Róże Annes-i love:) część 2

Zablokowany
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże Annes-i love:) część 2

Post »

Aguś, jeśli odebrałaś mój post jako ewentualne wkręcanie Cię w coś kłopotliwego, to, proszę wybacz ;:180 ... :oops: . Naprawdę jest mi głupio, że mogłaś poczuć się w jakikolwiek sposób niekomfortowo ;:180 . Również uważam, że kupno tych róż dla forumek z innych stron kraju było z Twojej strony wielkim gestem ;:108 . Podziwiam tutaj Twoje chęci i zaangażowanie ;:63 .
A mój post? Ja po prostu sobie tak na głos :wink: wyraziłam jakiś pomysł, bo naprawdę jestem wkurzona na swoje okoliczne sklepy ogrodnicze (oprócz Auchan i LM), że sprzedają ciągle i ciągle te same odmiany róż ... :x . Zupełnie jak 10 lat temu. Nawet będąc 2 dni temu we Florpaku usłyszałam o zamówionych różach z gołym korzeniem: "...te same proszę pani co zwykle ...". No wyć się chce ...
... Chodziło mi tylko o podanie info ... ;:96 ...
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moni ale ja też nic złego na myśli nie miałam :oops: .
Dzieci,praca,dom-wszystko na mojej głowie-nie chcę się deklarować bo wiem że w którymś momencie nie wydolę czasowo :lol:.
Majeczka miała ich tam atakować telefonicznie-może coś wskóra .
Jak pisałam-to jest monopolista u nas i czasem trafi się coś fajnego . Ale te fajne szybko się rozchodzą.
Napiszcie (konkretnie) odm. poszukiwane- mogę zajechać i zapytać.

I mam nadzieję że swoim poprzednim wpisem nikogo nie uraziłam :oops: .
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczyny bo smutkiem powiało ;:196 Nie martwcie się tak bardzo....lepiej powiedzcie jaka u Was pogoda,u mnie dziś wiało i zimno,pomimo,że słonko czasem wyszło.Nie byłam juz tydzień na działce i strasznie się stęskniłam.Auto szwankowało,naprawa,a jutro wyruszam obchód zrobić.Ciekawe jak Eden...czy już zakwitł? Jutro się dowiem....ściskam Was
Aguś specjalnie nigdzie nie jedź...jak będziesz kiedyś przypadkowo to daj mi sygnał,a ja zadzwonię...jak jakaś perła będzie :wit
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ok. :D .
U mnie piękne słonko -dziś w krótkim rękawie kosiłam 1800m2 trawnika :D nie mojego :lol: .
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ogrodnik-pracuś z Ciebie ;:63 Napracowałaś się solidnie ;:108 Jutro ma być cieplej,a w niedzielę jeszcze lepiej....oby tak dalej Aguś :D
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Dziewczynki, wbrew nadchodzącej jesieni ;:3 coraz więcej, , więc ;:136 !!! Wykorzystajmy każdą słoneczną chwilę na prace ogródkowe :uszy . Ta dzisiejsza nie najciekawsza pogoda dała mi do myślenia, że sadzenie np. cebulowych przy 10*C, to żadna przyjemność. A trzeba jeszcze poprzesadzać byliny, przygotować miejsce i dołki pod róże ...Oj, w lesie jestem z robotą ... ;:108 .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Anka a ja Cie podziwiam-dwa wątki ciągniesz a ja u siebie od kilku dni nie byłam :;230 .\
Muszę coś skrobnąć bo aż mi głupio :oops: .
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Witajcie, no to o pogodzie :;230 :;230 :;230 , dobre...... :D
Aga dobra jesteś 1800 m2 trawnika, kurcze facecik by się przydał.
Rosetko, tylko nie syp teraz suchego obornika pod róże, bo będzie kuku...
Wyczytałam twoje pytanie u Vertigo.
Aniu oj ciekawa jestem jak kwitnie Eden Rose 85. ;:65 ;:65 Jaki ten drugi wątek, co ja nie wiem ?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni oj dołków to mam trochę do kopania....trzeba się ostro do pracy zabrać... ;:158
W tym roku cebulowych sadzę w minimalnych ilościach.Narcyzy posadzone,pozostały mi jeszcze cebule tulipanów czarnych z Biedronki.
W niedzielę jak dobrze pójdzie pojadę na targi ogrodnicze.Nie spocznę,póki nie zobaczę roślinek.To ostatnia szansa przed zimą zaopatrzyć się w kilka bylinek ;:65

Aga nie jest tak źle z dwoma wątkami...lubię pisać.... :uszy

Maju w podpisie jest link do mojego wątku ogrodowego...... :D
Eden czeka ;:65 Jutro więc rano piknik czeka na nas....a Edena mam nadzieję zobaczyć kwitnącego.
Po tym co dziś zobaczyłam u Ciebie ......licze na to,że teraz róże dłużej trzymają kwiaty,bo nie ma gorąca ;:108
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Witaj Aniu, czekam na Edenka ;:65 ;:65 ;:65 .
Już wchodzę do ogrodu, a ja nie widziałam o nim ;:14
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po powrocie na pewno zdam relację ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem ....dziś był piękny dzień ;:3 Grilowaliśmy karkóweczkę i kiełbaski,trawa skoszona...ach aby jak najdłużej taka pogoda się utrzymała...
Niestety dużo róż złapała czarna plamistość;( Najbardziej William S oraz Aspiryne Rose.
Bailando zdrowiutka i cudna.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Eden ...oj długo jeszcze na niego poczekam ;:65

Obrazek

Obrazek

Na nią wciąż czekam..jeszcze nigdy jej nie widziałam:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
PiVi
100p
100p
Od: 21 lip 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Rozeta pisze: Następnie rozpowiemy ;:17 , że 'taki a taki' sklepik ma u siebie perełki różane i ... ;:138 ...różomaniaczki (w tym także i my) będą zachwycone ... :lol: .

Chociaż, zastanawiam się teraz, czy tu na forum tak można ... ;:24 . Jak myślisz?
Nie tylko można - ale trzeba i... powinno się (to moje prywatne zdanie).

Niestety w Polsce i ogólnie w Europie idea for internetowych została potwornie wypaczona (w USA Jeszcze w miarę się trzyma)
Fora właśnie po to zostały stworzone - by dzielić się wiedzą, informacjami i linkami do ciekawych sklepów, promocji i niszowych produktów.
A u nas ta chrzaniona poprawność i "nie wolno reklamować" - przegięcie w drugą stronę a do tego zazwyczaj milion AdWordsów, bannerów i innego syfu byle by wycisnąć jak najwięcej pln`ów ze strony którą de facto tworzy społeczność.
Oczywiście rozumiem, że masa osób zakłada konta po to by uprawiać tzw. "marketing szeptany" i spamować fora,
ale Wy dziewczyny macie już taką opinię, że nikomu z administracji (kolejna moja prywatna opinia) nie powinno przyjść do głowy, że robicie to w celach komercyjnych licząc na jakąś korzyść.
Przyznam się, że właśnie piszę na tym konkretnym forum, bo jest tu całkiem przyjemnie - pomijając Waszą obecność i multum wiedzy to jest ono sensownie moderowane i nie atakują mnie wszędzie reklamy, popupy :)

... a żeby nie było zupełnie "nieróżanie" to ten Pompon naprawdę rewelacyjny.
Pytanie jak będzie znosił deszcze. Mam Eden85 (czekam na pierwsze kwiaty) - liczę na podobny efekt skoro to siostrzane róże :)
Jaka jest nazwa rejestrowa tej odmiany ? Na HMF jest kilka "pompon"`ów ale nie widzę Meillanda.

PiVi
Moje Róże czyli nowe hobby.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Aniu piekne fotki. Mój Eden postanowił uszczęśliwić mnie jednym, samotnym pąkiem.
Niestety jeszcze trochę to potrwa zanim zakwitnie. :? Ale moze przed zimą się wyrobi -chociaż z jego refleksem..... ;:224
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pivi Pompon to inaczej Pashmina ;:108 Wspaniała róża-niespodzianka...
Nie mam pojęcia jak znosi deszcze,w ogóle mało o niej wiem.

lemko dzięki ;:196 Cieszę się,że róże kwitną :D Czekam z Tobą na Edena-to nic,że ma tylko jednego pąka ;:224
Refleks ma ślimaczy,mojego jak zobaczyłam wczoraj niczym się nie różnił niż przed tygodniem.....czekamy zatem razem na królewicza :uszy
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”