Witam,
napracowałam się wczoraj, napisałam post załączyłam zdjęcia i co i nic, wysłać nie można było, forum było niedostępne, jak widzę w całej Polsce. Ostatnie wpisy są z godzin 20,30 - 20,40.
Remi, na tą rabatę kupiłam lilie mix kolorów są prawie same pomarańczowe, kupiłam też same białe, jeszcze nie kwitnie ale i tak widzę wśród nich jedną pomarańczę, będę musiała przesadzić, powiem szczerze, też uważam, że w grupie ładnie wyglądają, zwłaszcza w dużych ogrodach,
Kasiu, lilie mam drugi sezon, z tymi które posadziłam nie mam kłopotu, w zasadzie kłopot może być tylko z orientalnymi, ale zawsze można wykopać na zimę lub spróbować nakryć, z nornicami nie mam na razie kłopotów, ale mieszka z nami kotka dość łowna i dwa małe psiaki, które też potrafią pokazać nornicy "gdzie raki zimują"
Olgo, może i nie piękne ale chciałam zapełnić rabatkę póki się hortensje rozrosną, w tej chwili są małe, pierwszy raz zakwitną, a lilie przesadzę grupując kolorem,
Marysiu, połowę skosiłam, jutro reszta. Róże rosną ładnie, ale kilka straciłam zimą,
Misiu, myślę, że to nie prawda, ale przy różach jest więcej zachodu,
Kasiu, może i są "nieskromne"

Westerland - orginał mocno ucierpiał w tym roku, myślałam, że całkiem padł. ale teraz puścił wątła gałazkę może się rozrośnie, to co pokazałam to córka orginału, sama ukorzeniłam, orginał podobnie jak Graham Thomas są u mnie już 10 lat, do tej pory zimował najlepiej ze wszystkich, ale zawsze było trochę śniegu w najzimniejszym okresie,
Mam też takie i trochę innych, ale nie wszystko na raz,