No właśnie że sadząGRANIA pisze:Tysonka ja też zaglądałam na zachód a ona tuż tuż, no ale przecież w Zorach czy Rybniku nie sadzą ziemniaków![]()

No właśnie że sadząGRANIA pisze:Tysonka ja też zaglądałam na zachód a ona tuż tuż, no ale przecież w Zorach czy Rybniku nie sadzą ziemniaków![]()
Mam pytanie czy można posypać popiołem, i od razu podlać gnojówką z pokrzyw? Czy odczekać jakiś czas? Zabieg zastosuję pod folią. I w takim przypadku kiedy użyć Mildex 711,9 WG. W rzeszowskim i okolicach nie ma jeszcze zarazy.massur pisze:kozula pisze: Jeśli ziemia chuda, trzeba pomidorom dostarczyć wszystkie składniki pokarmowe.
Pokrzywówka + popiół drzewny (rozsypany wcześniej) - tu są już wszystkie składniki potrzebne pomidorom.
Pozdrawiam, kozula
Dodać. Jeżeli pojawi się na liściach niedobór magnezu, zmiany się już nie cofną a z czasem mogą ulec nekrozie i o to tu chodziHania_wroc pisze:Dodać ten siarczan magnezu, z ktorego Ty zawsze korzystasz?
Grosik, to może zrób wcześniej oprysk, nie czekaj na komunikat? Ja już opryskałam, mimo, że nie ma aktywnego komunikatu jeszcze w pobliżu. Przy takiej pogodzie prędzej czy później i tak oprysk będzie koniecznygrosik pisze: boję się, że do mnie najprędzej przyjdzie zaraza z Czech właśnie... buuuu....i bedzie po ptokach
Na Śląsku już jest w Pszczynie - patrząc na południe. Stąd już niedaleko do Czech - ja już opryskałam, a mam do granicy z Czechami ok 5 kmgrosik pisze:Nie wie ktoś czy w Republice \Czeskiej też mają coś takiego jak Piorin i sygnalizują zbliżającą się zarazę... bardzo byłabym wdzięczna za linka gdyż sama nie mogę znaleźć a boję się, że do mnie najprędzej przyjdzie zaraza z Czech właśnie... buuuu....i bedzie po ptokach
skot1a pisze:Mam pytanie czy można posypać popiołem, i od razu podlać gnojówką z pokrzyw? Czy odczekać jakiś czas? Zabieg zastosuję pod folią. I w takim przypadku kiedy użyć Mildex 711,9 WG. W rzeszowskim i okolicach nie ma jeszcze zarazy.massur pisze:kozula pisze: Jeśli ziemia chuda, trzeba pomidorom dostarczyć wszystkie składniki pokarmowe.
Pokrzywówka + popiół drzewny (rozsypany wcześniej) - tu są już wszystkie składniki potrzebne pomidorom.
Pozdrawiam, kozula