Phalaenopsisy Oriona

Zablokowany
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzisiaj nacykałam kilka fotek.

Śpioch ma sporo nowych przyrostów :) Idzie mu już drugi listek:

Obrazek

Obrazek

Inne storczyki nie pozostają w tyle, (łącznie 9 storczyków wypuszcza nowe listki):

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

Witam orion.
Piękny widok tych listków i korzonki.... Ja nie moge sie doczekać kiedy mi dadzą moje kwiatki znać, że im naprawdę o mnie dobrze.
A dlaczego masz ,chyba kamyczki w tych doniczkach ?
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Meniu - dziękuję. Twoje storczyki na pewno też niedługo będą miały nowe przyrosty.

Te kamyczki wchodzą w skład podłoża. To według producenta skała wulkaniczna - czyli zwykły drobnoziarnisty pumeks :)
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Kilka stron wcześniej wstawiałam zdjecie phalaenopsisa wydłużającego pęd.
Na dzień dzisiejszy wygląda on tak:

Obrazek

Obrazek

Pączki robią się coraz większe.
Awatar użytkownika
Izula
200p
200p
Od: 12 cze 2008, o 18:45

Post »

O rany! Ależ on ma tych kwiatów !! ... i jeszcze wydłuża pęd :shock: śliczny Czemu moje tak nie chcą :?
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

orion pisze:Asiu - tylko mi tu nie chodziło o pieniądze. Ja po prostu nie chciałam tych storczyków.
Orionko wiem że nie chodziło Ci o pieniądze, tylko napisałam jak jest u mnie :lol: nawet jak jest jakiś zastrzyk finansowy to sobie myślę - nowy storczyk jak nic trzeba kupić :lol: poczym idę do sklepu i....zaczynam wybrzydzać ;:223
Chyba pierwsza fascynacja minęła i tak jak napisała Platynka nie warto kupować jak podleci tylko wyszukiwać perełek :wink:

Zniewalający ten malinowy przedłużający pęd ;:111 powiedz ile ma kwiatów a ile będzie miał :?:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Na tym pędzie jest 7 kwiatów. Ale one są duże, a pęd od najmniejszego pączka do ostatniego kwiatka ma długośc ponad 30 cm. Pąków na razie jest 4.

Tutaj zdjęcie z innego ujęcia, które nie pokazuje długości całego pędu, ale ostatni jego przyrost

Obrazek
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

wow ale cuda! a co do kupowania storczyków, ja też ciągle postanawiam, że niedługo koniec kupowania nowych, ale jak je widzę, nie umiem się oprzeć... dzisiaj też nie umiałam się oprzeć i mam kolejnego ever spring, którego fotki dam w moim wątku.
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

No proszę, proszę...I na Oriona przyszła pora.. ;)
Z całą pewnością taki mały "przesyt" w niczym nie zaszkodzi... ;) Ja trzymałam się dzielnie...ale przez codzienne oglądanie waszych wspaniałych kolekcji moja silna wola zaczęła topnieć... 8) Czekam aktualnie na przybycie ślicznego falka z allegro :]
No...ale myślę, że i tak wytrzymałam długo.

Orionko, śliczny ten Twój malinowy. Bardzo mi się podobają storczyki, których pęd jest taki półkolisty... Pięknie to wygląda...

Dziewczyny, czy możecie podać jakiegoś linka do dobrego podłoża dla storczyków?... Wiem, że kupujecie w Orchidsklepiku (?), ale chciałabym dokładny namiar...bo sama to nie wiem co wybrać... i gdzie...
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Szamanko ja kupuję to pierwsze z listy. Ale uprzedzam ono jest rzeczywiście duże:

http://www.orchidsklepik.pl/akcesoria.php

Jakiego storczyka zamówiłaś przekwitniętego, czy w pełni kwitnienia?
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

Dziękuję za linka :) Nie ważne czy duże czy nie...najważniejsze, że roślinki się w nim dobrze czują ;)

Ja zdecydowanie ide na łatwiznę i zamawiam zawsze kwitnące... Bo zanim się doczekam "własnego "kwitnienia... to chociaż oczy nacieszę cudzym... ;)
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p
Od: 8 cze 2008, o 22:32

Post »

Ja posłuchałam Oriona i przesadziłam w dwa opakowania część swoich storczyków. Jednak wyjechałam na urlop i zobaczę je dopiero w niedzielę w nocy. Nikomu nie zostawiłam ich pod opiekę, wolę sama ;)) A podłoże rzeczywiście wyglądało DORODNIE :) DZIĘKI, ASIU-ORIONIE!!!
platynka :)
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witam Cie Asiunia. Popatrzyłam u Ciebie i jestem pod wrażeniem. ja oczywiście na storczykach sie nie znam nic a nic ale piekne masz okazy. dziękuje Ci za odwiedzinki i mam nadzieje, ze to co zaproponowalam Tobie i Małgoni to chyba nie bedzie problem. Buziaki i pozdrowienia i spokojnej nocki życzę
Obrazek
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Asiu mieszkasz na osiedlu w Chojnowie???/ blisko mojego brata
Moje Gigulinki