Moje kwiaty doniczkowe

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje kwiaty doniczkowe

Post »

Monika, gdzieś tu na forum czytałam, ze fuksja nie powinna mieć przede wszystkim żadnych podstawek, w których zalegałaby woda. Podlewasz obficie, żeby ta woda wylała się przez otwory w dnie, wskazany drenaż, choćby ze styropianu, Ja do mojej fuksji w wiszącej doniczce, gdzie w sumie rosły 4 rośliny, lałam codziennie latem, kiedy nie padało, chyba z litr wody, fakt, że dużo wyciekało, ale fuksja rosła jak szalona. Zasilałam ją uniwersalnym nawozem do kwiatów balkonowych. Wieczorem albo rano trzeba zrosić. Moja fuksja trzymała się dobrze nawet mimo długotrwałej walki z upierdliwym mączlikiem. Teraz zrobiłam eksperyment i włożyłam do doniczki kulę nawadniającą, ale myślę, że latem to ta kula będzie tylko na wszelki wypadek, a podlewać będę tradycyjnie.
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

o mamusiu jeden no może dwa dni mnie nie było a tu proszę ile gości :heja ;:196 ;:196 ale wam się spodobała psinka fajna kuleczka to jest mały tuścioszek ale żebyście zobaczyli jak sie cieszy jak kogoś widzi tylko jak się już uczepi to nawet spać by razem z tobą poszedł :;230
Agucha ;:196
Karolina no to sobie kochana roboty narobiłaś teraz to przynajmnej z 3 lata będziesz te kciuki trzymać :;230
niunia dziękuje w imieniu kwiatuchów i psiaka oczywiście
Ananke witaj kochana i ty u mnie ;:196 ;:196 dziękuje za odwiedzinki i pozostawienie śladu :tan wcale dużo nie ma troszkę biedronkowych okazów :;230
Diamenciku a proszę ja już się nie mogę doczekać aż się rozwinie tylko żeby go znowu liściory nie zgniotły ;:223
Mika on tak pięknie na zdjęc wygląda tak to waleczno psina jest i ząbki ostre chyba ząbkuje dopiero :;230 :;230
Nika to jest kochana mały baranek :;230 według unijnych wymogów :;230
Heliofinka no to ja też tak ją traktuje z jednym małym ale ja latem strasznie dużo pracuje i może miała za mało tej wody ;:223 ale kupie teraz i będę pilnować
Oksi a dziękuje mamie buchnełam jak ją wyrzucała do kosza ;:145
Irysek tylko czemu tak pomalutku ...
Stokrotkania no ciekawe kto kogo by wytarmosił, nie no milutka owieczka śpi smyk z moją małą siostrą a ostatnio słuchajcie pierwszy dzień na dworze prawie cały na słoneczku spędziła a jak wyszła na trawę to tak stąpał jakby po czerwonym dywanie chodził, no i smyk oczywiście z niego rośnie bo kwiatki wcina...
Dorachiummoja w tamtym roku w domu stała aczkolwiek przy balkonie i tak skubana bujnie kwitła że żal mi było ją do ogrodu wynosić
Rapunzel ty moja skarbnico wiedzy jadę na giełdę i kupuję można już ?? może stać w domu ?? i będę próbować swoich nowych sił.
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Cześć Monisiu!
Wczoraj byłam w biedronce i sobie normalnie kupiłam dwa rozchodniki na mini skalniaczek (mam zamysł posadzić do takiej metalowej misy ze trzy roślinki i kamykami podsypać) i fikusika a'la bonsai. Normalnie nie można mnie wpuścić nawet do biedronki. A dzisiaj lecę do Netto bo wypatrzyłam sobie sznur motyli z lampkami led na balkon - będę robić romantyczny nastrój ;:224 I może jakiś mały kwietniczek ;:224
A od Babci przytargałam drzewko szczęścia ;:224
Hobbicik dobrze zniosł moje chemiczne opryski i niedługo będę mogła ci wysłać ;:108
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

Niuniakochanie ty to masz jak ja też nie mogę do sklepów chodzić bo zaraz coś przywlekę już kochana z twoich opowieści sobie wyobrazam jak to będzie wszystko pięknie razem wyglądać nie mogę się doczekać a ja rozchodniczka kiedyś z olsztyna przywlekłam i tak się ładniutko rozrósł ze chej :heja to mi w netto też coś kup :;230 :;230 :;230 bo ja dzisiaj nigdzie nie idę no chyba że zachaczę o biedronkę po pracy :;230 :;230
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
tasikk
200p
200p
Od: 8 lut 2012, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Twoje cantadeski lepiej rosna niz moje...no ale moje wysialam gdzies chyba z 2 tygodnie jak nie wiecej po tobie. A psinka sliczna...Ide cyknac moje cantadeski ;:224
Pozdrawiam Kasia
Moje kwiatuszki
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

O jej ,jak u Ciebie wiosennie ile młodych roślinek ;:oj
Pięknie sie zrobiło , moje serduszko też podskoczyło z radości jak zobaczyłam mała pisinkę , mam teraz takich maleństw 6 słodziaki ;:196 .
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

Brawa dla peperomi , pięknie Ci zakwitła, a psinka siostry jak piękna , oczka ładnie się jej świecą ;:333
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

Jatra dziękuje w imieniu roślinek ;:196
Aloesik co do peperomi to wczoraj maleństwo rozsadziłam z niej i też kwitnie :;230 :;230
okropna ta pogoda dzisiaj i jeszcze rano mi samochód padł normalnie masakra od rana do pracy się przez to spóźniłam a przecież wczoraj był piątek 13 a nie dzisiaj :cry: :cry: :cry:
Awatar użytkownika
7vstyna
200p
200p
Od: 28 sty 2010, o 11:13

Post »

Śliczne kwiaty ;:138 a psinka urocza ;:108
Pozdrawiam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=32078" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
magda41
500p
500p
Od: 24 lip 2011, o 09:14

Post »

Moniko masz cudeńka w domu takie wypielęgnowane ;:138 ;:138 ;:138 a Twoja azalia stoi w doniczce i jeszcze w drugiej
doniczce z czym? pies bajeczka jaki mniamniuśny aż się chce go zjeść :tan :tan :tan
Moje roślineczki :) :)

Zapraszam! Magda :)
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

7vstynaa dziękuje kochana w imieniu zielonych ;:196
magda41 :oops: :oops: oj azalia to w osłonce stoi bo kiedyś wyczytałam że się ją raz na tydzień podlewa w ten sposób że zalewa wodą dopóki bąbelki się robią i dlatego jest w zwykłej doniczce i osłonce na dnie osłonki jest troszkę keramzytu żeby w wodzie nie stała co się będzie skraplać po kąpieli i po spryskiwaniu bo codziennie ją zraszam i na razie rośnie mam nadzieję że zakwitnie ponownie ;:196
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Cześć Monisiu!
Jak pogoda u ciebie? Bo u mnie ponuro i leje ;:14
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

kochana u mnie tak samo niestety ale na szczęście jeszcze nie leje ;:224 jeszcze
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

A mnie już tak i to ze dwie godziny, a słonka to od piatku jak na lekarstwo. Ehhh gdzie ta wiosna.
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

u mnie też leje teraz i to okropnie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”