Siew,rozsada,pikowanie pomidorów cz.7
- Szymonambar222
- 500p
- Od: 28 gru 2008, o 08:23
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje pomidory byłam zmuszona wysadzić już pod koniec kwietnia, robiąc pierwszy raz rozsadę sama w domu i obawiając się żę nic z tego nie będzie za wcześniej wysiałam nasiona bo jeszcze w lutym.
Pomimo że były przykryte agrowłókniną to po posadzeniu nie wyglądały zbyt ciekawie, silne wiatry i niskie temperatury noca nie bardzo im odpowiadały ale teraz wyglądają już tak :

Pomimo że były przykryte agrowłókniną to po posadzeniu nie wyglądały zbyt ciekawie, silne wiatry i niskie temperatury noca nie bardzo im odpowiadały ale teraz wyglądają już tak :

pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
- kozula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kristalon to baardzo dobry nawóz , do pomidorów również. Do pomidorów w gruncie na pewno dobry będzie pomarańczowy , czerwony pewnie też . W niektórych sklepach rozpakowują te 3 kilo ( jest w woreczkach po 1kg ) i tak sprzedają . Można go używać do większości roślin kupując jeszcze 1 kg saletry amonowej jeśli ktoś nie ma czasu na gnojówki roślinne . W zależności od fazy rozwojowej kwiatów , drzewek czy warzyw dodajemy lub nie , saletrę amonową lub saletrę wapniową , albo traktujemy jako uzupełnienie nawozów naturalnych .
Pozdrawiam , kozula .
Pozdrawiam , kozula .
wyjaśnij mi Tadeuszu dlaczego. Czy te wszystkie wspomagacze witaminowe do warzyw są aż tak niezdrowe
co w tkim razie oprócz pokrzywy, skrzypu i krowich bobków.... np. taki popularny i polecany florowit- też jest zły?? wybaczcie głupie pytania
pozdrawiam monika

pozdrawiam monika
Fiołki w fiolecie ukryte w zieleni ,Szukały wiosennych, wonnych promieni.
Rosły spokojnie kusząc motyle.Rosły i rosą kochały chwile.Mój Tajemniczy Ogród
Rosły spokojnie kusząc motyle.Rosły i rosą kochały chwile.Mój Tajemniczy Ogród
Ja również bardzo jestem zainteresowana, co miał Tadeusz na myśli pisząc powyższe słowa....
W jaki sposób zapewnia swoim pomidorkom odpowiednią ilość azotu, potasu, fosforu ,magnezu oraz mikroelementów przecież to jest niezbędne do wyżywienia pomidora, a obornik w ziemi nie zawiera na tyle składników, aby wykarmić pomidora.
W jaki sposób zapewnia swoim pomidorkom odpowiednią ilość azotu, potasu, fosforu ,magnezu oraz mikroelementów przecież to jest niezbędne do wyżywienia pomidora, a obornik w ziemi nie zawiera na tyle składników, aby wykarmić pomidora.
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...