Ogród Kasi i Tomka - Czerwony mostek
Re: Ogród Kasi i Tomka 2009/2010
Piękniutki ogród. Słowo daje. Przyjemnie popatrzeć.
Pozdrowienia
Leszek
Pozdrowienia
Leszek
Kasiu
Bywałam w Twoim ogrodzie wiele razy, a dzisiaj postanowiłam się wpisać - przepiękne zdjęcia
Jeszcze raz obejrzałam cały wątek od początku do końca i jestem zachwycona Twoim ogrodem - zaprojektowany i wykonany perfekcyjnie
Bywałam w Twoim ogrodzie wiele razy, a dzisiaj postanowiłam się wpisać - przepiękne zdjęcia

Jeszcze raz obejrzałam cały wątek od początku do końca i jestem zachwycona Twoim ogrodem - zaprojektowany i wykonany perfekcyjnie

Ogród Migotki1
Pozdrawiam, Gosia
Pozdrawiam, Gosia
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu, wiem, że każdy ogród ma swój urok, ale ja chyba przechodzę metamorfozę. Minęło chyba 7 lat i gust zmieniam.
Bardzo chciałabym mieć taki ogró jak Ty.
Ale to zbyt duże wyzwanie jak na jedną osobę. W dodatku za dużo władowałam w ten, który mam.
Będe podziwiała u Ciebie.

Bardzo chciałabym mieć taki ogró jak Ty.
Ale to zbyt duże wyzwanie jak na jedną osobę. W dodatku za dużo władowałam w ten, który mam.
Będe podziwiała u Ciebie.
Kasiu, czy to karmnik ościsty pożera Twój kamień?
Co to? Piękne zdjęcie i super pomysł!
Obfitość kęp traw jesienna o ból głowy wiosną przyprawi...I pęcherze..
Ja sobie kupiłam sierp, naprawdę, już go wypróbowałam, jest ok!Polecam! A jak Ty sobie z tym radzisz?

Piękny ogród, wspaniałe trawy, i wszystko przepięknie sfotografowane. Miłorząb cieszy złotymi liśćmi. Mój nie przeżył, nornice wygryzły korzenie 

Kasiu, i Ty piszesz, że u mnie to perfekcja? W takim razie nie jestem w stanie zanleźć w naszym - bądź co bądź bogatym - języku słówa oddającego stan Twojego ogrodu, jego piękno, harmonię...
Też mi się wydaje, że to karmnik pcha się na kamień. Czy ograniczasz go w jakiś sposób? I jeszcze jedno pytanie - wszystkie miskany związujesz? Co to im daje?
Też mi się wydaje, że to karmnik pcha się na kamień. Czy ograniczasz go w jakiś sposób? I jeszcze jedno pytanie - wszystkie miskany związujesz? Co to im daje?
Kasiu, Kasiu, policz...Dwunaste zdjęcie od góry...Czy ja tam widzę piękną wielką sosnę Oregon Green? 

- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Leszku Witaj u Nas
Gosiu Migotko Wierz mi perfekcji tutaj jeszcze brakuje, ale cieszę się ze tak to widzisz. Mam wiele planów na przyszły rok, teraz jest ten fajny etap w którym można tylko upiększać.
Wcześniej była ciężka praca.
Gosiu Wiem o czym mówisz, zmienny gust jest dobry zawsze coś się dzieje ja to lubię, przynajmniej nie jest nudno. Zawsze można trochę przeorganizować rabaty i już cieszy, ja teraz jestem na tym etapie, zaczynam grupować rośliny jednogatunkowe, wiele tej jesieni zmieniło miejsce i również wiosną następne zmienią.
Marto tak to karmnik ościsty pożera kamlotka, wsadziłam w zeszłym roku trzy kępki wokół kamienia i się zrosły w tym roku, zobaczymy jak przetrwają zimę bo w sumie korzenie są na żwirze.
Pytasz jak sobie radzę z trawami, powiem Tobie ze wiosną co mogłam sama obcięłam, resztę Tomek i tak po kłopocie, zobaczymy następnej wiosny jak będzie bo trawy się rozrosły, powiem Tobie ze najgorsze są rozplenice, miskanty obcina się w miarę łatwo.
Pytasz co to za sosna, pewnie Cie zdziwię bo to jest sosna rumelijska
Mam dwie u siebie i w przyszłym roku planuję zakupić trzecią, bardzo mi się podoba, ma fajne delikatne igiełki.
Marysiu Cieszę się ze się Tobie podoba w naszym ogrodzie, bardzo szkoda Twojego miłorzębu bo to fajne drzewo. Nie masz ochoty na następne?
Anetko Dalej twierdzę ze u Ciebie perfekcja, lubię Twój ogród bardzo, masz niesamowite wyczucie do roślin.
Karmnika nie ograniczam rośnie tak sobie jak chce, zobaczymy jak się za bardzo rozrośnie trzeba becie trochę podciąć.
Pytasz dlaczego powiązałam trawy, wiesz głównie dlatego żeby zimą po opadach śniegu nie szpeciły rabaty, nie pokładają się tak bardzo wtedy i nie łamią, jednak niestety przez ostatnie wichury porozwiewało mi wiązania.
Wiesz taki chochoł bardziej chroni przed mrozem cześć podziemną miskantów, z których na przyszły rok wypuści młode źdźbła.
Gosiu Migotko Wierz mi perfekcji tutaj jeszcze brakuje, ale cieszę się ze tak to widzisz. Mam wiele planów na przyszły rok, teraz jest ten fajny etap w którym można tylko upiększać.

Gosiu Wiem o czym mówisz, zmienny gust jest dobry zawsze coś się dzieje ja to lubię, przynajmniej nie jest nudno. Zawsze można trochę przeorganizować rabaty i już cieszy, ja teraz jestem na tym etapie, zaczynam grupować rośliny jednogatunkowe, wiele tej jesieni zmieniło miejsce i również wiosną następne zmienią.
Marto tak to karmnik ościsty pożera kamlotka, wsadziłam w zeszłym roku trzy kępki wokół kamienia i się zrosły w tym roku, zobaczymy jak przetrwają zimę bo w sumie korzenie są na żwirze.
Pytasz jak sobie radzę z trawami, powiem Tobie ze wiosną co mogłam sama obcięłam, resztę Tomek i tak po kłopocie, zobaczymy następnej wiosny jak będzie bo trawy się rozrosły, powiem Tobie ze najgorsze są rozplenice, miskanty obcina się w miarę łatwo.
Pytasz co to za sosna, pewnie Cie zdziwię bo to jest sosna rumelijska

Marysiu Cieszę się ze się Tobie podoba w naszym ogrodzie, bardzo szkoda Twojego miłorzębu bo to fajne drzewo. Nie masz ochoty na następne?
Anetko Dalej twierdzę ze u Ciebie perfekcja, lubię Twój ogród bardzo, masz niesamowite wyczucie do roślin.
Karmnika nie ograniczam rośnie tak sobie jak chce, zobaczymy jak się za bardzo rozrośnie trzeba becie trochę podciąć.
Pytasz dlaczego powiązałam trawy, wiesz głównie dlatego żeby zimą po opadach śniegu nie szpeciły rabaty, nie pokładają się tak bardzo wtedy i nie łamią, jednak niestety przez ostatnie wichury porozwiewało mi wiązania.
Wiesz taki chochoł bardziej chroni przed mrozem cześć podziemną miskantów, z których na przyszły rok wypuści młode źdźbła.
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Kasi i Tomka - Czerwony mostek
uwielbiam tu siedzieć :P :P :P
jak będziesz potrzebowała nowego domu dla trawek, nawet tych rozlazłych to ja chetnie je przygarne . Od wiosny chcemy na wsi zagospodarować teren przy naszej wiejskiej świetlicy i takie twardziele by sie świetnie tam wpasowały
zdjęcia pierwsza klasa
jak będziesz potrzebowała nowego domu dla trawek, nawet tych rozlazłych to ja chetnie je przygarne . Od wiosny chcemy na wsi zagospodarować teren przy naszej wiejskiej świetlicy i takie twardziele by sie świetnie tam wpasowały

zdjęcia pierwsza klasa

Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Taki doskonały ogród zmieniasz?
Ja bym chyba już tu nic nie robiła.
Chociaż.....
Ja bym chyba już tu nic nie robiła.
Chociaż.....

A to rzeczywiście po kłopocieKasia_Tomek pisze:powiem Tobie ze wiosną co mogłam sama obcięłam, resztę Tomek i tak po kłopocie

Rumelijskie po prostu gatunek, tak? Fajne, muszę przyznać!
Witaj Kasiu
,
Nie wiem jak na FO mogłam przegapić taki ogród
,trawy są boskie robią wrażenie ,no i ten czerwony mostek ,poezja 

Nie wiem jak na FO mogłam przegapić taki ogród

Dziękuję Ci, Kasiu
Tak patrząc na te powiązane trawy, właśnie o zabezpieczeniu bryły korzeniowej sobie pomyślałam. Jednego roku tak obwiązałam pampasówkę (ile się pocięłam przy tym, to szkoda wspominać
); ale nic jej to nie pomogło... Wiem, wiem, pampasówka a miskanty to zupełnie inne trawy. Jak moje sie rozrosną, to skorzystam z Twego pomysłu 

- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko - Patkaza wpadaj do nas ile chcesz zapraszam serdecznie, będę pamiętać o Tobie jak domek dla trawek będzie potrzebny, w tym roku kompost zasiliła mozga trzcinowa, niestety nie miałam co z nią zrobić. Wstyd się przyznać, ale to prawda.
Gosiu wierz mi doskonały nie jest, ale pomysłów na udoskonalenie mam już trochę.
Martusiu sierp pod choinkę dobry pomysł, ale chyba mnie by tym sierpem pogonił potem
Bo pewnie to nie jest jego największe marzenie z listu do mikołaja.
Wiesz przy cieciu najgorzej jest z rozplenicą, mam jeden taki wielki okaz i przy tej odpadłam, miskanty prawie wszystkie dałam radę, nawet łatwo szło wbrew pozorom. Wiesz jak ścinamy trawy w lutym to nie ma innych prac do wykonania, czyli będę mogła liczyć na pomoc, jakoś ścinanie mnie nie przeraża, strasznie mi się trawy podobają.
Sosna rumelijska to taki gatunek, w szkółce w której kupiłam widziałam piękne ponad 10 letnie egzemplarze, bardzo mnie zauroczyła.
Witaj Izo u nas widzę, że my po sąsiedzku Ty Poznań ja prawie Poznań
Anetko wierz mi szybko się rozrosną, a pampasówkę też raz próbowałam przezimować i się nie udało wilgoć jej zaszkodziła, w tym roku zakupiłam trawę która jest podobno mieszanką miskanta i pampasówki i nie ma problemów z zimowaniem, ale to się okaże. Nazywa się Saccharum erianthus ravennae, szkoda tylko ze nie zdążyła zakwitnąć, zbyt późno ją kupiłam. O jej zimowaniu powiem po zimie
-- 5 gru 2011, o 18:51 --
Teraz kilka zdjęć zrobionych w ostatnich dniach, z serii kończy się Jesień niedługo Zima

Gosiu wierz mi doskonały nie jest, ale pomysłów na udoskonalenie mam już trochę.

Martusiu sierp pod choinkę dobry pomysł, ale chyba mnie by tym sierpem pogonił potem

Wiesz przy cieciu najgorzej jest z rozplenicą, mam jeden taki wielki okaz i przy tej odpadłam, miskanty prawie wszystkie dałam radę, nawet łatwo szło wbrew pozorom. Wiesz jak ścinamy trawy w lutym to nie ma innych prac do wykonania, czyli będę mogła liczyć na pomoc, jakoś ścinanie mnie nie przeraża, strasznie mi się trawy podobają.
Sosna rumelijska to taki gatunek, w szkółce w której kupiłam widziałam piękne ponad 10 letnie egzemplarze, bardzo mnie zauroczyła.
Witaj Izo u nas widzę, że my po sąsiedzku Ty Poznań ja prawie Poznań

Anetko wierz mi szybko się rozrosną, a pampasówkę też raz próbowałam przezimować i się nie udało wilgoć jej zaszkodziła, w tym roku zakupiłam trawę która jest podobno mieszanką miskanta i pampasówki i nie ma problemów z zimowaniem, ale to się okaże. Nazywa się Saccharum erianthus ravennae, szkoda tylko ze nie zdążyła zakwitnąć, zbyt późno ją kupiłam. O jej zimowaniu powiem po zimie

-- 5 gru 2011, o 18:51 --
Teraz kilka zdjęć zrobionych w ostatnich dniach, z serii kończy się Jesień niedługo Zima

- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
a z tego co jest ja i tak już sporo podpatrzyłemKasia_Tomek pisze:[.... doskonały nie jest, ale pomysłów na udoskonalenie mam już trochę. .