Moje kochane doniczkowce
- Taccanivea
- 1000p

- Od: 24 cze 2009, o 12:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- treissi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Asiu śliczne nowości i to jeszcze w jakiej ilości 
Szkoda, że znowu będziesz odcięta od forum. Wiem doskonale jak to jest. Ja wytrzymać nie mogłam. Dobrze, że to tylko tydzień, ja nie miałam netu ponad miesiąc
Nie jestem wtajemniczona w Twoje problemy z pracą, ale tak czy inaczej gratuluję nowej
Oby była lepsza niż poprzednia.
Szkoda, że znowu będziesz odcięta od forum. Wiem doskonale jak to jest. Ja wytrzymać nie mogłam. Dobrze, że to tylko tydzień, ja nie miałam netu ponad miesiąc
Nie jestem wtajemniczona w Twoje problemy z pracą, ale tak czy inaczej gratuluję nowej
- ewelina8005
- 1000p

- Od: 24 lip 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Asiu z miłą chęcią zaglądam do Ciebie
Tyle wspaniałych nowości dostałaś
Też mam taki kwietnik ale powiem Ci że stoi na nim tylko 9 kwiatów bo boję się że wywali się
Jak dla mnie to on jest troszkę niepewny a jeszcze jak koty się ganiają po domu to tylko się modlę żeby czasem nie miały zamiaru koło tego kwietnika szaleć....ale jak na razie stoi (odpukać) i oby stał tak jak najdłużej
Trzymam kciuki za rozmowę w sprawie pracy 
Tyle wspaniałych nowości dostałaś
Asiu prezenciki super.
Róża będzie ślicznie wyglądała jak się rozrośnie i zacznie kwitnąć..
Z paprotki piękny i gęsty okaz.
Też trzymam kciuki za nową pracę i oby była lepsza od poprzedniej.Sam byłem w podobnej sytuacji kilka lat temu.
Ja zabrałem manele w 1 dzień i już nie wróciłem
.Po kilku tygodniach znalazłem fajniejszą i lżejszą pracę.

Róża będzie ślicznie wyglądała jak się rozrośnie i zacznie kwitnąć..
Z paprotki piękny i gęsty okaz.
Też trzymam kciuki za nową pracę i oby była lepsza od poprzedniej.Sam byłem w podobnej sytuacji kilka lat temu.
Ja zabrałem manele w 1 dzień i już nie wróciłem
- Mama Aguni
- 1000p

- Od: 31 mar 2009, o 11:48
- Haim

- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Witajcie Kochani 
Dziękuję za mnóstwo odwiedzin , naprawdę mocno za Wami tęskniłam, życie bez forum przez ten tydzień było dla mnie pustsze i uboższe
Troszkę mnie załamałyście tym kwietnikiem, spodziewałam się, ze będzie bardziej stabilny, no ale zobaczymy, jestem dobrej myśli
W każdym razie mimo wszystko będę miała znowu troszkę miejsca na nowe kwiatuchy 8)
Madziu, co do ceramicznych doniczek, to ja je traktuję jako osłonki, zawsze mam kwiaty posadzone w zwykłych plastikach i wkładam je w osłonki, no chyba, że mam ceramiczną doniczkę w komplecie z podstawką, to co innego
A teraz obiecane fotki ciast i przepisy :
CASATE

Biszkopt:
* 5 jaj(nawet 6 jaj)
* 1 szklanka cukru
* 1½ szklanki mąki
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
A teraz krem:
* 6 jaj
* niecałe 2 kostki masła
* 1,5 szk. mleka
* 1,5szk. cukru
* cukier waniliowy
* 2 łyżki kakao
* bakalie(orzechy włoskie)
* 2 lub 3 łyżki wiórek kokosowych
* jeden duży lub dwa mniejsze słoiki wiśni drążonych w kompocie
* galaretka wiśniowa
Mleko przegotować, ostudzić.
Całe jaja utrzeć z cukrem, wlać do wystudzonego mleka i gotować na małym ogniu ciągle mieszając(ok.20min), ma powstać taki jakby twarożek. Następnie masę ostudzić.
Utrzeć masło na puszystą masę, po łyżce dodawać wystudzoną masę i na koniec cukier waniliowy.
Tak przygotowaną w całości masę podzielić na dwie równe części. Do jednaj dodać kakao i posiekane orzechy a do drugiej wiórki kokosowe.
Na biszkopt kładziemy ciemną masę kakaową, następnie jasną z kokosem, potem już tylko odcedzone wiśnie i zalać tężejącą galaretką.
Wstawić do lodówki na ok 2godz.
Smacznego
KARPATKA

Ciasto:
* 1 szk. wody i trochę
* 0,5 kostki palmy > zagotować
* 1 szk. i 1 łyżka mąki
* 6 jaj
Do zagotowanej wody z palmą dodać mąkę, trochę gotować, zdjąć z ognia i wystudzić.
Po ostudzeniu dodać po 1 jajku(mieszając) i proszek do pieczenia.
Wszystko razem wymieszać i wyłożyć na dwie równe prostokątne blachy i piec ok 20minut na złoty kolor(po uprzednim podgrzaniu piekarnika).
Krem:
* 0,5 litra mleka
* 2 łyżki mąki
* 3 łyżki kartoflanki
* cukier waniliowy
* 1 kostka masła
* 1 żółtko
* 1 szk. cukru pudru
Zagotować 0,5 litra mleka z dwoma łyżkami mąki, trzema łyżkami kartoflanki i cukrem waniliowym.
Tak przygotowany budyń wystudzić.
Ucierać masło z żółtkiem i cukrem pudrem i dodawać po trochu wystudzonego budyniu.
Masa gotowa.
Masę nakładamy na jedną część ciasta po czym przykrywamy drugą, na wierzch sypiemy cukrem pudrem
Gotowe
Dziękuję za mnóstwo odwiedzin , naprawdę mocno za Wami tęskniłam, życie bez forum przez ten tydzień było dla mnie pustsze i uboższe
Troszkę mnie załamałyście tym kwietnikiem, spodziewałam się, ze będzie bardziej stabilny, no ale zobaczymy, jestem dobrej myśli
Madziu, co do ceramicznych doniczek, to ja je traktuję jako osłonki, zawsze mam kwiaty posadzone w zwykłych plastikach i wkładam je w osłonki, no chyba, że mam ceramiczną doniczkę w komplecie z podstawką, to co innego
A teraz obiecane fotki ciast i przepisy :
CASATE

Biszkopt:
* 5 jaj(nawet 6 jaj)
* 1 szklanka cukru
* 1½ szklanki mąki
A teraz krem:
* 6 jaj
* niecałe 2 kostki masła
* 1,5 szk. mleka
* 1,5szk. cukru
* cukier waniliowy
* 2 łyżki kakao
* bakalie(orzechy włoskie)
* 2 lub 3 łyżki wiórek kokosowych
* jeden duży lub dwa mniejsze słoiki wiśni drążonych w kompocie
* galaretka wiśniowa
Mleko przegotować, ostudzić.
Całe jaja utrzeć z cukrem, wlać do wystudzonego mleka i gotować na małym ogniu ciągle mieszając(ok.20min), ma powstać taki jakby twarożek. Następnie masę ostudzić.
Utrzeć masło na puszystą masę, po łyżce dodawać wystudzoną masę i na koniec cukier waniliowy.
Tak przygotowaną w całości masę podzielić na dwie równe części. Do jednaj dodać kakao i posiekane orzechy a do drugiej wiórki kokosowe.
Na biszkopt kładziemy ciemną masę kakaową, następnie jasną z kokosem, potem już tylko odcedzone wiśnie i zalać tężejącą galaretką.
Wstawić do lodówki na ok 2godz.
Smacznego
KARPATKA

Ciasto:
* 1 szk. wody i trochę
* 0,5 kostki palmy > zagotować
* 1 szk. i 1 łyżka mąki
* 6 jaj
Do zagotowanej wody z palmą dodać mąkę, trochę gotować, zdjąć z ognia i wystudzić.
Po ostudzeniu dodać po 1 jajku(mieszając) i proszek do pieczenia.
Wszystko razem wymieszać i wyłożyć na dwie równe prostokątne blachy i piec ok 20minut na złoty kolor(po uprzednim podgrzaniu piekarnika).
Krem:
* 0,5 litra mleka
* 2 łyżki mąki
* 3 łyżki kartoflanki
* cukier waniliowy
* 1 kostka masła
* 1 żółtko
* 1 szk. cukru pudru
Zagotować 0,5 litra mleka z dwoma łyżkami mąki, trzema łyżkami kartoflanki i cukrem waniliowym.
Tak przygotowany budyń wystudzić.
Ucierać masło z żółtkiem i cukrem pudrem i dodawać po trochu wystudzonego budyniu.
Masa gotowa.
Masę nakładamy na jedną część ciasta po czym przykrywamy drugą, na wierzch sypiemy cukrem pudrem
Gotowe
- karolaipiotr

- Od: 5 lut 2009, o 20:29
Asiu ach te komputery, nasz też ciągle coś nawala-ale ja nie wiem co to bo z kompa to raczej jestem ciemna masa
Kwiatki super, a paprotka ogromniasta
Ciasta wyglądają smakowicie 
Karolina
Moi zieloni przyjaciele-część 1
Moi zieloni przyjaciele-część 1
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt: