Ogród Zenka 2009
- markussch01
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lis 2007, o 22:40
- ZENOBIUSZ

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam miłych gości Markusa, Genię i dkny i dziękuję za odwiedziony.
Przepraszam że nie odzywałem się kilka dni, ale to spowodowane było chwilowym brakiem czasu.
Dzisiaj byłem w ogrodzie, i wykorzystując ładną pogodę zaczełem porządkowanie, tj, grabienie liści i ich palenie , oraz przesadzanie niektórych krzewów.
Dzisiaj mam problemy z wprowadzeniem zdjęć więć przeslę je jutro.
Przepraszam że nie odzywałem się kilka dni, ale to spowodowane było chwilowym brakiem czasu.
Dzisiaj byłem w ogrodzie, i wykorzystując ładną pogodę zaczełem porządkowanie, tj, grabienie liści i ich palenie , oraz przesadzanie niektórych krzewów.
Dzisiaj mam problemy z wprowadzeniem zdjęć więć przeslę je jutro.
Pozdrawiam Zenek
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Zenku masz wspaniały ogród, przeszedłem sobie strona po stronie i powaliła mnie ta przestrzeń i świetny pomysł na każdy zakątek
wiele iglaków, azalie, rh, tawułki, hosty i wiele innych. Najbardziej moją uwagę zwróciły ogromne krzaki dyptamów
przepiękne
Zapytać Cię chciałem o delikwenta na zdjęciu poniżej. Wiesz teoretycznie Picea abies 'Inversa', ale jakoś te igły takie grube i długie
coś jakby połaczenie z wężowym
więc proszę jak możesz rozwiej moje wątpliwościi co to dokładnie za odmiana
chyba że to jedna inversa

Zaponiałem dodać, że masz wspaniałe wrzosy

Zaponiałem dodać, że masz wspaniałe wrzosy
- ZENOBIUSZ

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witam miłych gości i dziękuję za odwiedziny w naszym ogrodzie.
dkny do ogrodu z wolna wkracz jesień czego dowodem są przebarwienia liści na drzewach i roślinności.A Twoja czmielina jest tego najlepszym przykładem,ten piękny krzew już od dłuższego czasu je na mojej liście zakupów, gdyż mam nadzieję że doskonale ożywiłby nasz ogród właśnie jesienną porą.
Marylo 73ab jedynymi drzewami które zaśmiecają mi ogród to dość duże brzozy rosnące w ogrodzie,które o tej porze zaczynają tracić swoje liście pokrywając nimi trawniki.
Sylweste dziękuję za miłe słowa wypowiedziane na temat mojego ogrodu,który wspólnie z małżonką urządzamy od 15 lat.
Staramy się aby drzewa i krzewy rosnące w nim miały odpowiednie warunki do prawidłowego rozwoju /odpowiednia odległość ,dostęp światła i podłoże/. Ogród i praca w nim to nasze hobby, miejsce odpoczynku i spotkań z rodziną i znajomymi.
Delikwent przedstawiony na zdjęciu to typowy Picea abies Inwersa, kupiony u producenta.
dkny do ogrodu z wolna wkracz jesień czego dowodem są przebarwienia liści na drzewach i roślinności.A Twoja czmielina jest tego najlepszym przykładem,ten piękny krzew już od dłuższego czasu je na mojej liście zakupów, gdyż mam nadzieję że doskonale ożywiłby nasz ogród właśnie jesienną porą.
Marylo 73ab jedynymi drzewami które zaśmiecają mi ogród to dość duże brzozy rosnące w ogrodzie,które o tej porze zaczynają tracić swoje liście pokrywając nimi trawniki.
Sylweste dziękuję za miłe słowa wypowiedziane na temat mojego ogrodu,który wspólnie z małżonką urządzamy od 15 lat.
Staramy się aby drzewa i krzewy rosnące w nim miały odpowiednie warunki do prawidłowego rozwoju /odpowiednia odległość ,dostęp światła i podłoże/. Ogród i praca w nim to nasze hobby, miejsce odpoczynku i spotkań z rodziną i znajomymi.
Delikwent przedstawiony na zdjęciu to typowy Picea abies Inwersa, kupiony u producenta.
Pozdrawiam Zenek