Joanno mam nadzieje że za rok clematisy obdarzą mnie takimi kwiatkami jak są na kartonikach .....tak tak wygląda jedna z 3 kan wsadzonych w doniczki które wcześniej stały w domu do gruntu dopiero wsadziłam :P
Odrobine w ogrodzie - Beata T
Haniu ten kawałeczek był pierwszy nawet widać jak się gęsto porozrastały rojniki a przyniosłam w garści te kuleczki i poukładałam na ziemi a potem między nie wsadziłam cebulki a na środku była wierzba która chorowała i w zeszłym roku już nie odbiła został jej kawałek jako podstawka na wiszącego kwiatka ....ociągam się bo nic jeszcze nie stoi
Joanno mam nadzieje że za rok clematisy obdarzą mnie takimi kwiatkami jak są na kartonikach .....tak tak wygląda jedna z 3 kan wsadzonych w doniczki które wcześniej stały w domu do gruntu dopiero wsadziłam :P
Beatko powojniki piękne! Chcesz je dać do towarzystwa różom???
a jakim???
Będziesz miała dla nich podporę?
Ja kanny już wysadziłam.. podlewam codziennie i obserwuję.. zółta za chwilę zakwitnie
a jakim???
Będziesz miała dla nich podporę?
Ja kanny już wysadziłam.. podlewam codziennie i obserwuję.. zółta za chwilę zakwitnie
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Beatko, najlepszy z zakupów jest viticella Plena Elegans.
Ona ucieszy Cię już za miesiąc, girlandami pełnych kwiatów, na tegorocznych przyrostach!
To odmiana botaniczna , niezawodna , i nie bojhąca się suszy, grzybów, mrozów.
Reszta, to szlachetne arystokratki, z niewąskimi wymaganiami.
Piekne ale wymagające służby.
A tulipany - zwykłe.
każdy je ma w ogródku.
Dziwadłem będzie tylko Diamond Rose.
Ale ją też ma Ewunia/ Ave ( ca 7 zł/ cebula !)
Ona ucieszy Cię już za miesiąc, girlandami pełnych kwiatów, na tegorocznych przyrostach!
To odmiana botaniczna , niezawodna , i nie bojhąca się suszy, grzybów, mrozów.
Reszta, to szlachetne arystokratki, z niewąskimi wymaganiami.
Piekne ale wymagające służby.
A tulipany - zwykłe.
każdy je ma w ogródku.
Dziwadłem będzie tylko Diamond Rose.
Ale ją też ma Ewunia/ Ave ( ca 7 zł/ cebula !)
Izo już wsadziłam przy płocie tz. resztkach tego co zostało z ogrodzenia a teraz będzie służyć jako pergola dla kwiatków ( tylko muszę jeszcze odmalować ) różyczki oj nie wiem jakie mają być różowe ale to się okaże nazwy muszę wyszukać i zrobić sobie małą ściągę :winki kany już Ci będą kwitły łał moje to takie mizeroty ale jakieś dostałam zobaczymy co wyrośnie bo pani nie była pewna jakie bo sama dostała a w tym roku nie wsadzi bo by jej podeptali
Haniu tyle ich było że nie sposób było wybrać no i masz muszę postudiować żeby mi nie pomarzły przypadkiem tak to jest chcieć a mieć to dwie różne sprawy ....no i jeszcze trzeba wiedzieć co się kupuje albo co sie u nas utrzyma
No nie każdy je ma w ogródku ale nie ja ....ja dopiero cebulki zaczęłam kupować a tulipany jakoś mizernie rosną ....oj to będzie co podziwiać za 7 zeta musi być cudny
SEWERYN_S miło Cię widzieć i cieszę sie że spodobał Ci sie miskant podlewaj go obficie to będzie przepiękny już za rok :P
Jolu mam nadzieje że będą takie piękne jak na tych karteczkach :P
Tak spaceruje po waszych ogrodach że zawszę czasu mi brak na swój ; trawę wygrabiłam trzykrotnie musi starczyć jeszcze raz dosiałam troszeczkę ziemi posypałam - zastanawiam się czy nie sypnąć dolomitem ale będę lać wodę i uzbroję sie w cierpliwość tylko czy wytrwam ...... powstaje miejsce pod grill a kiedy grill nie wiadomo bo to nie moja działka no ale otoczenie tegoż miejsca będzie przygotowane ( zdjęcia wieczorkiem bo padły baterie w aparacie )
Haniu tyle ich było że nie sposób było wybrać no i masz muszę postudiować żeby mi nie pomarzły przypadkiem tak to jest chcieć a mieć to dwie różne sprawy ....no i jeszcze trzeba wiedzieć co się kupuje albo co sie u nas utrzyma
No nie każdy je ma w ogródku ale nie ja ....ja dopiero cebulki zaczęłam kupować a tulipany jakoś mizernie rosną ....oj to będzie co podziwiać za 7 zeta musi być cudny
SEWERYN_S miło Cię widzieć i cieszę sie że spodobał Ci sie miskant podlewaj go obficie to będzie przepiękny już za rok :P
Jolu mam nadzieje że będą takie piękne jak na tych karteczkach :P
Tak spaceruje po waszych ogrodach że zawszę czasu mi brak na swój ; trawę wygrabiłam trzykrotnie musi starczyć jeszcze raz dosiałam troszeczkę ziemi posypałam - zastanawiam się czy nie sypnąć dolomitem ale będę lać wodę i uzbroję sie w cierpliwość tylko czy wytrwam ...... powstaje miejsce pod grill a kiedy grill nie wiadomo bo to nie moja działka no ale otoczenie tegoż miejsca będzie przygotowane ( zdjęcia wieczorkiem bo padły baterie w aparacie )
Izo ale tam jeszcze nic nie widać różyczki odbijają a powojniki nic a nic nie urosły
no i muszę odmalować
no to moje rabatki wprawdzie maleństwa na nich i zionie pustkami ale jakiś porządeczek wprowadzam do ogrodu ....różano- powojnikowa i na pierwszym planie kwiecista wisienka jak Zośka będzie łaskawa to będzie co pojeść
bergenia z hostami ; wąsko i długo z rozchodnikami

to i jakiś kwiatek jeszcze kwitnie

wielokwiatowe tulipany będą się na słoneczku przebarwiać mam taką nadzieję bo w zeszłym roku przybrały kolorek różowy
no to moje rabatki wprawdzie maleństwa na nich i zionie pustkami ale jakiś porządeczek wprowadzam do ogrodu ....różano- powojnikowa i na pierwszym planie kwiecista wisienka jak Zośka będzie łaskawa to będzie co pojeść
bergenia z hostami ; wąsko i długo z rozchodnikami

to i jakiś kwiatek jeszcze kwitnie

wielokwiatowe tulipany będą się na słoneczku przebarwiać mam taką nadzieję bo w zeszłym roku przybrały kolorek różowy
Izo na dużych powierzchniach to te drobne kwiatki gdzieś giną a jeszcze nie wszystkie powychodzą więc wszędzie coś by się zdało podosadzać
Ewo oj chyba w tym roku to kwiatków za wiele nie będzie ....no ale powojniki chcą się piać po pręcikach
Joanno oj nie dobrze że o niej zapomniałaś ale wsadzić zawsze można najwyżej nic nie urośnie ...moje wsadzone do gleby koniec kwietnia już zaczynają wychodzić
Ja szaleje ale w dziale budowlanym trzeba wykończyć domek no i przęsła dla róż powojników odmalowałam jeszcze czeka mnie cały płot tylko ktoś musi wyskrobać
no i placyk pod grill już gotowy ....

Ewo oj chyba w tym roku to kwiatków za wiele nie będzie ....no ale powojniki chcą się piać po pręcikach
Joanno oj nie dobrze że o niej zapomniałaś ale wsadzić zawsze można najwyżej nic nie urośnie ...moje wsadzone do gleby koniec kwietnia już zaczynają wychodzić
Ja szaleje ale w dziale budowlanym trzeba wykończyć domek no i przęsła dla róż powojników odmalowałam jeszcze czeka mnie cały płot tylko ktoś musi wyskrobać