nie narzekaj jeszcze im się poprawi
Treissi na zielono cz.5
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Treissi na zielono cz.5
piękne są i tak
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Moniś piękne begonie
Ja tą koralową mam już drugi rok, zimę ładnie zniosła więc nawet jej nie odmładzałam a teraz jest na dworze i rośnie jak szalona
Ja tą koralową mam już drugi rok, zimę ładnie zniosła więc nawet jej nie odmładzałam a teraz jest na dworze i rośnie jak szalona
- Haim

- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Moniczko, begonie piękne, może faktycznie postaw te dwie na dworze, tak jak radzi Ania
Ja swoją Begonię Rex też trzymam na balkonie w cieniu i ładnie się zaczyna rozrastać a uratowałam ją od całkowitego przesuszenia mojej mamy
Ja swoją Begonię Rex też trzymam na balkonie w cieniu i ładnie się zaczyna rozrastać a uratowałam ją od całkowitego przesuszenia mojej mamy
- Antilia
- 1000p

- Od: 15 maja 2010, o 17:13
Begonie masz ładne, jak nie odbiją w tym to w następnym roku
Też bym się pokusiła na begonie ale miejsca brak i jak na razie wyżywam się na fiołkach i fikusach 
- treissi

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Miło mi, że mimo wszystko begonie się podobają 
Gosiu
Aniu ja moją begonię koralową mam już ok. 5 lat, ale zawsze zima opadają jej wszystkie liście i wiosną zaczynam od małej gałązki... Do tej pory w okresie letnim zawsze szalała i była rozmiarów tej dużej, a w tym roku niechce rosnąć
Asiu niestety, ale nie mam możliwości wystawienia ich na dwór. Wszystkie kwiaty jakie tam wystawiam wcześniej czy później lądują na kompoście
Niestety to są uroki posiadania gromadki zwierzaków
Izuś chyba każdy na forum ma problemy z miejscem i niestety trzeba wybrać co bardziej chcemy mieć. Ja obecnie robię miejsce na hibiscusy, które uwielbiam.
Gosiu
Aniu ja moją begonię koralową mam już ok. 5 lat, ale zawsze zima opadają jej wszystkie liście i wiosną zaczynam od małej gałązki... Do tej pory w okresie letnim zawsze szalała i była rozmiarów tej dużej, a w tym roku niechce rosnąć
Asiu niestety, ale nie mam możliwości wystawienia ich na dwór. Wszystkie kwiaty jakie tam wystawiam wcześniej czy później lądują na kompoście
Izuś chyba każdy na forum ma problemy z miejscem i niestety trzeba wybrać co bardziej chcemy mieć. Ja obecnie robię miejsce na hibiscusy, które uwielbiam.
- Haim

Faktycznie, skoro Twoje kwiaty lądują na kompoście po wakacjach, to lepiej trzymać w domu
To w takim razie spróbuj podlać Begonie wodą z drożdżami(rozpuść trochę drożdży piekarskich w letniej wodzie), one lubią lekko kwaśne podłoże a po drożdżach zakwasisz ziemię i w dodatku będą bujniej rosły ;)
To w takim razie spróbuj podlać Begonie wodą z drożdżami(rozpuść trochę drożdży piekarskich w letniej wodzie), one lubią lekko kwaśne podłoże a po drożdżach zakwasisz ziemię i w dodatku będą bujniej rosły ;)
- treissi

Asiu ale ty masz tych domowych sposobów
Kiedyś podlewałam wszystkie kwiaty woda z drożdżami, ale teraz jakoś czasu brak :/
- treissi

- ewelina8005
- 1000p

- Od: 24 lip 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja mam taki filek,mam przy paliku i juz 2 nowe liście ma
Monsterka też fajna,moja też w końcu ruszyła,stała dość długo w miejscu
Fajne kicie,my mamy zamówiony kotek u kogoś bo chcemy
Monsterka też fajna,moja też w końcu ruszyła,stała dość długo w miejscu
Fajne kicie,my mamy zamówiony kotek u kogoś bo chcemy
- Haim

Ja mam dwa takie filki, jeden większy przy paliku, drugi, to szczepka z większego, też przypalikowana, rosną super 
- koniczynka

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
No ten mały dodatek to taki ciudny
A jest na wymiankę

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- treissi

No właśnie tak myślałam, żeby go do palika przyczepić. U mnie rośnie całkiem szybko.
Martynko ja Ci chętnie oddam kociaka za nic he he Niestety muszę go wydać, bo piaty kot w domu to już maleńka przesada... Ale już mi żal, bo on jest prze-cudny. Ma tydzień, jeszcze na oczy nie widzi, a już umie się bawić. A jak tylko poczuje, ze go dotykam to przekreca się na plecki, żeby go smerać po brzusiu
Martynko ja Ci chętnie oddam kociaka za nic he he Niestety muszę go wydać, bo piaty kot w domu to już maleńka przesada... Ale już mi żal, bo on jest prze-cudny. Ma tydzień, jeszcze na oczy nie widzi, a już umie się bawić. A jak tylko poczuje, ze go dotykam to przekreca się na plecki, żeby go smerać po brzusiu
Aż szkoda , że to taki kawał drogi.. Dzieciom nie pokaże bo żal by było. A po ostatnim smutnym wydarzeniu to kociaka jakiś czas nie będą chciały. Ale życzę byś szybciutko jak to tylko możliwe znalazła mu dobre ręce. A taki Słodziak ;:196jest, eh..
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- treissi

Martynko ja też mam nadzieję, że znajdzie fajny domek...