Storczyki moni ;)
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
Moje lueddemaniany też mają jasne liście, zwłaszcza jedna. Ale kwiaty będą mieć śliczne, jak zakwitną. Bellinę mam, już prawie 11 miesięcy, ale jeszcze mi nie zakwitła. Będę skakać pod sufit z radości, jak pewnego dnia znajdę na niej pędzik. Equestrisa też mam, kupiłam go kwitnącego ponad miesiąc temu.moni;) pisze:To wlasnie Equestris.Poza tym sa jeszcze Dendrobia. Marzy mi sie Bellina ale to na razie sfera marzenStorczykowa pisze:o, też masz Lueddemanianę ;) a ten największy z tych na zdjęciu to jaki?
Ludka ma jakies takie jasne liscie nie wiem dlaczego - moze taka jest jej uroda?
- Storczykowa
- Storczykowa
- Storczykowa
- agata0806
- 1000p
- Od: 11 lut 2009, o 14:12
Witaj Moni
No wreszcie się doczekałam na Twoje kwiatuchy,ale pięknie Ci kwitną i faktycznie na zabiedzone to one nie wyglądają
Maluszki widzę mają się świetnie,rosną jak na drożdżach i widzę nawet Phal.venosa
Rany julek,jak urosła
Powiem Ci Monisiu że lepiej storczykom jednak służy światło dzienne niż sztuczne,widać to po Twoich maluchach..Moje w orchidarium tak rosną od niechcenia,zastanawiam się czy czasami go nie sprzedać i wszystkie storczyki zabrać na parapet
Bo Venosa wyrosła jak ta lala
Dostałam od Agi Vanilię i jak mi dała to listki miała takie fajne i duże a u mnie stoi w orchidarium i rosną dużo mniejsze..Chyba naprawdę trzeba zrobić przemeblowanie

No wreszcie się doczekałam na Twoje kwiatuchy,ale pięknie Ci kwitną i faktycznie na zabiedzone to one nie wyglądają

Maluszki widzę mają się świetnie,rosną jak na drożdżach i widzę nawet Phal.venosa

Powiem Ci Monisiu że lepiej storczykom jednak służy światło dzienne niż sztuczne,widać to po Twoich maluchach..Moje w orchidarium tak rosną od niechcenia,zastanawiam się czy czasami go nie sprzedać i wszystkie storczyki zabrać na parapet

Dostałam od Agi Vanilię i jak mi dała to listki miała takie fajne i duże a u mnie stoi w orchidarium i rosną dużo mniejsze..Chyba naprawdę trzeba zrobić przemeblowanie

Moni, śliczne te Twoje kwiatuszki. Bardzo podoba mi sie kolorystyka trgo pierworodnego storczyka, chociaz i tak każdy jaki by nie był jest cudny
Maluszki też pięknie rosną, skoro wypuszczają listki to znaczy, że chcą żyć i się rozwijaż
Życzę powodzenia i dużo zadowolenia z nowych okazów i ich kwitnień!

Życzę powodzenia i dużo zadowolenia z nowych okazów i ich kwitnień!
Agatko jak wiesz rowniez chcialam miec orchidarium, ale warunki mieszkaniowe nie pozwalaja mi na to. Jolusia "namowila" mnie jednak na "parapetowy chow" i jak do tej pory nie moge narzekac. Zobaczymy jednak co przyniesie przyszlosc, bo zima przed nami i będę musiala im zapewnic cieplejszy parapet. Ciesze sie, ze teraz jestem w domku z powodu mojego "osobistego keikusia"
wiec będę miala baczne oko na wszystko
Ewuniu to ja jestem bardzo wdzieczna za to, ze tak wiele osob odwiedzalo moj watek i interesowalo sie mna pod moja nieobecnosc jest to bardzo mile i Wszystkim goraco dziekuje, pozdrawiam

Ewuniu to ja jestem bardzo wdzieczna za to, ze tak wiele osob odwiedzalo moj watek i interesowalo sie mna pod moja nieobecnosc jest to bardzo mile i Wszystkim goraco dziekuje, pozdrawiam

- Storczykowa