jak pewnie wiesz, więc gdyby była otoczona krzewami to powinno być ok. Berberysy idealnie pasowałyby do perukowca... A miejsce na jakąś różyczkę zaplanowałaś..?

- ewa w
Reniu to masz już wszystko !! Kobito co Ty w takim razie ciagle przerabiasz? Jak to wszystko się rozrosnie to będzie płacz przy decyzji CO usunąć aby TO miało miejsce. Dzisiaj przegladałam stronki o obieli. Nie widziałam jednak w szkółkach tego krzaczka a marzy mi się bardzo
Reniu a Rh masz bo nie pamiętam? Postaw tam jakiś drewniany totem
Reniu a Rh masz bo nie pamiętam? Postaw tam jakiś drewniany totem

Pięknie to zgrałaś kolorystycznie. Też chciałabym wiedzieć, jak to będzie wyglądało na przykład za rok, kiedy krzewy nieco się rozrosną i zakryją większość ziemi dookoła. Myślę, że będzie naprawdę stylowo.
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Kochana skad Ty czerpiesz tą energię
Dzieje sie u Ciebie oj dzieje i pieknieje w oczach !!
Super te rabaty pod płotem idealnie komponujesz kolorystycznie swoje nowe nasadzenia
Podziwiam i ściskam mocno

Super te rabaty pod płotem idealnie komponujesz kolorystycznie swoje nowe nasadzenia

Podziwiam i ściskam mocno

marzenia się spełniają! Dana
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
O rany
aleś się narobiła, drużynę wojska miałaś do pomocy?
Renatko, nie czujesz zmęczenia po całym sezonie? Chyba jeszcze tylko ogród Robaczka/Kasi zmienia się tak szybko jak Twój.
Bardzo korzystne te zmiany
berberysiki ślicznie wyglądają. Fajnie że masz tyle słońca, moje w lesie nie chcą się przebarwiać
Podoba mi się

Renatko, nie czujesz zmęczenia po całym sezonie? Chyba jeszcze tylko ogród Robaczka/Kasi zmienia się tak szybko jak Twój.
Bardzo korzystne te zmiany

Podoba mi się

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

wykorować i super będzie.

- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
Reniuś
Ach te róże przepiękne . U nas piękna pogoda. Dzisiaj byłam w Krakowie to był po prostu upał 28 stopni.Oby tak jak najdłużej

Pozdrawiam Ewula
- ewa w
Reniu gdzie przepadłaś dziewczyno? Może planujesz te rabaty?
Reniuuuuu
Reniuuuuu

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Reniu ależ masz pracowitą jesień
piękna rabata powstaje
Czy dobrze widzę, ze rośnie tam berberys Erecta?

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Witam moich gości
Przepraszam, że nie odpisywałam, jakaś brzydka i niedobra chandra mnie wzięła
ale już jest lepiej
Dzięki za różniste propozycje
Na nową rabate przesadziłam magnolie i żywotnika Whipcort, na tym chyba skończe............no może jeszcze dokupie jedną h.Limelight, będę się ładnie odznaczały na tle srebrnego świerku, nie?
Wczoraj kupiłam sobie dwie jodły i sześć tuj kulkowych i dzisiaj latałam z nimi po rabacie i szukałam miejsca
popołudniu będzie sadzenie
Aguś dobrze widziałaś mam dwa berberysy Erecta
Ewciu już jestem i jeszcze raz dzięki za malinki
Masz u mnie mieczyki
Ewiczko róże cą cudne, nie spodziewałam się że tak mi się rozrosną
U mnie dzisiaj też ciepło, ale strasznie wieje, chyba będzie zmiana pogody
Maju dzięki
Na początku rosły tam wrzosy różnego koloru, ale potem przesadziłam i dałam same białe .
Chciałabym już mieć wykorowane rabatki, bo kupuje kore i kupuje i końca kupowania nie widać
Jolu mogłabym codziennie kopać,plewić itp. tylko brakuje mi czasu na takie przyjemności
Kochana zmiany u Kasi są ogromne, u mnie moze tak to wygląda, ale aż tyle się nie dzieje
Danuś idealnie to ty komponujesz rabaty, co doskonale widać u ciebie a u mnie ciągle jest coś przesadzana
Dzięki, że do mnie zajrzałaś
Linetko dzięki
Mam nadzieje, ze roślinki mi ładnie przezimują.
Kasiu u ciebie była rewolucja w ogrodzie
U mnie małymi kroczkami ale do przodu .
Magnolie już przesadziłam, myśle, że przed zimą zdąży się ukorzenić
Miłego dnia

Przepraszam, że nie odpisywałam, jakaś brzydka i niedobra chandra mnie wzięła

Dzięki za różniste propozycje

Na nową rabate przesadziłam magnolie i żywotnika Whipcort, na tym chyba skończe............no może jeszcze dokupie jedną h.Limelight, będę się ładnie odznaczały na tle srebrnego świerku, nie?
Wczoraj kupiłam sobie dwie jodły i sześć tuj kulkowych i dzisiaj latałam z nimi po rabacie i szukałam miejsca

Aguś dobrze widziałaś mam dwa berberysy Erecta

Ewciu już jestem i jeszcze raz dzięki za malinki

Masz u mnie mieczyki

Ewiczko róże cą cudne, nie spodziewałam się że tak mi się rozrosną
U mnie dzisiaj też ciepło, ale strasznie wieje, chyba będzie zmiana pogody
Maju dzięki

Na początku rosły tam wrzosy różnego koloru, ale potem przesadziłam i dałam same białe .
Chciałabym już mieć wykorowane rabatki, bo kupuje kore i kupuje i końca kupowania nie widać

Jolu mogłabym codziennie kopać,plewić itp. tylko brakuje mi czasu na takie przyjemności

Kochana zmiany u Kasi są ogromne, u mnie moze tak to wygląda, ale aż tyle się nie dzieje

Danuś idealnie to ty komponujesz rabaty, co doskonale widać u ciebie a u mnie ciągle jest coś przesadzana

Dzięki, że do mnie zajrzałaś

Linetko dzięki

Mam nadzieje, ze roślinki mi ładnie przezimują.
Kasiu u ciebie była rewolucja w ogrodzie

U mnie małymi kroczkami ale do przodu .
Magnolie już przesadziłam, myśle, że przed zimą zdąży się ukorzenić
Miłego dnia