Moja familokowa oaza spokoju cz.5
Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.5
Ślimaki to masz wypasione,że hej!
U mnie róże rozszalały sie na całego.Bailando ma 40 paczków-ależ to będa kulki.Bonita R niezwykle piękna i pachnie mocno,chippendale zrobił sie gruby i też ma trochę dzieci.Astrid puściła 3 pędy,które mają około 175 cm.I tak dalej..Ale stop zachwytom-prawie każda róża choruje na czarną plamistość i to mnie okropnie wkurza.
U mnie róże rozszalały sie na całego.Bailando ma 40 paczków-ależ to będa kulki.Bonita R niezwykle piękna i pachnie mocno,chippendale zrobił sie gruby i też ma trochę dzieci.Astrid puściła 3 pędy,które mają około 175 cm.I tak dalej..Ale stop zachwytom-prawie każda róża choruje na czarną plamistość i to mnie okropnie wkurza.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam wszystkich w weekendowy wieczór . Super pogoda tylko za bardzo gryzą komary i nie da się wysiedziec na dworze a szkoda .
GRAŻYNKO moje słonecznikowe ogórki jako -tako sobie rosną pomidorki również . Dzis zjadłam dopiero 1 pomidorka ,ale jaka to radocha po tych wszystkich ulewach . O ślimakach to juz wcale ne piszę ,dzisiaj znowu było ich zatrzęsienie tych bezdomnych
ZYTUŚ jestes taka zapracowana a jeszcze znajdujesz czas dla nas . Pozdrowienia dla córci z chłopakiem .na razie nie mogę narzekac na ogórki
OLU nie wiem czy nie popełniłam błędu z tymi słonecznikami róże jakoś nie za bardzo zdrowo rosną przy nich chociaż ogórkom to chyba nie przeszkadza
MONIKO dziękuję za kompliment . Czasem lepiej się dogadasz ze znajomymi niż z rodzinką smutne ,ale prawdziwe
KRYSIU no to widzę ,że podróżujesz . Pewnie ,że kobiety znajdą zawsze jakieś wspólne tematy chłopy przy kieliszku zresztą tez
BASIU mam nadzieję ,ja osobiście bardzo cieszę się z naszych wspólnych spotkań . No widzisz możesz sobie osłodzić życie zaraz z rana
TOSIA no i nici z tej ziemi
,ale trudno kupiłam tę droższą . Dzisiejsze zakupy wsadzone 
ANIU wiem ,że są wypasione jak co lepsze rośliny mi pałaszują
nawet wspinają sie po tych ogromnych słonecznikach .Niektóre ogórki mają tylko skórki bez środka gdyż cały wyżarły . Ciekaw jak one to robią

GRAŻYNKO moje słonecznikowe ogórki jako -tako sobie rosną pomidorki również . Dzis zjadłam dopiero 1 pomidorka ,ale jaka to radocha po tych wszystkich ulewach . O ślimakach to juz wcale ne piszę ,dzisiaj znowu było ich zatrzęsienie tych bezdomnych
ZYTUŚ jestes taka zapracowana a jeszcze znajdujesz czas dla nas . Pozdrowienia dla córci z chłopakiem .na razie nie mogę narzekac na ogórki
OLU nie wiem czy nie popełniłam błędu z tymi słonecznikami róże jakoś nie za bardzo zdrowo rosną przy nich chociaż ogórkom to chyba nie przeszkadza
MONIKO dziękuję za kompliment . Czasem lepiej się dogadasz ze znajomymi niż z rodzinką smutne ,ale prawdziwe
KRYSIU no to widzę ,że podróżujesz . Pewnie ,że kobiety znajdą zawsze jakieś wspólne tematy chłopy przy kieliszku zresztą tez
BASIU mam nadzieję ,ja osobiście bardzo cieszę się z naszych wspólnych spotkań . No widzisz możesz sobie osłodzić życie zaraz z rana
TOSIA no i nici z tej ziemi
ANIU wiem ,że są wypasione jak co lepsze rośliny mi pałaszują

Jadziu święte
słowa tu się z tobą zgadzam 
Jadziu święte
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Jadziu a co się stało z tymi kwiatkami u dołu
a liście jakieś są
Niby paki takie same.
Niby paki takie same.
- JAKUCH

OLU Żle cykłam fotkę one są takie bordowo zielonkawe
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu slimaki u Ciebie dorodne ,bo maja co jeść...
,nie wiem gdzie one się tak namnażają,u mnie wciąż pojawiają się nowe,bo stare zostają unicestwiane

Czy ta roślina to lobelia ?

Czy ta roślina to lobelia ?
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- JAKUCH

NELU raczej tak tylko nie wiem czy speciosa czy Cardinale albo jeszcze jakaś inna. Poczekam z identyfikacją jak rozwinie sie kwiat . na razie jest wsadzona ,ale czy przetrwa zimę to wielki 
- JAKUCH

- grazka24

- Od: 19 maja 2010, o 13:21
Jadziu, czy u Was są komary , bo ja w tym roku prawie ich nie widziałam.A ten lincoln powala wszystkich.W niedziele
zamknięte.
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ JADZIU
Piękne zestawienie słonecznika z różą
. Nie może być inaczej bo róża niezwyklej urody.
Miłej niedzieli
Piękne zestawienie słonecznika z różą
Miłej niedzieli
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH

TOSIU to zależy od pogody . Widzisz jak jest ,a ciekawe jak jutro będzie . Jak będzie pogoda to mozemy do południa do niego wskoczyć
KRYSIU róża nie dość ,że pięknej urody to równiez i pięknie pachnie . Mam takie 2 krzaczorki . W jednego wlazły mi te okropne mrówki aż wybiły go do góry . Wczoraj nasypałam im trucizny ,ale czy poskutkuje tego nie wiem . W wielu miejscach mam porobione kopce a na łodyżkach kwiatów usadzone mszyce w ich przechowalni . Tak to u mnie jest jak nie ślimory to znów mrowiska i nijak nie umiem sie tego cholerstwa pozbyć . Widać ,że jest im u mnie dobrze
GRAŻYNKO u nas komarów zatrzęsienie nawet w słoneczne dni atakują . Wiesz jak Ci zazdroszczę takiego luksusu . Niestety święto
wspomnienie
to również achhhhhh
KRYSIU róża nie dość ,że pięknej urody to równiez i pięknie pachnie . Mam takie 2 krzaczorki . W jednego wlazły mi te okropne mrówki aż wybiły go do góry . Wczoraj nasypałam im trucizny ,ale czy poskutkuje tego nie wiem . W wielu miejscach mam porobione kopce a na łodyżkach kwiatów usadzone mszyce w ich przechowalni . Tak to u mnie jest jak nie ślimory to znów mrowiska i nijak nie umiem sie tego cholerstwa pozbyć . Widać ,że jest im u mnie dobrze
GRAŻYNKO u nas komarów zatrzęsienie nawet w słoneczne dni atakują . Wiesz jak Ci zazdroszczę takiego luksusu . Niestety święto
wspomnienie
to również achhhhhh- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Jadziu, u mnie naliczyłam ponad 50 mrowisk w różach, czyli mam kopce prawie na połowie róż
Mało tego, że wlazły w korzenie, to jeszcze oblepiają łodygi tak jak u Ciebie i się niczym nie przejmują
Sypię Expelem, pomaga, ale jak nie tu, to się pokazują gdzie indziej
Mało tego, że wlazły w korzenie, to jeszcze oblepiają łodygi tak jak u Ciebie i się niczym nie przejmują
Sypię Expelem, pomaga, ale jak nie tu, to się pokazują gdzie indziej
- JAKUCH

ANIU z nimi nie da się żyć . Przecież zniszczą wszystkie róże ,gdyż mszyce wypijają z nich soki . M. własnie mi opowiadał ,że oglądał taki program w TV gdzie experci stwierdzili ,że mrówki mają przewagę nad innymi zwierzętami . Nie ma równowagi biologicznej . Zawsze człowiek musi się martwić . Nie wiem czy taka róża będzie miała siłę przeżyć bo czytałam u kogoś ,ze róża marniała w oczach
a tego bym nie chciała
- grazka24

- Od: 19 maja 2010, o 13:21
Samo sypanie przy różach nie wystarczy.Trzeba posypać ścieżki do mrowisk albo sprowadzić mrówkojada
.A czy teraz są u Ciebie mszyce, bo chyba w sierpniu ich nie ma. Jadziu zdążyłam się pochwalić,że nie ma komarów a tu taki jeden mnie załatwił.
muszę cienko kortyzolem posmarować.Pomaga od razu.