Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold 
- Posty: 4630
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: lublin/okolice
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
Aga narobiłaś apetytu ta pizzą, robiłam tez w ubiegłym tygodniu, dzisiaj ostatnia partia sosu slodko-kwaśnego, zrobiłam cztery porcje- obłęd.
			
			
									
						
										
						- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold 
- Posty: 24808
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
Jolu ja się dopiero będę brała za sos słodko kwaśny.... już mam dowiezioną papryczkę, jeszcze tylko kupić pomidorki i ...do roboty   
   Ciebie w ilościach hurtowych
  Ciebie w ilościach hurtowych   
  
			
			
									
						
										
						 
   Ciebie w ilościach hurtowych
  Ciebie w ilościach hurtowych   
  
- kasik 69
- Przyjaciel Forum - gold 
- Posty: 3713
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
Hejka Aguś  
 
Pomidorki suszone pycha,nie robię,bo jednego roku popsuły mi się wszystkie słoiczki.
jak robisz placuszki? Jabłka ścierasz do ciasta?Zdecydowanie lepsze plasterki pozbawione gniazd nasiennych zanurzone w cieście,trochę pracochłonne,ale smak zdecydowanie inny.
Dobrze,że napisałaś,ze nie blanszujesz papryki,przed mrożeniem,w tym roku też tak zrobiłam i jestem ciekawa jaka będzie.
A jak robicie faszerowaną paprykę-nadzienie jak do gołąbków i sos pomidorowy,czy tylko zapiekaną w piekarniku?
			
			
									
						
										
						 
 Pomidorki suszone pycha,nie robię,bo jednego roku popsuły mi się wszystkie słoiczki.
jak robisz placuszki? Jabłka ścierasz do ciasta?Zdecydowanie lepsze plasterki pozbawione gniazd nasiennych zanurzone w cieście,trochę pracochłonne,ale smak zdecydowanie inny.
Dobrze,że napisałaś,ze nie blanszujesz papryki,przed mrożeniem,w tym roku też tak zrobiłam i jestem ciekawa jaka będzie.
A jak robicie faszerowaną paprykę-nadzienie jak do gołąbków i sos pomidorowy,czy tylko zapiekaną w piekarniku?
- Ewiczka52
- Przyjaciel Forum - gold 
- Posty: 1306
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Małopolska
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
AGNES  Pomidorki suszone wyglądają super jeszcze tak nie robiłam ale  też spróbuję
  Pomidorki suszone wyglądają super jeszcze tak nie robiłam ale  też spróbuję  Jeśli można to bardzo proszę o przepis na pizzę z soserm czosnkowym /łącznie jak robisz ciasto pod pizzę/ Dziękuję
 Jeśli można to bardzo proszę o przepis na pizzę z soserm czosnkowym /łącznie jak robisz ciasto pod pizzę/ Dziękuję 
			
			
									
						
							 Pomidorki suszone wyglądają super jeszcze tak nie robiłam ale  też spróbuję
  Pomidorki suszone wyglądają super jeszcze tak nie robiłam ale  też spróbuję  Jeśli można to bardzo proszę o przepis na pizzę z soserm czosnkowym /łącznie jak robisz ciasto pod pizzę/ Dziękuję
 Jeśli można to bardzo proszę o przepis na pizzę z soserm czosnkowym /łącznie jak robisz ciasto pod pizzę/ Dziękuję 
Pozdrawiam Ewula
			
						- Judyta84
- 200p 
- Posty: 219
- Od: 12 maja 2010, o 17:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podlaskie, Zambrów
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
I ja poproszę przepis razem ze spodem 
			
			
									
						
										
						
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold 
- Posty: 24808
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
Joasiu, Kasiu, Ewuniu , Judytko witajcie   
 
Kasiu ja robię różne rodzaje placuszków, z różnych rodzajów ciast i w różny sposób kroję jabłka i inne owoce. Ponieważ, placki to u mnie w domku świetna alternatywa śniadaniowa dla kanapek, wszyscy bardzo je lubią. Zresztą w ogóle staram się robić jak najbardziej urozmaicone śniadania, szczególnie w weekendy, kiedy możemy razem posiedzieć przy stole. A żeby nie było nudno, to robię różne.... Ale jeśli z jabłkami, to najbardziej lubię jabłka obrane, pokrojone na ćwiartki i w cienkie plasterki, takie są moim zdaniem najsmaczniejsze.... Robię również czasami jabłka w całych plastrach, ale takie mniej nam smakują.... w ten sposób to najbardziej lubię smażoną w cieście naleśnikowym cukinię....mmmmm.....pycha....zaraz idę smażyć 
   
 
Przepis na pizzę za chwilkę, bo muszę pędzić , mam gościa na kawkę
			
			
									
						
										
						 
 Kasiu ja robię różne rodzaje placuszków, z różnych rodzajów ciast i w różny sposób kroję jabłka i inne owoce. Ponieważ, placki to u mnie w domku świetna alternatywa śniadaniowa dla kanapek, wszyscy bardzo je lubią. Zresztą w ogóle staram się robić jak najbardziej urozmaicone śniadania, szczególnie w weekendy, kiedy możemy razem posiedzieć przy stole. A żeby nie było nudno, to robię różne.... Ale jeśli z jabłkami, to najbardziej lubię jabłka obrane, pokrojone na ćwiartki i w cienkie plasterki, takie są moim zdaniem najsmaczniejsze.... Robię również czasami jabłka w całych plastrach, ale takie mniej nam smakują.... w ten sposób to najbardziej lubię smażoną w cieście naleśnikowym cukinię....mmmmm.....pycha....zaraz idę smażyć
 
   
 Przepis na pizzę za chwilkę, bo muszę pędzić , mam gościa na kawkę

- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold 
- Posty: 8593
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: 30 km poniżej Wrocławia
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
Jutro będę jechac z praktyk, to kupie papryke, bo juz dosć tania jest i wrzuce troche do zamrażarki.
			
			
									
						
										
						- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold 
- Posty: 24808
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
Aniu później zimą super jest do różnych mięsnych sosów i leczo   
 
PIZZA


Na dużą blachę, taką, jaka jest w wyposażeniu piekarnika .
* 2 czubate szklanki mąki
* 0,5 kostki drożdży ( 50g)
* 1 szkl ciepłej wody
* czubata łyżeczka cukru
* pół łyżeczki soli
* 2 łyżeczki oleju
Drożdże kruszymy do szklanki ciepłej wody, wsypujemy cukier i dokładnie rozprowadzamy, na jednolitą zawiesinę. Wylewamy do mąki z solą, dodajemy olej. Całość dokładnie mieszamy, do uzyskania jednorodnego, pulchnego ciasta.
Blachę dokładnie smarujemy olejem. Wykładamy na nią ciasto, które natłuszczonymi palcami rozprowadzamy cienką warstwą po całej blasze. .......
i teraz co kto lubi....dodatki według gustu..... ta na fotce posmarowana jest sosem pomidorowym, następnie poukładane plastry salami, szynki i chudziutkiego boczku wędzonego, plasterki sera brie, suszone pomidorki ( równie dobrze mogą być plastry surowych) plastry cukinii, paski papryki, krążki ostrej papryczki, czarne oliwki, kukurydza z puszki.....
Wkładamy pizzę do piekarnika na ok 15-20 min w temp 180*. Kilka minut przed końcem pieczenia, wykładamy cienkimi plasterkami żółtego sera. Nie wolno zapomnieć o przyprawach....np zioła prowansalskie, bazylia, oregano, majeranek...itp
Polecam....pyyyycha 
   
 
...dodatki mogą być zupełne inne.... co kto lubi, tylko warzywa, ryby, mielone mięsko..... pełna dowolność...
			
			
									
						
										
						 
 PIZZA


Na dużą blachę, taką, jaka jest w wyposażeniu piekarnika .
* 2 czubate szklanki mąki
* 0,5 kostki drożdży ( 50g)
* 1 szkl ciepłej wody
* czubata łyżeczka cukru
* pół łyżeczki soli
* 2 łyżeczki oleju
Drożdże kruszymy do szklanki ciepłej wody, wsypujemy cukier i dokładnie rozprowadzamy, na jednolitą zawiesinę. Wylewamy do mąki z solą, dodajemy olej. Całość dokładnie mieszamy, do uzyskania jednorodnego, pulchnego ciasta.
Blachę dokładnie smarujemy olejem. Wykładamy na nią ciasto, które natłuszczonymi palcami rozprowadzamy cienką warstwą po całej blasze. .......
i teraz co kto lubi....dodatki według gustu..... ta na fotce posmarowana jest sosem pomidorowym, następnie poukładane plastry salami, szynki i chudziutkiego boczku wędzonego, plasterki sera brie, suszone pomidorki ( równie dobrze mogą być plastry surowych) plastry cukinii, paski papryki, krążki ostrej papryczki, czarne oliwki, kukurydza z puszki.....
Wkładamy pizzę do piekarnika na ok 15-20 min w temp 180*. Kilka minut przed końcem pieczenia, wykładamy cienkimi plasterkami żółtego sera. Nie wolno zapomnieć o przyprawach....np zioła prowansalskie, bazylia, oregano, majeranek...itp
Polecam....pyyyycha
 
   
 ...dodatki mogą być zupełne inne.... co kto lubi, tylko warzywa, ryby, mielone mięsko..... pełna dowolność...
- 
				juda
- Przyjaciel Forum - gold 
- Posty: 1349
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpacie okolice Jasła
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
Aż ślinka cieknie 
			
			
									
						
							
Pozdrawiam Teresa
Miłe chwile dnia każdego czynią człeka szczęśliwym.
			
						Miłe chwile dnia każdego czynią człeka szczęśliwym.
- Judyta84
- 200p 
- Posty: 219
- Od: 12 maja 2010, o 17:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podlaskie, Zambrów
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
Dzięki za przepisik 
			
			
									
						
										
						
- duju
- Przyjaciel Forum - gold 
- Posty: 3954
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: wielkopolska
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
Fajny przepis, zrobię w sobotę , jak wrócę   Bo pizza już za mną tydzień chodzi
 Bo pizza już za mną tydzień chodzi  
			
			
									
						
							 Bo pizza już za mną tydzień chodzi
 Bo pizza już za mną tydzień chodzi  
Pozdrawiam -  Justyna
			
						- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold 
- Posty: 24808
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
O proszę dwie Judytki    Witajcie
 Witajcie  
 
Justynko ciesze się, że się odezwałaś , już się niepokoiłam i w Twoim wątku Cię poszukiwałam 
   
 
Pizza fajna do zrobienia, bo tak naprawdę błyskawiczna
			
			
									
						
										
						 Witajcie
 Witajcie  
 Justynko ciesze się, że się odezwałaś , już się niepokoiłam i w Twoim wątku Cię poszukiwałam
 
   
 Pizza fajna do zrobienia, bo tak naprawdę błyskawiczna

- Ewiczka52
- Przyjaciel Forum - gold 
- Posty: 1306
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Małopolska
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
AGNES  Również dziękuję za przepis - robimy jutro z córką na obiad Twoja pizzę
  Również dziękuję za przepis - robimy jutro z córką na obiad Twoja pizzę 
			
			
									
						
							 Również dziękuję za przepis - robimy jutro z córką na obiad Twoja pizzę
  Również dziękuję za przepis - robimy jutro z córką na obiad Twoja pizzę 
Pozdrawiam Ewula
			
						- asma
- Przyjaciel Forum - gold 
- Posty: 7821
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Gdynia
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
Witaj:))
M przyniósł mi wczoraj torbę aronii.Nie robiłam nigdy z aronii nic więc siedzę w necie i szukam przepisów.Znalazłam dżemiki aroniowe z jabłkami,gruszkami ,cynamonem -wybrałam najprostsze w przygotowaniu.Masz swój sprawdzony przepis na konfiturki itp?
Oczyszczoną aronię wstawiłam teraz do zamrażarki-piszą ,że straci goryczkę.
Czekam na ciekawy przepis
			
			
									
						
										
						M przyniósł mi wczoraj torbę aronii.Nie robiłam nigdy z aronii nic więc siedzę w necie i szukam przepisów.Znalazłam dżemiki aroniowe z jabłkami,gruszkami ,cynamonem -wybrałam najprostsze w przygotowaniu.Masz swój sprawdzony przepis na konfiturki itp?
Oczyszczoną aronię wstawiłam teraz do zamrażarki-piszą ,że straci goryczkę.
Czekam na ciekawy przepis










 
 
		
