Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kontrapunkt
100p
100p
Od: 24 mar 2007, o 21:35

Post »

Można się uśmiechnąć o przepis na jabłecznik ? oj będzie się działo :D
Inka
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A w moim regionie jest mało owoców przymrozki załatwiły prawie wszystko :cry:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

Witaj Grażynko. Ostatnio nie miałam zbyt wiele czasu, by wejść na forum. dzisiaj może nadrobię zaległości. Szałwia w doniczkach na wschodnim oknie :lol: . Myślę, że kilka sadzonek się ukorzeni. :D
U Ciebie owoce, że cho cho. U nas o jabłku z sadu można tylko pomarzyć. Oglądam je tylko w sklepie :cry: i w innych ogrodach.
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Kontrapunkciku - przepisy na jabłecznik / wino / znajdziesz na http://old.wino.org.pl/frames/jablko.html - nawet o różnej zawartości chochlika :wink: :lol:

Lady-r - witaj w moim sadzie. Wtym roku drzewa nadrobiły z procentem to,co w minionym zostało stracone przez mrozy, czyli tak jak u Ciebie w tym roku. Może przyszły rok obdarzy Cię taką obfitością jak jest u mnie.

Ewuniu - cieszę się że sadzonki już rosną - będą z nich piękne roślinki na wiosnę a jabłek będziesz miała dostatek w przyszłym roku, drzewa nadrobią tak jak u mnie. :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

anulka pisze:Ja myslałam ,zeby podarowac owoce do szkoły ,przedszkola lub szpitala.Myśle ,ze tam by się nie zmarnowały.U mnie na działkach az serce się pęka ,jak widzę spadunki ,które gniją
Właśnie tak robiłam w czasach kiedy rosło u mnie mnóstwo drzew owocowych.
Niedaleko mam przedszkole i tam transportowałam kosze ...
Dziś nie mam już takiego problemu - na szczęście nie muszę patrzeć jak sięowoce marnują .
Grażynko - Ty masz zatrzęsienie wszystkiego.Myslę,że w następnym roku odpoczniesz....
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Też mam taką nadzieję , bo ten rok upływa mi pod znakiem prac fizycznych aż do upadłego. Myślę że w przyszłym roku będę miała więcej czasu dla siebie i na leniuchowanie, zwłaszcza że niektóre grządki zostały przekopane i obsadzone na nowo. Ale najpierw zimą myślę odpocząć od wszelkich robót w domu i ogrodzie. :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Oj! nie ma równowagi na tym świecie! :( . Jedni mają za mało a drudzy za dużo ... No i gdzie tu sprawiedliwość :evil: ?
Faktycznie - niesamowicie Ci w tym roku obrodziły jabłka! Szkoda, że ten zakład Wam zlikwidowali...
aha! Czytałam, że te stare odmiany jabłoni są najlepsze i najzdrowsze!

A z tymi kamieniami to uważaj, a raczej uważaj na siebie. Niestety nie pamiętam kto to pisał :oops: (jeżeli ta osóbka to czyta, to niech mi wybaczy!), ale przez robienie takich kamiennych ścieżek wylądowała w szpitalu i nabawiła się przepukliny :(
Tak więc - dbaj o siebie Grażynko, bo do zimy jeszcze daleko!
Pozdrawiam serdecznie
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

kogra pisze:Erazmie - jabłonie które w tym roku najobficiej zaowocowały to Fantazja, Beforest, Koksa pomarańczowa, Golden Delicius i Jonared...
A u mnie kwiaty wiosną przemarzły prawie przy wszystkich jabłoniach i nie tylko. Mam tylko trochę owoców przy jabłoni Florina. :cry:
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

W zeszłym roku u mnie było tak samo wszystko wiosną przemarzło,owocowały tylko 3 jabłonki.Za to w tym roku nadrobiły to z nawiązką.
Myślę że w przyszłym roku u Ciebie będzie taki urodzaj jak w tym roku u mnie-czego serdecznie życzę tobie i wszystkim co mają w tym roku słabiutkie plony.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

W moim trawniku pojawił się kolejny "wysyp"maślaczków.Zamiast rydzyków pokazały się też opieńki na pniu starego orzecha laskowego.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Nie daruję sobie tego ,że nie mam u siebie grzybów...
;:111 ;:113

Gdzieś na forum czytałam ,że można kupić grzybnię ... muszę szukać nie ma rady ... .
Pomijając aspekt konsumpcji - to widok jest przepiękny a myslę,że w Twoim ogrodzie również pachnie grzybami. :D
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oooo, widzę, że nie tylko u mnie rosną w trawniku maślaczki, są pyszne więz życzę smacznego :wink: .
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

I pięknie, i smacznie tylko pozazdrościć. :roll:
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grazynko zazdroszczę takiego wysypu owoców :D U mnie mrozik wszystko "zabrał " .Mam nadzieję,że za rok będzie lepiej .
Bardzo smakowicie wyglądają Twoje jabłuszka , chyba jedno sobie podkradnę :wink: :D
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Barbarko - częstuj się do woli, będę wdzięczna jak mi ich ubędzie, bo mniej zostanie roboty. :wink: :lol:

Dorotko - jabłka są rzeczywiście smaczne ale ja chyba w tym roku się ich przejem :cry:

Piku - cieszę się że znasz smak świeżego maślaczka w jajecznicy z świeżym chlebkiem posmarowanym masełkiem i do tego kawa z mleczkiem - śniadanko,że palce lizać :lol: :lol:

Karuś - maślaki uwielbiają towarzystwo modrzewi i brzozy - jeśli takie masz w ogrodzie to maślaki same się pojawią, nie trzeba żadnej grzybni, tu działa symbioza :wink:
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”