Ja też maturę z wojny pisałam.
Moje zielone - rośliny AGI Z
- pingu
- 1000p

- Od: 23 maja 2009, o 22:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje zielone - rośliny AGI Z
Fajne kwiatuszki. U Ciebie na pewno szybko do siebie dojdą.
Przyznam, że jako maturzystka "niehumanistyczna" liczyłam na temat z wojny, bo była okrągła rocznica. I byłby niezłe jaja, jakby tego tematu nie dali. Jedyne lektury przeze mnie przeczytane, to były właśnie z wojny i może kilka wyrywkowo z innych okresów. Jakoś przez pozostałe nie mogłam przebrnąć. Jakby nie dali tego tematu to byłaby radosna twórczość 
Patrycja Moje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
- AGA Z
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 paź 2009, o 11:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pati, może jesteśmy z jednego rocznika maturalnego.
Ja przygotowywałam się z tego tematu, bo on zawsze był na maturze. Co roku było coś z wojny.
Mireczku, "Medaliony" to Moja dyżurna książka. Mam ją na działce i w sezonie ze dwa razy przeczytam.
Chciałam namówić na pojechanie po kwiata Mojego M. Nie wiem czy będzie chciał, ale już się tak napaliłam na tą hoję, ze muszę ja mieć. Koniecznie.
No i jeszcze może kupię te dwie inne. Zobaczymy w jakiej będą cenie.
Ja przygotowywałam się z tego tematu, bo on zawsze był na maturze. Co roku było coś z wojny.
Mireczku, "Medaliony" to Moja dyżurna książka. Mam ją na działce i w sezonie ze dwa razy przeczytam.
Chciałam namówić na pojechanie po kwiata Mojego M. Nie wiem czy będzie chciał, ale już się tak napaliłam na tą hoję, ze muszę ja mieć. Koniecznie.
No i jeszcze może kupię te dwie inne. Zobaczymy w jakiej będą cenie.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
Aga to hojomania Cie ogarnęła... 
- AGA Z

Ano, cały czas chcę jeszcze i jeszcze... 
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
- pingu
- 1000p

- Od: 23 maja 2009, o 22:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Może.AGA Z pisze:Pati, może jesteśmy z jednego rocznika maturalnego.![]()
Patrycja Moje doniczkowce
- ingga
- 500p

- Od: 7 paź 2009, o 10:27
- Kontakt:
AGA Z, a gdzie kupiłaś te nowe roślinki?
Agnieszko twój piękny kwiat którego nazwałaś Clotreodon to na pewno jest pomyłka.Jeśli dobrze
zauważyłam to jest to Klerodendrum Thomsona ja go właśnie mam jest cudowny jak kwitnie.
Zobacz sobie samo czy to jest twój kwiatek jeśli tak to jego Polskie nazwy to Niewinna miłość, Krwawiące serce lub Krzew przeznaczenia wszystkie te nazwy do niego pasują.
http://www.euroflor.pl/pl/spiskwiatow/1 ... thomsoniae
zauważyłam to jest to Klerodendrum Thomsona ja go właśnie mam jest cudowny jak kwitnie.
Zobacz sobie samo czy to jest twój kwiatek jeśli tak to jego Polskie nazwy to Niewinna miłość, Krwawiące serce lub Krzew przeznaczenia wszystkie te nazwy do niego pasują.
http://www.euroflor.pl/pl/spiskwiatow/1 ... thomsoniae
- Haim

- Od: 19 cze 2009, o 01:16
No proszę, ja też pisałam maturę na ten temat ;)AGA Z pisze:Ja uwielbiam wszelkie książki o wojnie. np. Grudzińskiego i inne opowiadające o tym okropnym czasie w Naszej historii. Nawet maturę pisałam na ten temat.
Bardzo lubię czytać różne książki opisujące życie, a raczej jego pozbawianie w obozach koncentracyjnych.
Mój dziadek przeżył w takim obozie jakiś czas, to pewnie dlatego
"Medaliony" również uwielbiam i co najmniej raz w roku je czytam ;)Miro78 pisze:Mi się spodobały "Medaliony" Z.Nałkowskiej.Przeczytałem kilka razy![]()
Agniesiu, spokojnej nocki zyczę
- Taccanivea
- 1000p

- Od: 24 cze 2009, o 12:49
Ja też "Medaliony" lubię. Pewnie też z tego względu, że mój dziadek był w obozie. Lubię książki historyczne w ogóle i nie ma znaczenia czy dotyczą naszej historii Polski czy świata.Haim pisze:No proszę, ja też pisałam maturę na ten temat ;)AGA Z pisze:Ja uwielbiam wszelkie książki o wojnie. np. Grudzińskiego i inne opowiadające o tym okropnym czasie w Naszej historii. Nawet maturę pisałam na ten temat.
Bardzo lubię czytać różne książki opisujące życie, a raczej jego pozbawianie w obozach koncentracyjnych.
Mój dziadek przeżył w takim obozie jakiś czas, to pewnie dlatego![]()
"Medaliony" również uwielbiam i co najmniej raz w roku je czytam ;)Miro78 pisze:Mi się spodobały "Medaliony" Z.Nałkowskiej.Przeczytałem kilka razy![]()
Agniesiu, spokojnej nocki zyczę
Agnieszko i jak tam zakupy? Gdzie Ty te hojki kupujesz? drogie są?
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- AGA Z

Witajcie
Cieszę się, ze zaglądacie do Mnie.
Ingga, Taccanivea rośliny kupuję w hurtowni na Równej. Za Matką Polką, obok giełdy kwiatowej. Kwiaty są bardzo tanie. Np. Cambrie są po 25 zł, hoje ogromne po 25 zł, kwiat nietoperza był po45 zł. Ta noga pająka w normalnej cenie kosztowała 18 zł. Dużo mają roślin. Te które przekwitną, albo zmarnieją wyprzedają za przysłowiową złotówkę.
Na Moje szczęście.
Danutab ta nazwa, to Moja radosna twórczość. Nie zapamiętałam i coś Mi się takiego skojarzyło. Już Ania (Andzia007) rozszyfrowała ją, ale wielkie dzięki. Już się upewniłam. Stała taka sierotka ostatnia, więc wzięłam i dopiero tutaj zobaczyłam, że ma bardzo ładne kwiaty.
Chyba dopiero w następnym tygodniu pojadę po hoję, bo nie mam transportu. Wczoraj się tak zlazłam, że nie chce Mi się iść na pieszo. Spory kawałek jest tam.
Trzynastko, dziękuję za pyszną kawkę. Z przyjemnością się napiję.
Ingga, Taccanivea rośliny kupuję w hurtowni na Równej. Za Matką Polką, obok giełdy kwiatowej. Kwiaty są bardzo tanie. Np. Cambrie są po 25 zł, hoje ogromne po 25 zł, kwiat nietoperza był po45 zł. Ta noga pająka w normalnej cenie kosztowała 18 zł. Dużo mają roślin. Te które przekwitną, albo zmarnieją wyprzedają za przysłowiową złotówkę.
Danutab ta nazwa, to Moja radosna twórczość. Nie zapamiętałam i coś Mi się takiego skojarzyło. Już Ania (Andzia007) rozszyfrowała ją, ale wielkie dzięki. Już się upewniłam. Stała taka sierotka ostatnia, więc wzięłam i dopiero tutaj zobaczyłam, że ma bardzo ładne kwiaty.
Chyba dopiero w następnym tygodniu pojadę po hoję, bo nie mam transportu. Wczoraj się tak zlazłam, że nie chce Mi się iść na pieszo. Spory kawałek jest tam.
Trzynastko, dziękuję za pyszną kawkę. Z przyjemnością się napiję.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
[quote="AGA Z"]Witajcie
Ingga, Taccanivea rośliny kupuję w hurtowni na Równej. Za Matką Polką, obok giełdy kwiatowej. Kwiaty są bardzo tanie.
I tam można tak sobie po prostu kupić jedną sztukę
Bo coś słyszałam, że tylko dla prowadzących działalność.. i nigdy tam nie byłam bo uwierzyłam
Ingga, Taccanivea rośliny kupuję w hurtowni na Równej. Za Matką Polką, obok giełdy kwiatowej. Kwiaty są bardzo tanie.
I tam można tak sobie po prostu kupić jedną sztukę
Bo coś słyszałam, że tylko dla prowadzących działalność.. i nigdy tam nie byłam bo uwierzyłam
- Taccanivea
- 1000p

- Od: 24 cze 2009, o 12:49
Szkoda, że u mnie takiego sklepiku nie ma 
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
AGA,jesteś uprzywilejowana!!SZkoda,że tak daleko mieszkam a może dobrze....bo mi się parapety zwęziły 
- AGA Z

Taccanivea, Ja dopiero na wiosnę ją odkryłam.
Wcześniej nigdy nie zaglądałam tam. Nie chciało Mi się wstawać tak rano. Dopiero potem odkryłam, że jest jeszcze inna hala z kwiatami.
Przyznam, że bardzo dużo kwiatów Mi przybyło od tego czasu. Powiem,że prawie wszystkie.
Grażynko, Moje parapety też już ledwo dyszą. Coraz mniej miejsca. Ale dla tej hoi co chcę kupić już mam zaklepane honowowe miejsce. Mam nadzieję, że Mój M. zawiezie Swoją Pancię.
Wcześniej nigdy nie zaglądałam tam. Nie chciało Mi się wstawać tak rano. Dopiero potem odkryłam, że jest jeszcze inna hala z kwiatami.
Przyznam, że bardzo dużo kwiatów Mi przybyło od tego czasu. Powiem,że prawie wszystkie.
Grażynko, Moje parapety też już ledwo dyszą. Coraz mniej miejsca. Ale dla tej hoi co chcę kupić już mam zaklepane honowowe miejsce. Mam nadzieję, że Mój M. zawiezie Swoją Pancię.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści