Moje zielone nieszczęścia - anoli
Moja biała zielistka wisi na karniszu przy oknie i co roku jest taka wielka że trzeba ją odmładzać właśnie miesiąc temu to zrobiłam i już jest bardzo duża podlewam ją raz na tydzień i zraszam codziennie jak ją postawisz na parapecie będziesz mniej podlewac a częściej zraszać to na pewno będzie z niej piękny okaz .
Pozdrawiam serdecznie Ela.
Ty masz skromne masz bardzo ładne mi się bardzo podobaja a nawet paru z nich ja nie mam w swojej kolekcji masz cudowną difenbachię , piękne geranium .reo jest śliczne i cała reszta też, ale najcudowniejsza jest difenbachia piękna odmiana gdzie ją kupiłas może i ja zapoluje na taką??
Pozdrawiam serdecznie Ela.
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Diffenbachia jest w mojej rodzinie od wieeelu lat. Zabrałam ją wyprowadzając się. Ostatnio dzieliłam się nią z jedną forumowiczką, ale za jakiś czas, znowu będę mogła przyciąć kawałeczek 
Moniczko, zrób tak, zanurz końcówkę w ukorzeniaczu i daj tak do wody. Jeśli woda będzie ciepła, to na 100% powinny obie części dać korzonki.Warunkiem jest ciepła woda. U mnie stoi słoik na akwarium i w dzień jest cieplutko, szybko się ukorzeniło.
Moniczko, zrób tak, zanurz końcówkę w ukorzeniaczu i daj tak do wody. Jeśli woda będzie ciepła, to na 100% powinny obie części dać korzonki.Warunkiem jest ciepła woda. U mnie stoi słoik na akwarium i w dzień jest cieplutko, szybko się ukorzeniło.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona