podobnie jak ja - tyle róż, a dopiero tydzień temu nabyłam Charlesagloriadei pisze:Podziwiam ciągle Charlsa Austina! Mam wiele angielek ale jakimś cudem nigdy nie trafiłam na niego![]()
A to przecież jedna z lepszych austinek!!!
Róże w moim ogrodzie.
-
gloriadei
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Monia,vertigo pisze:podobnie jak ja - tyle róż, a dopiero tydzień temu nabyłam Charlesagloriadei pisze:Podziwiam ciągle Charlsa Austina! Mam wiele angielek ale jakimś cudem nigdy nie trafiłam na niego![]()
A to przecież jedna z lepszych austinek!!!![]()
ja zwariuję
4 szt. stoja w doniczkach i czekają na posadzenie!
nastepne 4 szt w drodze :P
...i gdzie ja to posadzę??? Ratunku!!!
Gosia kusi ciągle nowymi!!!
chyba się wypiszę z tego forum
-
justynaz
- 200p

- Od: 23 sty 2009, o 20:56
- Kontakt:
Witaj,
miała bym do Ciebie taka mała prośbę. W moim watku ogrodowym mam róże zebrałam je razem i szukam teraz osób, które mogłyby mi pomóc je rozpoznać. Kiedyś juz mi pomogłaś, a masz tak wiele róż, że na pewno coś poznasz. Z góry dziękuje, ponieważ ja się już pogubiłam ogladam i ogladam i juz sama nie wiem co jest co...
Pozdrawiam
miała bym do Ciebie taka mała prośbę. W moim watku ogrodowym mam róże zebrałam je razem i szukam teraz osób, które mogłyby mi pomóc je rozpoznać. Kiedyś juz mi pomogłaś, a masz tak wiele róż, że na pewno coś poznasz. Z góry dziękuje, ponieważ ja się już pogubiłam ogladam i ogladam i juz sama nie wiem co jest co...
Pozdrawiam
- maria.k55
- 1000p

- Od: 24 maja 2009, o 16:06
Róża Abraham Darby
Witaj Gosiu - jestem częstym gościem wsród twoich róż, ale dotej pory nie zabierałam głosu tylko podziwiałam twoją różaną kolekcję i pasję. Dzisiaj zatrzymałam się przy Abrahamie D. i chcę powiedzieć, że u Ciebie ta róża jest taka piękna, ja posadziłam na wiosnę rośnie nieżle, kwitnie ale kwiaty w ciągu dnia strasznie mdleją, nawet pąki, ma wilgotne podłoże, rośnie raczej w półcieniu i tak flaczeje, u mnie na podlasiu temperatury nie przekraczają 26 stopni więc upalnie nie jest, chciałam zapytać czy to jest taka cecha tej róży - pozdrawiam Maria
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Stancki - na początku zawsze są dwie róże, a potem nagle okazuje się ich 30-ści, tak działa ta magia, tylko potem jesienią człowiek ma dość gdy mysi te róże okryć.
Maria.k55 - u mnie Abraham od rana ma cień, potem słońce, a wieczorem jest w lekkim półcieniu. Ta róża ma bardzo cienkie pędy, pod wpływem ciężkich kwiatów pędy opadają w dół, dlatego najlepiej dać mu podporę, u mnie jest kilka pędów podwiązanych, inaczej leżały by na ziemi. Cienkie pędy są cechą tej odmiany - rozmawiałam dziś o tym w Rosarium. Co do pasji - mam ją od mamy, chciałabym w przyszłości współpracować z firmą zajmującą się założeniami ogrodów, w szczególności rosariami, przydałoby się spojrzeć na nie z innej perspektywy.
Dla Was - dzisiejsze zdjęcie pąków Abrahama.

Maria.k55 - u mnie Abraham od rana ma cień, potem słońce, a wieczorem jest w lekkim półcieniu. Ta róża ma bardzo cienkie pędy, pod wpływem ciężkich kwiatów pędy opadają w dół, dlatego najlepiej dać mu podporę, u mnie jest kilka pędów podwiązanych, inaczej leżały by na ziemi. Cienkie pędy są cechą tej odmiany - rozmawiałam dziś o tym w Rosarium. Co do pasji - mam ją od mamy, chciałabym w przyszłości współpracować z firmą zajmującą się założeniami ogrodów, w szczególności rosariami, przydałoby się spojrzeć na nie z innej perspektywy.
Dla Was - dzisiejsze zdjęcie pąków Abrahama.

- Deirde

Ewo - Glorio - powoli, później dołączę zdjęcia jak wygląda różanka, w sumie dodam jeszcze inne zdjęcie.
Justynaz - zobaczę co u Ciebie nowego.
Aniu - jesteś pewna że chcesz Pierre Oger? Będzie dużym krzakiem ale będzie u niego problem z mączniakiem. Pierette też mnie cieszy, ładnie wygląda, obficie kwitnie i mimo deszczów nie choruje.
Dziś nie było mnie bo pojechałam zwiedzić szkółkę Rosarium, pan Chodun oprowadził mnie i zrobiłam kilka zdjęć, zobaczyłam ładną i ciekawą rugose "Ritausma" w kolorze Aspiryny, w sam raz dla Smoka w mini - powiem Wam w tajemnicy - widziałam Astrid Grafin, o tym szaaa.

Z zakupów dla jednej miłej osoby
Boule de Neige oraz moja Queen of Sweden.

Justynaz - zobaczę co u Ciebie nowego.
Aniu - jesteś pewna że chcesz Pierre Oger? Będzie dużym krzakiem ale będzie u niego problem z mączniakiem. Pierette też mnie cieszy, ładnie wygląda, obficie kwitnie i mimo deszczów nie choruje.
Dziś nie było mnie bo pojechałam zwiedzić szkółkę Rosarium, pan Chodun oprowadził mnie i zrobiłam kilka zdjęć, zobaczyłam ładną i ciekawą rugose "Ritausma" w kolorze Aspiryny, w sam raz dla Smoka w mini - powiem Wam w tajemnicy - widziałam Astrid Grafin, o tym szaaa.

Z zakupów dla jednej miłej osoby

-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Gosiu .........MAŁY KSIAZE u Ciebie zwariuje
cmokasy z gór
cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- Deirde

Te pole róż mam u siebie w R-cy tak więc jestem do takiego widoku przyzwyczajona, - ktoś prowadzi u nas szkółkę róż - zapachu nie czułam, róże dopiero zaczynały kwitnąć, została bym dłużej i wszystkie odmiany obejrzała dokładnie ale musiałam się śpieszyć i nie zdążyłam.
Inka - u nas też pada, wczoraj była burza, co do róż - zdążyłaś, nie martw się.
Inka - u nas też pada, wczoraj była burza, co do róż - zdążyłaś, nie martw się.
-
sterlizja36
- 500p

- Od: 14 paź 2008, o 18:57
Taką wycieczkę to i ja chętnie bym zrobiła
.Oczywiście bez mojej eskorty bo nie zobaczyłabym nic
Wspaniałe te pola różane!
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36