Moje kwiaty doniczkowe
- rapunzel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje kwiaty doniczkowe
Monika, gdzieś tu na forum czytałam, ze fuksja nie powinna mieć przede wszystkim żadnych podstawek, w których zalegałaby woda. Podlewasz obficie, żeby ta woda wylała się przez otwory w dnie, wskazany drenaż, choćby ze styropianu, Ja do mojej fuksji w wiszącej doniczce, gdzie w sumie rosły 4 rośliny, lałam codziennie latem, kiedy nie padało, chyba z litr wody, fakt, że dużo wyciekało, ale fuksja rosła jak szalona. Zasilałam ją uniwersalnym nawozem do kwiatów balkonowych. Wieczorem albo rano trzeba zrosić. Moja fuksja trzymała się dobrze nawet mimo długotrwałej walki z upierdliwym mączlikiem. Teraz zrobiłam eksperyment i włożyłam do doniczki kulę nawadniającą, ale myślę, że latem to ta kula będzie tylko na wszelki wypadek, a podlewać będę tradycyjnie.
- Monik27
- 500p
- Od: 23 sty 2012, o 08:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
o mamusiu jeden no może dwa dni mnie nie było a tu proszę ile gości
ale wam się spodobała psinka fajna kuleczka to jest mały tuścioszek ale żebyście zobaczyli jak sie cieszy jak kogoś widzi tylko jak się już uczepi to nawet spać by razem z tobą poszedł
Agucha
Karolina no to sobie kochana roboty narobiłaś teraz to przynajmnej z 3 lata będziesz te kciuki trzymać
niunia dziękuje w imieniu kwiatuchów i psiaka oczywiście
Ananke witaj kochana i ty u mnie
dziękuje za odwiedzinki i pozostawienie śladu
wcale dużo nie ma troszkę biedronkowych okazów
Diamenciku a proszę ja już się nie mogę doczekać aż się rozwinie tylko żeby go znowu liściory nie zgniotły
Mika on tak pięknie na zdjęc wygląda tak to waleczno psina jest i ząbki ostre chyba ząbkuje dopiero
Nika to jest kochana mały baranek
według unijnych wymogów
Heliofinka no to ja też tak ją traktuje z jednym małym ale ja latem strasznie dużo pracuje i może miała za mało tej wody
ale kupie teraz i będę pilnować
Oksi a dziękuje mamie buchnełam jak ją wyrzucała do kosza
Irysek tylko czemu tak pomalutku ...
Stokrotkania no ciekawe kto kogo by wytarmosił, nie no milutka owieczka śpi smyk z moją małą siostrą a ostatnio słuchajcie pierwszy dzień na dworze prawie cały na słoneczku spędziła a jak wyszła na trawę to tak stąpał jakby po czerwonym dywanie chodził, no i smyk oczywiście z niego rośnie bo kwiatki wcina...
Dorachiummoja w tamtym roku w domu stała aczkolwiek przy balkonie i tak skubana bujnie kwitła że żal mi było ją do ogrodu wynosić
Rapunzel ty moja skarbnico wiedzy jadę na giełdę i kupuję można już ?? może stać w domu ?? i będę próbować swoich nowych sił.

Agucha

Karolina no to sobie kochana roboty narobiłaś teraz to przynajmnej z 3 lata będziesz te kciuki trzymać

niunia dziękuje w imieniu kwiatuchów i psiaka oczywiście
Ananke witaj kochana i ty u mnie

Diamenciku a proszę ja już się nie mogę doczekać aż się rozwinie tylko żeby go znowu liściory nie zgniotły

Mika on tak pięknie na zdjęc wygląda tak to waleczno psina jest i ząbki ostre chyba ząbkuje dopiero

Nika to jest kochana mały baranek

Heliofinka no to ja też tak ją traktuje z jednym małym ale ja latem strasznie dużo pracuje i może miała za mało tej wody

Oksi a dziękuje mamie buchnełam jak ją wyrzucała do kosza

Irysek tylko czemu tak pomalutku ...
Stokrotkania no ciekawe kto kogo by wytarmosił, nie no milutka owieczka śpi smyk z moją małą siostrą a ostatnio słuchajcie pierwszy dzień na dworze prawie cały na słoneczku spędziła a jak wyszła na trawę to tak stąpał jakby po czerwonym dywanie chodził, no i smyk oczywiście z niego rośnie bo kwiatki wcina...
Dorachiummoja w tamtym roku w domu stała aczkolwiek przy balkonie i tak skubana bujnie kwitła że żal mi było ją do ogrodu wynosić
Rapunzel ty moja skarbnico wiedzy jadę na giełdę i kupuję można już ?? może stać w domu ?? i będę próbować swoich nowych sił.
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Cześć Monisiu!
Wczoraj byłam w biedronce i sobie normalnie kupiłam dwa rozchodniki na mini skalniaczek (mam zamysł posadzić do takiej metalowej misy ze trzy roślinki i kamykami podsypać) i fikusika a'la bonsai. Normalnie nie można mnie wpuścić nawet do biedronki. A dzisiaj lecę do Netto bo wypatrzyłam sobie sznur motyli z lampkami led na balkon - będę robić romantyczny nastrój
I może jakiś mały kwietniczek
A od Babci przytargałam drzewko szczęścia
Hobbicik dobrze zniosł moje chemiczne opryski i niedługo będę mogła ci wysłać
Wczoraj byłam w biedronce i sobie normalnie kupiłam dwa rozchodniki na mini skalniaczek (mam zamysł posadzić do takiej metalowej misy ze trzy roślinki i kamykami podsypać) i fikusika a'la bonsai. Normalnie nie można mnie wpuścić nawet do biedronki. A dzisiaj lecę do Netto bo wypatrzyłam sobie sznur motyli z lampkami led na balkon - będę robić romantyczny nastrój

A od Babci przytargałam drzewko szczęścia

Hobbicik dobrze zniosł moje chemiczne opryski i niedługo będę mogła ci wysłać

- Monik27
- 500p
Niuniakochanie ty to masz jak ja też nie mogę do sklepów chodzić bo zaraz coś przywlekę już kochana z twoich opowieści sobie wyobrazam jak to będzie wszystko pięknie razem wyglądać nie mogę się doczekać a ja rozchodniczka kiedyś z olsztyna przywlekłam i tak się ładniutko rozrósł ze chej
to mi w netto też coś kup
bo ja dzisiaj nigdzie nie idę no chyba że zachaczę o biedronkę po pracy

Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Twoje cantadeski lepiej rosna niz moje...no ale moje wysialam gdzies chyba z 2 tygodnie jak nie wiecej po tobie. A psinka sliczna...Ide cyknac moje cantadeski 

Pozdrawiam Kasia
Moje kwiatuszki
Moje kwiatuszki
- Jatra
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:

O jej ,jak u Ciebie wiosennie ile młodych roślinek

Pięknie sie zrobiło , moje serduszko też podskoczyło z radości jak zobaczyłam mała pisinkę , mam teraz takich maleństw 6 słodziaki

- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Kontakt:
Brawa dla peperomi , pięknie Ci zakwitła, a psinka siostry jak piękna , oczka ładnie się jej świecą 

- Monik27
- 500p
Jatra dziękuje w imieniu roślinek
Aloesik co do peperomi to wczoraj maleństwo rozsadziłam z niej i też kwitnie
okropna ta pogoda dzisiaj i jeszcze rano mi samochód padł normalnie masakra od rana do pracy się przez to spóźniłam a przecież wczoraj był piątek 13 a nie dzisiaj

Aloesik co do peperomi to wczoraj maleństwo rozsadziłam z niej i też kwitnie

okropna ta pogoda dzisiaj i jeszcze rano mi samochód padł normalnie masakra od rana do pracy się przez to spóźniłam a przecież wczoraj był piątek 13 a nie dzisiaj

Śliczne kwiaty
a psinka urocza 

Pozdrawiam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=32078" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=32078" onclick="window.open(this.href);return false;
Moniko masz cudeńka w domu takie wypielęgnowane
a Twoja azalia stoi w doniczce i jeszcze w drugiej
doniczce z czym? pies bajeczka jaki mniamniuśny aż się chce go zjeść

doniczce z czym? pies bajeczka jaki mniamniuśny aż się chce go zjeść

- Monik27
- 500p
7vstynaa dziękuje kochana w imieniu zielonych
magda41
oj azalia to w osłonce stoi bo kiedyś wyczytałam że się ją raz na tydzień podlewa w ten sposób że zalewa wodą dopóki bąbelki się robią i dlatego jest w zwykłej doniczce i osłonce na dnie osłonki jest troszkę keramzytu żeby w wodzie nie stała co się będzie skraplać po kąpieli i po spryskiwaniu bo codziennie ją zraszam i na razie rośnie mam nadzieję że zakwitnie ponownie 

magda41

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Cześć Monisiu!
Jak pogoda u ciebie? Bo u mnie ponuro i leje
Jak pogoda u ciebie? Bo u mnie ponuro i leje

- Monik27
- 500p
kochana u mnie tak samo niestety ale na szczęście jeszcze nie leje
jeszcze

- fiskomp
- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
A mnie już tak i to ze dwie godziny, a słonka to od piatku jak na lekarstwo. Ehhh gdzie ta wiosna.
- Monik27
- 500p
u mnie też leje teraz i to okropnie