Moja familokowa oaza spokoju cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.5

Post »

Ślimaki to masz wypasione,że hej!
U mnie róże rozszalały sie na całego.Bailando ma 40 paczków-ależ to będa kulki.Bonita R niezwykle piękna i pachnie mocno,chippendale zrobił sie gruby i też ma trochę dzieci.Astrid puściła 3 pędy,które mają około 175 cm.I tak dalej..Ale stop zachwytom-prawie każda róża choruje na czarną plamistość i to mnie okropnie wkurza.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam wszystkich w weekendowy wieczór . Super pogoda tylko za bardzo gryzą komary i nie da się wysiedziec na dworze a szkoda .

GRAŻYNKO moje słonecznikowe ogórki jako -tako sobie rosną pomidorki również . Dzis zjadłam dopiero 1 pomidorka ,ale jaka to radocha po tych wszystkich ulewach . O ślimakach to juz wcale ne piszę ,dzisiaj znowu było ich zatrzęsienie tych bezdomnych

ZYTUŚ jestes taka zapracowana a jeszcze znajdujesz czas dla nas . Pozdrowienia dla córci z chłopakiem .na razie nie mogę narzekac na ogórki ;:196

OLU nie wiem czy nie popełniłam błędu z tymi słonecznikami róże jakoś nie za bardzo zdrowo rosną przy nich chociaż ogórkom to chyba nie przeszkadza

MONIKO dziękuję za kompliment . Czasem lepiej się dogadasz ze znajomymi niż z rodzinką smutne ,ale prawdziwe

KRYSIU no to widzę ,że podróżujesz . Pewnie ,że kobiety znajdą zawsze jakieś wspólne tematy chłopy przy kieliszku zresztą tez :;230

BASIU mam nadzieję ,ja osobiście bardzo cieszę się z naszych wspólnych spotkań . No widzisz możesz sobie osłodzić życie zaraz z rana ;:196

TOSIA no i nici z tej ziemi ;:224 ,ale trudno kupiłam tę droższą . Dzisiejsze zakupy wsadzone ;:196

ANIU wiem ,że są wypasione jak co lepsze rośliny mi pałaszują :evil: nawet wspinają sie po tych ogromnych słonecznikach .Niektóre ogórki mają tylko skórki bez środka gdyż cały wyżarły . Ciekaw jak one to robią :evil: ;:196

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
harpia411
200p
200p
Od: 8 paź 2009, o 16:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

MONIKO dziękuję za kompliment . Czasem lepiej się dogadasz ze znajomymi niż z rodzinką smutne ,ale prawdziwe

Jadziu święte ;:180 ;:180 słowa tu się z tobą zgadzam :D
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Jadziu a co się stało z tymi kwiatkami u dołu :?: a liście jakieś są :?:
Niby paki takie same.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OLU Żle cykłam fotkę one są takie bordowo zielonkawe
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu slimaki u Ciebie dorodne ,bo maja co jeść... :wink: ,nie wiem gdzie one się tak namnażają,u mnie wciąż pojawiają się nowe,bo stare zostają unicestwiane :twisted:
Obrazek
Czy ta roślina to lobelia ?
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

NELU raczej tak tylko nie wiem czy speciosa czy Cardinale albo jeszcze jakaś inna. Poczekam z identyfikacją jak rozwinie sie kwiat . na razie jest wsadzona ,ale czy przetrwa zimę to wielki :?:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ups no to jakieś starocie u mnie burza na razie lekko pada ,ale za to mocno grzmi i się błyska . W niedzielę pogoda monopolowa :evil:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21

Post »

Jadziu, czy u Was są komary , bo ja w tym roku prawie ich nie widziałam.A ten lincoln powala wszystkich.W niedziele ;:136 zamknięte.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ JADZIU
Piękne zestawienie słonecznika z różą ;:138 . Nie może być inaczej bo róża niezwyklej urody.
Miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:196 Jadziu, ale dzisiaj brzydko! Miałam nadzieję siedzieć na ogródku i odpocząć! Wczoraj tak ładnie posprzątałam. Ale po obiedzie, to nawet w deszcz pojadę. Muszę nakarmić rybki.Lobelia posadzona,tu przed oczkiem, blisko RH. Jutro jedziemy do tego pana 141.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

TOSIU to zależy od pogody . Widzisz jak jest ,a ciekawe jak jutro będzie . Jak będzie pogoda to mozemy do południa do niego wskoczyć ;:196

KRYSIU róża nie dość ,że pięknej urody to równiez i pięknie pachnie . Mam takie 2 krzaczorki . W jednego wlazły mi te okropne mrówki aż wybiły go do góry . Wczoraj nasypałam im trucizny ,ale czy poskutkuje tego nie wiem . W wielu miejscach mam porobione kopce a na łodyżkach kwiatów usadzone mszyce w ich przechowalni . Tak to u mnie jest jak nie ślimory to znów mrowiska i nijak nie umiem sie tego cholerstwa pozbyć . Widać ,że jest im u mnie dobrze :evil: ;:196

GRAŻYNKO u nas komarów zatrzęsienie nawet w słoneczne dni atakują . Wiesz jak Ci zazdroszczę takiego luksusu . Niestety święto Obrazek Obrazek Obrazek wspomnienie Obrazek to również achhhhhh
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Jadziu, u mnie naliczyłam ponad 50 mrowisk w różach, czyli mam kopce prawie na połowie róż :shock:
Mało tego, że wlazły w korzenie, to jeszcze oblepiają łodygi tak jak u Ciebie i się niczym nie przejmują :evil:
Sypię Expelem, pomaga, ale jak nie tu, to się pokazują gdzie indziej :?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANIU z nimi nie da się żyć . Przecież zniszczą wszystkie róże ,gdyż mszyce wypijają z nich soki . M. własnie mi opowiadał ,że oglądał taki program w TV gdzie experci stwierdzili ,że mrówki mają przewagę nad innymi zwierzętami . Nie ma równowagi biologicznej . Zawsze człowiek musi się martwić . Nie wiem czy taka róża będzie miała siłę przeżyć bo czytałam u kogoś ,ze róża marniała w oczach ;:98 a tego bym nie chciała
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21

Post »

Samo sypanie przy różach nie wystarczy.Trzeba posypać ścieżki do mrowisk albo sprowadzić mrówkojada :;230 .A czy teraz są u Ciebie mszyce, bo chyba w sierpniu ich nie ma. Jadziu zdążyłam się pochwalić,że nie ma komarów a tu taki jeden mnie załatwił. ;:223 muszę cienko kortyzolem posmarować.Pomaga od razu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”