Mój ogród...Ann-ka72

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród...Ann-ka72

Post »

Aniu nazwa tego czarnego bzu brzmi; Black Lace Eva , właśnie udało mi się go kupić tej wiosny.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Aniu miło się siedzi w Twoim ogródku.
Wszystko zadbane, dopieszczone, roślinki dorodne.
Buziaki ślę... ;:167
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Agness-na pewno przytnę te azalie, już dawno miałam to zrobić, ale jakoś nie mogę się za to zabrać :wink: Mam nadzieję,że jak będą starsze,to może tak nie będą przemarzać.

Moniu- przyjdę do Ciebie popatrzeć na zdjęcie Vanilki, ja też trochę się zdziwiłam,że są złe opinie o niej. Nie wyglądała na taką :wink:

Dorotko- ja już mam posadzony ten bez, ale nie wiem,czy nie powinnam go przesadzić-skoro szer. też może wynieść 2m... Kopytnik będzie w cieniu, jak posadzę za nim hortensje, których jeszcze nie mam :;230

Alize - mam kilka małych sadzonek, bo się wysiały-podaj adres, to Ci wyślę.Taka duża roślina na skalniaku to jedna roślinka z jednym korzeniem, no i bardzo szybko rośnie,ale nie jest uciążliwa.Ja za bardzo szaleje, można ją skrócić do pożądanej wielkości :D Na tym zdjęciu z ubiegłego roku widać, jaka była po posadzeniu...to ta w górnym prawym rogu, przy samej kostce. Później zrobię zdjęcie, jaka jest teraz...ale myślę że 30 razy większa... :;230

Obrazek

Zuziu - mój też rośnie prawie w cieniu, za 2 tygodnie to będzie miał więcej cienia, bo z tyłu za nim będą hortensje no i powojnik na siatce sie rozrośnie.

Zenobiusz-dzięki za dokładną nazwę. Dobrze wiedzieć, co się posiada :)

Aga- to w Twoim ogródku wszystko zadbane i dorodne ;:108 ;:108 Mój ogród jest młody, brakuje tej dojrzałości co w Twoim i u innych. Ale jesteś bardzo miła i dziękuję ;:196

Pozdrawiam. ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p
Od: 21 lip 2010, o 18:55

Post »

witaj Aniu :wit
pięknie i kolorowo u ciebie. sama nie wiem co bardziej podziwiać bo wszystko takie ładne ...
na jednym z wcześniejszych zdjęc zobaczyła pecherznice. czy ty ją przycinasz że jest taka gęsta?
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Jolu- ;:196 Jesteś bardzo miła :)
Pęcherznicę mam teraz 3 sezon i do tej pory to przycinałam ją po kwitnieniu 1 raz albo 2 razy w sezonie. W tym roku jeszcze nie,ale będę musiała,bo zrobiła się bardzo duża i szeroka. Bardzo ją lubię, chciałabym ją rozmnożyć jakoś, ale nie wiem jak.... W szkółce widziałam je,ale jakieś takie marne- wiotkie badylki, a tą moją dostałam od znajomego pana i była o wiele ładniejsza w doniczce, niż to, co teraz oferują.
;:196
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Muszę zapolować na tą Mydlnicę, skoro taka bezproblemowa.
Do tej pory próbowałam zadarniać kamienie floksami, ale coś mi nie chcą rosnąć.
Może z tym pójdzie lepiej :roll:
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Ania, jeśli chcesz, to Tobie też wyślę.Żaden problem :D
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p
Od: 21 lip 2010, o 18:55

Post »

pęcherznicę rozmnażać można z nasion. moja właśnie jest z nasiona. niestety nie kwitła mi jeszcze, co prawda ma dopiero drugi rok - może za wczesnie? rośnie za to jak głupia i mam długie badyle a jakieś takie rzadkie. powiedz mi kiedy wypada jej okres kwitnienia albo kiedy dokładnie trzeba ją ciąć i na jaką wysokość?
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Jolu, pęcherznica właśnie teraz ma pączki i niedługo zakwitnie. Kwiaty ma raczej niepozorne, ale też ładne. Zresztą,wszystkie kwiaty są dla mnie ładne :)
Może i mi się uda z nasion rozmnożyć. W ramach eksperymentu. Ja myślę,że jak ma cienkie, długie łodyżki,to przytnij przy samej ziemi.Nie żałuj, gorzej już być nie może.... na to miejsce wyrośnie 3 razy tyle gałązek i z czasem powinny być grubsze.U mnei też były cienkie, ale nie wszystkie, teraz niektóre są bardzo grube- ok.0,5 cm mają na samym dole.

Tak wyglądają pączki kwiatowe pęcherznicy.

Obrazek

I kilka zaległych fotek:
Mydlnica

Obrazek

Macierzanka

Obrazek

Coś :)

Obrazek

Wiciokrzew od sąsiada, jeszcze sie nie ułożył na pergoli, ale mam nadzieję,że jak wypuści więcej pędów, to będzie ładniej wyglądać. :)

Obrazek

Żurawka NN.

Obrazek

Obrazek

Anabell- coraz większa ;:138 ;:138

Obrazek

Vanillka- też coraz większa, robi się ciasno obok niej....na razie podoba mi się, czekam na kwiaty :)

Obrazek

Miłego dnia ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ania - zachwyciła mnie ta mydlnica u ciebie -czy ona ma może taki gruby korzeń i z niego dopiero wyrastają pędy z kwiatuchami?
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Anabelka jest śliczna ! Uwielbiam te jej wielgachne kuliste kwiatostany :D
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Nie wiedziałam ,że z mydelnicy,może być taki ładny okaz. ;:138
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Reniu- łodyga jest dosyć gruba -na pewno trochę więcej jak 0,5 cm- no i jakoś nie umiem opisać, ak to wygląda, ale mnie j więcej tak jak piszesz. :) Gałązki nie ukorzeniają sie tak,jak u floksa- aby poczuły trochę ziemi...leżą sobie na kamieniach czy ziemi i łatwo da sie je podnieść.

Agatko- ja też ja lubię :) W tym roku już widzę 4 pączki, co bardzo mnie cieszy :D

Zuziu- też nie wiedziałam,że taka może urosnąć, w tym roku dopiero tak mi sie rozszalała.

Kto ma chęć, to piszcie, wyślę po sadzonce-z 5 sztuk się znajdzie. Jest dużo takich malutkich,ale większych jest tylko kilka.

Miłego popołudnia. :wit
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj tak gorąco,że nie chce się nic robić w ogrodzie...popatrzyłam tylko, pochodziłam...nawet nie mam siły robić zdjęć. :;230 No zobaczyłam,że mam do oddania konwalie(białe) i dzwonki karpackie błękitne-za bardzo mi sie rozrosły. Jak sie nikt chętny nie zgłosi, to je wyrzucę.

Miłego dni życzę. :wit
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Aniu zachwyciła mnie Mydlnica, wygląda wspaniale :) Wiciokrzewy trudno zmusić do rośnięcia według naszych pragnień , mama z nim wciąż walczy :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”