Mój ogród wśród łąk cz.2
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój ogród wśród łąk cz.2
Małgosiu moje lilie też się w jednym miejscu tak rozszalały, nie wiem czy tylko będą liście czy zakwitną, bo jak tak to będzie las
Radosnych Świąt
Radosnych Świąt
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Małgosiu W pięknej okolicy mieszkasz
Przesłodka ma mordeczkę ta Twoja Pepsi
Piękna forsycja,Śliczne pąki tulipankowe
Żonkilek, szafirek piękniutkie
Korona Cesarska za chwileczkę zakwitnie Piękny brateczek granatowy
Super kołowrotek, wianek śliczny, tulipanek piekny, Magnolia przepiękna
Piękna ta to ta grobla nie jest możesz posadzić na niej jednoroczne roślinki
Piękna dekoracja z jajeczkami na zieloniutkich gałązkach
Hosty śliczne nosy wyściubiły, tawułki pięknie Ci się rozrosły
Jeszcze kilka ciepłych i słonecznych dni i tulipanki pięknie zakwitną
Lilie ślicznie się rozrosły,
Przesłodka ma mordeczkę ta Twoja Pepsi
Piękna forsycja,Śliczne pąki tulipankowe
Żonkilek, szafirek piękniutkie
Korona Cesarska za chwileczkę zakwitnie Piękny brateczek granatowy
Super kołowrotek, wianek śliczny, tulipanek piekny, Magnolia przepiękna
Piękna ta to ta grobla nie jest możesz posadzić na niej jednoroczne roślinki
Piękna dekoracja z jajeczkami na zieloniutkich gałązkach
Hosty śliczne nosy wyściubiły, tawułki pięknie Ci się rozrosły
Jeszcze kilka ciepłych i słonecznych dni i tulipanki pięknie zakwitną
Lilie ślicznie się rozrosły,
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam Wróciłam z krótkiego, ale jakże miłego odpoczynku. Święta spędziłam bardzo rodzinnie w urokliwym Saarlandzie, gdzie ma przyjemność mieszkać moja kochana siostra.
Zaliczyłam właśnie obchód ogrodu ( chwasty ), i jestem pod ogromnym wrażeniem. Tydzień mnie w domu nie było, a ogród kipi kolorem i tą soczystą zielenią.
Aniu Sweety -
Aniu - Annes 77 - pozbywam się ręcznie tych czerwonych dręczycieli lilii, nie lubię chemii
Marysiu - dziękuję. Rzeczka szafirków byłaby może i rzeczką, gdyby coś jej sukcesywnie nie podjadało od dołu. Mam wrażenie, że sadziłam mnóstwo cebulek, a tu tylko troszkę się pokazało.
Madziu - rączkami moimi pozbywam się tych robaczków. Nie dam im moich lilii
Martuś -
Aguś - czerwone robaczki - poskrzypka liliowa ściągam dzielnie ręcznie. Jak wiesz, chemii nie lubię. Póki co, nie narzekam. I przypomniałaś mi, że miałam poczytać o innych sposobach ich pozbywania z kwiatów.
Marysiu Masko - lilie będą pięknie nam kwitły, zobaczysz
Paulinko - dziękuję za przemiłe słowa
Tu spędzałam święta...
]
i spotkałam tam takie roślinki
a korzystając z okazji ( odległość ) pojechaliśmy poszaleć w Disneylandzie, coś niesamowitego, niepowtarzalne wrażenia, dla dorosłych i dla...dzieci
to jest zrobione z kwiatków
Zaliczyłam właśnie obchód ogrodu ( chwasty ), i jestem pod ogromnym wrażeniem. Tydzień mnie w domu nie było, a ogród kipi kolorem i tą soczystą zielenią.
Aniu Sweety -
Aniu - Annes 77 - pozbywam się ręcznie tych czerwonych dręczycieli lilii, nie lubię chemii
Marysiu - dziękuję. Rzeczka szafirków byłaby może i rzeczką, gdyby coś jej sukcesywnie nie podjadało od dołu. Mam wrażenie, że sadziłam mnóstwo cebulek, a tu tylko troszkę się pokazało.
Madziu - rączkami moimi pozbywam się tych robaczków. Nie dam im moich lilii
Martuś -
Aguś - czerwone robaczki - poskrzypka liliowa ściągam dzielnie ręcznie. Jak wiesz, chemii nie lubię. Póki co, nie narzekam. I przypomniałaś mi, że miałam poczytać o innych sposobach ich pozbywania z kwiatów.
Marysiu Masko - lilie będą pięknie nam kwitły, zobaczysz
Paulinko - dziękuję za przemiłe słowa
Tu spędzałam święta...
]
i spotkałam tam takie roślinki
a korzystając z okazji ( odległość ) pojechaliśmy poszaleć w Disneylandzie, coś niesamowitego, niepowtarzalne wrażenia, dla dorosłych i dla...dzieci
to jest zrobione z kwiatków
- Maska
- Kontakt:
Małgosiu piękne miejsce i śliczne zdjęcia! Takie drzewa (nad mahonią) to chyba spotykane cięcie bo ja takie widziałam w Szczecinie, tylko zdjęcia robiłam z autobusu i wyszły niewyraźnie. Ciekawy sposób, ale pracochłonny Cudowne kwitnące
Wypoczęłaś to teraz bierz się na swój ogród i nie zapomnij zrobić zdjęć
Wypoczęłaś to teraz bierz się na swój ogród i nie zapomnij zrobić zdjęć
-
Marysiu - fajnie, że zajrzałaś Cięcie niesamowite, ale na moich jabłonkach nie bedę nawet próbowała.
Kolory u mnie obecnie obowiązują następujące
\
Kolory u mnie obecnie obowiązują następujące
\
- Maska
- Kontakt:
Małgosiu u Ciebie jeszcze piękniej....bo to u Ciebie. Te w Szczecinie to lipy szerokolistne, bo z ciekawości napisałam do zieleni miejskiej i pani była uprzejma mi odpowiedzieć ....zresztą w sposób wyczerpujący. Podobno w Europie dość powszechnie stosowne jest takie cięcie również platanów
- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Małgosiu pięknie i kolorowo w Twoim ogrodzie , Ślicznie .
Wypoczynek świąteczny Miałaś super ,
Wypoczynek świąteczny Miałaś super ,
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Witaj Małgosiu
Fajnie ,że wróciłaś Piękne miejsca zwiedziłaś ,kwiaty urocze
A pieski kwiatowe urocze
Ogród i u mnie zarośnięty,ale cóż ,trzeba się z tym pogodzić
Ja nie moge,a córka robi co może po godzinach
Miłego wieczoru
Fajnie ,że wróciłaś Piękne miejsca zwiedziłaś ,kwiaty urocze
A pieski kwiatowe urocze
Ogród i u mnie zarośnięty,ale cóż ,trzeba się z tym pogodzić
Ja nie moge,a córka robi co może po godzinach
Miłego wieczoru
A gdzie te chwasty? Na zdjęciach nie widac. Za to w ogrodzie feeria barw
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Przykłady dendroflory ogrodowej w Saarze imponujące, ale to przecież południowy zachód Niemiec...
-
Marysiu - Masko - podziwiam za wytrwałość w dochodzeniu do sedna sprawy Rzeczywiście, jeśli chodzi o platany i ich cięcie widziałam takowe na wielu skwerach miejskich w mieścinkach na południu Niemiec. Pytanie tylko, czy mi się to podobało....Tak troszkę wyglądały jak ...postaci z innego świata.Jednak wolę "mojego" platana, który rośnie majestatycznie od wielu, wielu lat w okolicach mojego "pracowego" okna. Jest ogromny i piękny w swojej naturszczyźnie.
Marysiu - z tego świątecznego wypoczynku najbardziej cieszył mnie fakt, że mogłam być z moją siostrą, która niedawno owdowiała i święta były tym czasem, kiedy potrzebowała kogoś bliskiego...
Jadziu - to dobrze, że masz osobę, która pomoże Ci w pracach porządkowych. Dbaj o siebie. I jakże mi miło, że cieszysz się z mojego powrotu.
Aguś - chwastów na zdjęciach nie godzi się pokazywać Jutro przy sprzyjajacych warunkach pogodowych pokażę mój warzywniak...tam dopiero jest impreza...chwastowa
Madziu - ja też przeżywałam, że tam klimat o wiele łagodniejszy...Cóż...Pamiętam, jak kilka lat temu moja uparta mamunia zakupiła tą choinkę, którą pokazałam na fotkach, a która w tamtym klimacie przepięknie rośnie. Zapomniałam jak się nazywa, a w stronach gdzie mieszka moja siostra w wolnym tłumaczeniu mówią na nie "małpie drzewo"....No i ta choineczka, kosztująca dość sporo, okrywana całą zimę,,,,nie przetrwała. Trzeba przywyknąć...Mam strefę 6 b i tego się trzymam.
Marysiu - z tego świątecznego wypoczynku najbardziej cieszył mnie fakt, że mogłam być z moją siostrą, która niedawno owdowiała i święta były tym czasem, kiedy potrzebowała kogoś bliskiego...
Jadziu - to dobrze, że masz osobę, która pomoże Ci w pracach porządkowych. Dbaj o siebie. I jakże mi miło, że cieszysz się z mojego powrotu.
Aguś - chwastów na zdjęciach nie godzi się pokazywać Jutro przy sprzyjajacych warunkach pogodowych pokażę mój warzywniak...tam dopiero jest impreza...chwastowa
Madziu - ja też przeżywałam, że tam klimat o wiele łagodniejszy...Cóż...Pamiętam, jak kilka lat temu moja uparta mamunia zakupiła tą choinkę, którą pokazałam na fotkach, a która w tamtym klimacie przepięknie rośnie. Zapomniałam jak się nazywa, a w stronach gdzie mieszka moja siostra w wolnym tłumaczeniu mówią na nie "małpie drzewo"....No i ta choineczka, kosztująca dość sporo, okrywana całą zimę,,,,nie przetrwała. Trzeba przywyknąć...Mam strefę 6 b i tego się trzymam.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Małgosiu,wycieczka i święta w miłej atmosferze,ale i w Twoim ogrodzie cudnie pozdrawiam i pięknych snów życzę
Cieszę się, że odpoczęłaś Widoki niemal egzotyczne Ale Twoje tulipany najpiękniejsze Fajnie zobaczyć taką różnicę po powrocie. Chwastów na zdjęciach nie widzę